Hogyan lehet konvertálni a WAV-ot MP3-ba Audacity-ben

Az Audacity az egyik legjobb módszer az audiofájlok szerkesztésére, ezért természetes, hogy fájlokat is szeretnénk konvertálni a programmal. Ha azonban olyan fájlokat kell exportálnia, mint a WAV, MP3 formátumban, akkor gyorsan megtudhatja, hogy alapértelmezés szerint ezt nem tudja megtenni - hacsak nem mondja meg az Audacity-nek, hol találja meg a LAME MP3 kódolót.

Ha a LAME MP3 kódolót használja az Audacity programban, csökkentheti az audiofájlok által a merevlemezen használt helyet, mert az MP3 veszteséges formátum (azaz nem kicsit tökéletes átalakítás), amely tömörített formátumba menti az audiofájlokat.

Bár rengeteg MP3-átalakító áll rendelkezésre, az Audacity lenyűgöző számú funkcióval büszkélkedhet, de továbbra is könnyen használható. Ráadásul Windows, macOS és Linux rendszerekben is működik.


Nincs Audacity vagy LAME?

  1. Töltse le az Audacity-t, ha még nincs meg.

  2. Töltse le az operációs rendszerének megfelelő LAME fájlt.

Ha zavart abban, hogy melyik LAME csomagot kell telepítenie, néhány gyors útmutató a következő:

  • A windows: Töltse le a LAME kódoló telepítő csomagját. Kattintson duplán az EXE fájlra, és fogadja el az alapértelmezett fájl útvonalat.
  • MacOS: Töltse le a LAME könyvtár DMG csomagját. Bontsa ki a DMG fájl tartalmát, majd nyissa meg a PKG fájlt a telepítéshez libmp3lame.dylib to / usr / local / lib / audacity.

Konvertálja a WAV-ot MP3-ba Audacity-vel

A telepített Audacity és a megfelelő LAME fájlok készenléti állapotban most konvertálhat WAV-ból MP3-ba.

  1. Ugrás filé > Nyisd ki Audacity-ben.

  2. Válassza ki az MP3 formátumba konvertálni kívánt WAV fájlt, majd kattintson a gombra Nyisd ki.

  3. Ugrás filé > Export > Exportálás MP3 formátumban.

  4. Keresse meg és válassza ki azt a mappát, ahová el szeretné menteni az MP3 fájlt. A fájl nevét ott is megváltoztathatja, ha akarja.

    Kattints Megtakarítás.

    Opcionálisan a mentés előtt szerkesztheti a bitsebesség módot, a minőséget, a változó sebességet és az MP3 egyéb beállításait. Ezek az opciók a Audio exportálása ablak.

     

  5. Szerkessze a metaadatcímkéket, ha azt szeretné, hogy valami más szerepeljen ott. Szerkesztheti az előadó nevét, a műsorszám címét, a műfajt és egyebeket.

    Kattints OK.

  6. Az Audacity a fájlt MP3-ba konvertálja a fent kiválasztott mappában. Tudni fogja, hogy a konverzió befejeződött, amikor a konverziós ablak eltűnik, és megmarad az Audacity-ben megnyitott eredeti WAV fájl.


Az Audacity nem találja a LAME kódolót

Ha lame_enc.dll hibát vagy hasonló üzenetet kap arról, hogy az Audacity hogyan nem képes MP3-ra konvertálni, el kell mondania a programnak, hogy hol találja meg a LAME kódoló könyvtárát.

  1. Kattints Tallózás.

  2. Keresse meg azt a mappát, ahová kibontotta a LAME bináris fájlokat, majd kattintson a gombra Nyisd ki.

    A fájl neve lame_enc.dll Windows és libmp3lame.dylib a macOS-ban.

  3. Kattints OK a Keresse meg a LAME elemet ablak.

  4. Ezután az Audacity folytatja az átalakítást.

Alternatív megoldásként meg lehet menni szerkesztése > preferenciák > könyvtárak és kattintson elhelyez hogy kiválassza a LAME bővítményt. A Windows rendszerben a fájlt a C: Program Files (x86) Lame For Audacity könyvtárban találhatja meg; A Mac-felhasználóknak a / usr / local / lib / audacity / könyvtárba kell nézniük.