A Google Keep használata

A Google Keep a Google ingyenes jegyzetkészítő alkalmazása, amely megkönnyíti a fénykép beírását, diktálását, rajzolását vagy elkészítését egy jegyzet létrehozásához. A Keep asztali verziója, az Android és az iOS alkalmazások zökkenőmentesen szinkronizálódnak, így a jegyzetek mindig elérhetőek lesznek minden eszközön.

A Google Keep alkalmazás megjelenése és működése szinte azonos az Android és az iOS alkalmazásokban is. Csak akkor van különbség az alkalmazás működése között ezeken az eszközökön, ha interakcióba lép a telefon szoftverével, például elment egy könyvjelzőt a Keepbe. Itt találhatók az alkalmazással, az asztali verziókkal és adott eszközzel kapcsolatos utasítások.


A Google Keep használatának megkezdése

A Keep alkalmazásként érhető el, vagy a Keep webhelyét az asztalon érheti el. Ha Ön Chrome-felhasználó, akkor érdemes megragadnia a Chrome-bővítményt is, hogy megkönnyítse a könyvjelzők mentését az internetezés közben, amelyet később megbeszélünk. Miután letöltötte az alkalmazást, vagy az asztalon található Keep oldalon található, a rendszer megkéri, hogy adja meg Google-fiókjának adatait.

Google Keep Android alkalmazás Google Keep iOS alkalmazás


A Google Keep használata

A Beállítások menüben kiválaszthatja az elkötelezettség és a Google Keep megjelenési beállításait.

  1. Az asztalon keresse meg beállítások a képernyő tetején található fogaskerék kiválasztásával.

  2. Mobilon keresse meg a beállításokat a képernyő bal felső sarkában lévő három vízszintes vonal megérintésével. Szabályozhatja a jegyzetek megjelenési módját, az emlékeztetők idejét és azt, hogy a gazdag linkeket tartalmazó könyvjelzőkön lát-e képeket.

  3. Az első jegyzet létrehozásához válassza a lehetőséget Jegyzetelni a Keep képernyő ablak téglalap alakú mezőjében. Kezdje el beírni, vagy bontsa ki a + a jegyzet alján fénykép készítéséhez válasszon képet, rajzoljon vagy diktálja a jegyzetet. 

    Miután létrehozta az első jegyzetet, a Keep automatikusan menti a jegyzetet. Továbbra is hozzáadhat fotókat, felvételeket, rajzokat vagy más szöveget a jegyzetekhez, vagy létrehozhat új jegyzetet.

  4. A Keep címkéket és színeket használ a jegyzetek rendszerezéséhez. A jegyzetek rendezéséhez akár 50 különböző címkét is létrehozhat, és egyetlen jegyzetnek több címkéje is lehet.

    Az asztali verzióban válassza ki a címkézni kívánt címkéket, válassza a jobb felső sarokban található hárompontos menüt, majd Add Label or Címkecsere, ha megfelelő. Írja be a létrehozni kívánt címke nevét.

    Kiválaszthatja a paletta ikont is, hogy megtekinthesse a színek előugró ablakát.

  5. Adjon címkéket a Keep alkalmazás jegyzetéhez úgy, hogy a képernyő jobb alsó sarkában lévő három pontot kiválasztja a címkék opció megjelenítéséhez.

    Amikor új jegyzetet készít, írja be a # karaktert, és kezdje el beírni a jegyzet címkéjének betűit, és a Keep megjeleníti az egyező címkék listáját. Válassza ki a kívánt címkét.

  6. A Keep automatikusan hozzáadja az utolsó létrehozott jegyzetet a Keep munkaterület tetejéhez. Ha van olyan futó feladatlistája, amely mindig a tetején jelenik meg, akkor rögzítheti a jegyzetet, hogy az összes többi jegyzet maradjon. Válassza ki az asztal tetején található jegyzetet. Jegyzet rögzítésének feloldásához egyszerűen kattintson vagy koppintson a miniatűrre.

    Megteheti ezt annyi hangjegyért, ahányszor a tetején kell tartania.

  7. Ha vannak olyan megjegyzések, amelyeket nem szeretne látni az asztalon, de mégis szüksége van rá, archiválhatja a jegyzetet. A jegyzet továbbra is a Keepben van, de az asztalon nem fogja látni a jegyzetet. Az archivált jegyzetek megjelennek a kulcsszó keresésben.

    Az összes archivált jegyzetet egyszerre megtekintheti, ha a Keep menüből válassza az Archiválás lehetőséget, és megérinti a három vízszintes vonalat az asztali és mobil verzió bal felső sarkában. Egy jegyzet eltávolításához az archívumból egyszerűen válassza ki újra az archiválás gombot.

  8. Ha jegyzetet rajzol, vagy fotójegyzetet készít, a Keep az optikai karakterfelismerést (OCR) használja a képen lévő szavak szöveggé alakításához. A szolgáltatás mobileszközön történő aktiválásához válassza ki a fényképet, majd válassza a ikont három pont a képernyő jobb felső sarkában, majd válassza a lehetőséget Fogd meg a kép szövegét. Az asztali verzióban a három pont a képernyő alján található. 

  9. A tolltartó ikon a Google Keepben az asztali verzióban működik az egérrel, a mobileszközök és a táblagépek pedig az ujjával vagy a tollal. Testreszabhatja a színt, és válthat a toll, a jelölő vagy a kiemelő között. Az újrakezdéshez kiválaszthatja a radírt is. Az asztalon lévő ceruzát úgy érheti el, hogy kiválasztja a jegyzet alján található három függőleges pontot, majd kiválasztja a lehetőséget Rajz hozzáadása. Mobileszközökön válassza a lehetőséget + jel a jegyzet alján.

    Az érintőceruzával jegyzeteket is készíthet, és az alkalmazás segítségével a jegyzetet szöveggé írhatja át a gombbal Fogd meg a kép szövegét.

  10. Bármelyik jegyzetből válasszon ellenőrző listát úgy, hogy kiválasztja a plusz jelet a képernyő alján, majd kiválasztja Jelölje be a jelölőnégyzeteket. Amikor készen jelöli meg az elemet, a Keep áthelyezi az elemet a jegyzet aljára, áthúzva egy sort, hogy láthassa az elvégzett feladatokat. 

  11. A Keep segítségével megoszthatja a jegyzeteket a névjegyekkel, automatikusan szinkronizálva a frissítéseket és kiegészítéseket az együttműködők csapatában. Megjegyzés megosztásához válassza a lehetőséget Kollaboráns a jegyzet alján, és írja be az együttműködők e-mail címét. Az alkalmazásban válassza ki a képernyő alján található három gombot, majd válassza a lehetőséget Az együttműködők, és írja be az együttműködők e-mail címét

  12. A Google Keep integrálódik a Google Naptárba és a Google Térképbe. Rendeljen esedékességet a Google Keep-jegyzethez úgy, hogy kiválasztja a csengő emlékeztetőt a jegyzet alján az asztali verzióban, majd adjon hozzá dátumot és időpontot. A csengő emlékeztető a mobilalkalmazás tetején található.

    Létrehozhat helyalapú emlékeztetőt is, hogy a Keep helyalapú figyelmeztetést küldjön Önnek, amikor Ön a kijelölt földrajzi területen tartózkodik. A működtetéshez be kell kapcsolni a helymeghatározó szolgáltatásokat az eszközén. A helyalapú emlékeztetők hasznosak a feladatok futtatásakor, vagy segítenek emlékezni arra, amire szüksége van az élelmiszerboltból. 

  13. A Keep-jegyzetet átmásolhatja egy dokumentumba, ha átmásolja a Google-dokumentumokba. Jelölje ki a három pontot a jegyzet alján, és válassza a lehetőséget Másolás a Google Dokumentumokba. A Google Dokumentum megnyitásához az ablak bal alsó sarkában válassza a lehetőséget Nyissa meg a Doc.

    Ha Keep-jegyzetet kell nyomtatnia, másolja a jegyzetet egy Google-dokumentumba, és nyomtassa ki.

  14. A Keep alkalmazásban a Küldés gombbal másolhat egy jegyzetet, elküldhet egy jegyzetet egy e-mail címre, Dropboxba, egy szöveges üzenetbe, a közösségi médiába, a Trello-ba vagy bármely más alkalmazásba, amely véletlenül van a készüléken. Válassza ki a három függőleges pontot a képernyő alján. Választ Küldés és válassza ki a megosztani kívánt műveletet vagy alkalmazást. Miután elküldött vagy megosztott egy jegyzetet, a jegyzet továbbra is elérhető a Keepben.

    Az asztalon az egyetlen lehetőség a Google Dokumentumokba másolás.


Könyvjelzők mentése az internetről a Keep használatával

A Google Keep Chrome bővítmény hozzáadja a Keep ikont a böngésző tetejéhez. Ha olyan weboldalon tartózkodik, amelyet el szeretne menteni, kattintson a Keep ikonra, és a Keep új könyvjelzőt hoz létre az oldalról. A Keep minden olyan szöveget másol, amelyet kiemel a weboldalról ugyanazon a jegyzeten. A Keep gomb megnyomásával folytathatja a cikk másolását a cikkből, és a Keep továbbra is hozzáadja a kiemelt szöveget ugyanahhoz a megjegyzéshez.

Android rendszeren küldjön könyvjelzőt a Google Keepnek úgy, hogy kiválasztja a menteni kívánt weboldal tetején található három pontot, és kiválasztja Share link. Válassza ki a Tart a megjelenő alkalmazásokból.

IOS rendszeren válassza a Megosztás gombot, miközben meglátogat egy menteni kívánt weboldalt, és válassza a lehetőséget Tart. A Keep automatikusan létrehoz egy jegyzetet. Ha a Google Keep nem jelenik meg opcióként, válassza a lehetőséget Több és adja hozzá a Google Keep alkalmazást a lehetőségek listájához.


Szinkronizálás: automatikus minden eszközön

A Google Keep adatai internetkapcsolaton keresztül szinkronizálódnak a felhővel. A Keep továbbra is elérhető offline állapotban, de az új jegyzetek vagy a meglévő jegyzetek szerkesztései csak akkor szinkronizálódnak, ha csatlakozik az internethez. 

A szinkronizálás automatikus, függetlenül attól, hogy milyen eszközt használ a Keep eléréséhez. A Keep-jegyzetek bármely eszközön történő megnyitásához egyszerűen jelentkezzen be Google-fiókjába.