Javítás, ha a külső meghajtó nem jelenik meg a Mac-en

Ha több tárhelyet ad hozzá egy Mac-hez, egy fillérbe kerülhet, így sokan a költséghatékonyabb megoldáshoz fordulnak: egy külső merevlemezhez. Ugyanakkor problémák merülnek fel, amikor a külső meghajtó nem jelenik meg a Mac-en. Legtöbbször a meghajtó néhány másodpercen belül megjelenik az eszközlistában, miután csatlakoztatta az USB-porthoz. Ha nem, akkor a következőképpen javíthatja a problémát, és megjelenítheti a külső meghajtót.


Miért nem ismeri fel a Mac számítógépe a külső merevlemezt?

Számos oka lehet annak, hogy a külső meghajtó nem jelenik meg a Mac számítógépén, és a többség nem katasztrofális. Az egyik legegyszerűbb magyarázat az, hogy az USB-kábel nincs biztonságosan csatlakoztatva a Mac-hez, a meghajtóhoz vagy mindkettőhöz. Egy másik ok az lehet, hogy az Ön által használt USB-port már nem működik.

Lehet, hogy hibás az USB-kábel is. Bizonyos esetekben a probléma csak a rendszer gyors újraindításával oldható meg. Előfordulhat azonban, hogy hibás külső meghajtó is van - ez a probléma valószínűleg a merevlemez cseréjét igényli.


A külső meghajtó javítása, amely nem jelenik meg a Mac-en

Ha külső meghajtót csatlakoztatott Mac számítógépéhez, és ez nem jelenik meg elérhető opcióként, megpróbálhat néhány dolgot a meghajtó megjelenítéséhez és hozzáféréshez elérni.

  1. Állítsa vissza az NVRAM-ot. Néha olyan hiba léphet fel a Mac véletlen hozzáférési memóriájában, amelynek következtében a külső meghajtó nem jelenik meg csatlakoztatáskor. Az NVRAM alaphelyzetbe állítása kizárhatja a véletlenszerű hibákat, és sok fejfájást takaríthat meg Önnek.

    Lehet, hogy az NVRAM visszaállítása után módosítania kell néhány beállítást, például a hangot, az időzónát és a képernyő felbontását. A főbb beállításokat nem szabad befolyásolni, de a visszaállítás után ellenőrizze, hogy az időzónája helyes-e. Ennek elmulasztása hatással lehet a fájlok tárolására és rendszerezésére.

  2. A meghajtó megkereséséhez használja a Lemez segédprogramot. Ha az NVRAM visszaállítása nem működött, akkor a Lemez segédprogram a következő lépés, amelyet meg kell próbálnia.

    A Lemez segédprogram egyik legerősebb funkciója az FirstAid eszköz, amely lehetővé teszi a sérült vagy nem működő meghajtók javítását. Ha megjelenik a külső meghajtó, de nem engedi meg olvasni vagy írni, az FirstAid futtatása lehetővé teszi a meghajtón tárolt adatok mentését.

  3. Ellenőrizze, hogy a meghajtó kompatibilis-e a macOS-szal. Nem minden külső meghajtót terveztek a Mac-mel való együttműködésre. A Windows meghajtók NTFS formátumúak, míg a legtöbb Mac meghajtó FAT32 formátumú.

    A macOS legújabb frissítései lehetővé tették, hogy a legtöbb külső meghajtó olvasható legyen, de további szoftver nélkül nem írhat nekik. Ha azonban a meghajtót egy másik rendszerhez formázzák, akkor előfordulhat, hogy nem jelenik meg a macOS-on. Ebben az esetben újra kell formáznia a meghajtót.

  4. Ha a meghajtó az összes előző lépés után nem jelenik meg a lemez segédprogramban, akkor valószínű, hogy maga a meghajtó hibás. Ebben az esetben kérjen szakember segítségét a meghajtón található adatok javításához vagy helyreállításához.