PC TV: Hogyan lehet tévéműsorokat rögzíteni a számítógépemen?

Viszonylag egyszerű a számítógépet PC-s TV -vé alakítani, és sok háztulajdonos egykor digitális videofelvevő lehetőségként fordult erre a folyamatra. A Windows egyes kiadásaiban szereplő Windows Media Center alkalmazás lehetővé tette a számítógép számára a tévéműsorok rögzítését. Amikor a Microsoft megszüntette a Windows Media Center alkalmazást, a PC-felhasználók más olcsó kereskedelmi szoftverekhez fordultak, amelyek egy csatornahangolóval párosítva rögzítették kedvenc tévéműsorukat. A népszerű lehetőségek között szerepelt a SageTV és a Beyond TV.


PC TV opciók

A tévénézés módja azonban változik, és a legtöbb csatorna és sportesemény ma már streaming alkalmazások és szolgáltatások révén kínálja a programozását. Ezek egy részéhez előfizetés szükséges, mások pedig ingyenesek. A bármikor rendelkezésre álló sokféle streamelhető programozás miatt sok PC-tulajdonos már nem használja számítógépét DVR-ként, és a korábban népszerű DVR-alkalmazások nehéz időkbe kerültek. A SageTV-t eladták a Google-nak, és ma már elérhető nyílt forráskódú szoftverként. A Beyond TV fejlesztői már nem fejlesztik ezt a terméket, bár továbbra is támogatott. 

Ennek ellenére DVR alternatívák állnak rendelkezésre a Windows PC-tulajdonosok számára, akik továbbra is szeretnék a műsorokat a számítógépükön rögzíteni. Az új lehetőségek közül a legjobbak közé tartozik a Tablo, a Plex, az Emby és a HDHomeRun DVR. Bár nem ingyenesek, olcsóak - sokkal alacsonyabbak, mint a műholdas vagy kábel előfizetés.


tablo

A Tablo egy hardverhangoló és DVR, amelyhez Windows-alkalmazásokon keresztül férhet hozzá. Csatlakozik az otthoni nagysebességű hálózathoz, és beépített merevlemezzel rendelkezik. A Tablo alkalmazások segítségével élő tévét nézhet és ütemezheti a felvételeket. A Tablo nem otthoni médiaközpont, de egyszerű módja a tévénézésnek és -felvételnek.

Plex

Használja számítógépét a Plex médiaszerver szoftverrel TV-műsorok megtekintésére és rögzítésére a számítógépen. Szüksége van egy Plex Pass előfizetésre és egy csatlakoztatott TV-tunerre, hogy rádiótévéjét felvegye a számítógépére. A Plex Pass előfizetés megfizethető és havi, éves vagy egész életen át elérhető. A Plex elegáns, gazdag metaadatokkal ellátott, integrált TV-útmutatóval rendelkezik.


Emby

Az Emby home media center szoftver elérhető azoknak a PC-tulajdonosoknak, akik DVR-képességekre vágynak. Ehhez Emby Premiere előfizetés szükséges, amely megfizethető és havonta vagy évente fizetendő. A beállítás egyszerű és rövid. Emby azonban nem nyújt TV-kalauz forrást. Csak megvan a csatornák listája, és nincs információ arról, hogy mi található rajtuk. Ehhez le kell töltenie az ingyenes TV-menetrendek egyikét.

HDHomeRun DVR

Ha rendelkezik HDHomeRun tunerrel, akkor a HDHomeRun DVR szolgáltatás a legjobb módja a tévéfelvételnek. Az összes szoftveres DVR beállítása a legegyszerűbb, és ezt az egy dolgot jól csinálja. Nem média könyvtárként működik. A program használatához csekély éves előfizetés szükséges.