A / az Lame_enc.dll hibák kiküszöbölése (Audacity LAME MP3)

Az összes lame_enc.dll hibát vagy a LAME MP3 kódoló hiányzó összetevője, vagy valamilyen más probléma okozza, amelyet az Ön által használt audio program a LAME MP3 kódolóval használ.

Minden hiányzó lame_enc.dll DLL fájlt tartalmazó hibaüzenet valamilyen problémára utal, amelyet az Ön által használt program a LAME MP3 kódolóval tapasztal.

Attól függően, hogy milyen programot használ és milyen operációs rendszert futtat, láthatja a lame_enc.dll hibát a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP és a Windows régebbi verzióiban is.


Lame_enc.dll hibák

Az alábbi két első hiba, amelyet az Audacity szoftverprogram generált, messze a leggyakoribbak egyszerűen azért, mert az Audacity a leggyakoribb alkalmazás, amely a LAME MP3 kódolót használja.

Ha nem ezt a programot használja, akkor a hibaüzenete más lesz, és inkább az alábbi három utolsó példához hasonlóan jelenhet meg.

  • Az Audacity nem exportálja közvetlenül az MP3 fájlokat, ehelyett a szabadon elérhető LAME könyvtárat használja az MP3 fájlok kódolásának kezelésére. A lame_enc.dll fájlt külön kell megszereznie a LAME MP3 kódolójának letöltésével, majd keresse meg ezt a fájlt az Audacity számára. Ezt csak egyszer kell megtennie. Most szeretné megtalálni a lame_enc.dll fájlt?
  • Az Audacity MP3 fájlok létrehozásához a lame_enc.dll fájlra van szükség.
  • A LAME_ENC.DLL fájl nem található
  • Hiba történt a lame_enc.dll betöltésekor
  • Az alkalmazás nem indult el, mert a lame_enc.dll nem található.

A Lame_enc.dll hibák néha előfordulnak, amikor az Ön által használt audio programot először megnyitják. Máskor ez akkor jelenik meg, amikor megkísérli MP3 fájlként menteni a dolgozott audioprojektet, például amikor az Audacity-t használja a WAV konvertálására MP3-ba.

A DLL hibaüzenet minden olyan audio programra vonatkozik, amely a LAME MP3 kódolót használja.

Néhány olyan általános szoftverprogram, amely a LAME MP3 kódolót használja, és amelyek lame_enc.dll hibákat generálhatnak, az Audacity, a MuseScore, az FFmpeg, a VideoLAN, a jRipper, a CDex, a REAPER, a LameDropXPd, a DVDx, az OmniEncoder, a LAMEX, a RazorLame, az Audigrabber, a RipTrax, a WinAmp. , VirtualDJ, TextAlound MP3 és még sok más.


A / az Lame_enc.dll hibák kiküszöbölése

Ne töltse le a lame_enc.dll fájlt egyetlen "DLL letöltő webhelyről". Sok oka van annak, hogy ez soha nem jó ötlet. Nagyszámú webhely kínálja a lame_enc.dll letöltését, de kevés olyan törvényes webhelyet javasolunk, amelyet javasolnánk. Ha már letöltötte ezeket a webhelyeket, azonnal távolítsa el, és folytassa a következő lépésekkel.

  1. Zárja be és nyissa meg újra a lame_enc.dll hibát generáló audio programot. Az Audacity-nek vagy bármelyik alkalmazott alkalmazásnak lehet egy átmeneti problémája, amelyet az újraindítás megoldhat.

  2. Töltse le a legújabb LAME MP3 kódoló csomagot. Az Audacity által szankcionált webhely ZIP-fájlja tartalmazza a lame_enc.dll és a kapcsolódó fájlok legújabb verzióját.

    A LAME MP3 kódoló valódi forráshelye a SourceForge.net LAME webhelyén található, de az itt található fájlokat az audioprogramja nem tudja könnyen használni.

  3. Bontsa ki a DLL fájlt a 2. lépésben letöltött ZIP fájlból.

    A Windows beépített képességekkel rendelkezik a fájlok kibontásához, de ha inkább dedikált programot szeretne, fontolja meg a 7-Zip vagy a PeaZip használatát.

  4. Másolja a lame_enc.dll fájlt a kívánt audioprogramhoz szükséges helyre. Vagy telepítse a futtatható verziót a 2. lépéstől.

    Egyes programok nem igénylik, hogy a lame_enc.dll fájl adott mappákban legyen. Az Audacity például csak azt kéri, hogy mondja el, hol van a DLL fájl - nem érdekli, hogy hol.

    Ha lame_enc.dll problémái vannak az Audacity-vel, használja azt szerkesztése > preferenciák > könyvtárak menüben megtalálja az MP3 Export Library szakaszt. Választ elhelyez és azután Tallózás a DLL fájl kiválasztásához.

    Ha telepítette az EXE verziót a Windows rendszerhez, a DLL fájlt a C: Program Files (x86) Lame For Audacity mappában kell tárolni.

    Ez a lépés és a képernyőkép nem releváns, ha az Audacity legújabb verzióját futtatja. A program régi verziói alapértelmezés szerint nem tartalmazták a LAME MP3 kódolót, így manuálisan is kiválaszthatta.

  5. Telepítse újra a DLL hibát generáló programot, ha a fenti lépések nem működtek, ha nem vonatkoznak az Ön programjára, vagy ha túl zavarosak. A szoftver újratelepítésével ki kell cserélnie a DLL fájlt, ha az egyszerűen sérült szükséges elem. Ez különösen igaz az Audacity-re, mert alapértelmezés szerint tartalmazza a LAME MP3 kódolót (a v2.3.2-től kezdődően, 2019-ben jelent meg).