Mi a teendő, ha a mélynyomó nem működik megfelelően?

Mielőtt úgy döntene, hogy eltávolít és kicserél egy állítólagosan rossz mélynyomót, hajtsa végre ezeket a gyors lépéseket (hasonlóan ahhoz, amikor egy sztereó rendszer nem ad hangot) a probléma diagnosztizálásához és kijavításához. A legrosszabb esetben? Esetleg vásárolhat frissítésért.

Miguel Co / Web

Mielőtt elkezdené, ellenőrizze, hogy minden berendezés ki van-e kapcsolva, beleértve a mélynyomót is. Soha ne akarjon kábeleket csatlakoztatni vagy kihúzni, miközben bármi bekapcsolt állapotban van, nehogy valami véletlenül károsodjon.

  1. Ellenőrizze a csatlakozásokat és a hangszóró vezetékeit. A mélysugárzóból indulva ellenőrizze az erősítők, vevőkészülékek vagy hangszórók összes vezetékét és csatlakozási pontját. Ellenőrizze, hogy a kábelek megfelelően vannak-e csatlakoztatva és a megfelelő pontokba vannak-e dugva.

    A mélysugárzó hátulján lévő bemenetek általában a vevőkészülékek vagy erősítők hátoldalán található mélynyomókimenetekhez csatlakoznak. Ha a mélysugárzó a vevő vagy az erősítő hangszórókimeneteihez csatlakozik, ellenőrizze, hogy a vezetékek teljes hosszában nincsenek-e hibák. Ha úgy tűnik, hogy egy darab huzal elhasználódott, elszakadt vagy megsérült, cserélje ki ezeket a vezetékeket, mielőtt megpróbálja újra használni a berendezést. Gyors tesztet végezzen a vezetékeken annak ellenőrzésére, hogy működnek-e.

    A huzalok összekötése és a sztereó hangszóró-kapcsolatok kiterjesztése 5 lépésben

  2. Ellenőrizze az aljzatokat, a tápkábelt és a biztosítékot. A legtöbb mélysugárzónak "készenléti" LED-je világít, jelezve az aktív teljesítményt. Ha nem világít, ellenőrizze, hogy a mélynyomó megfelelően csatlakozik-e a fali aljzathoz, a túlfeszültség-védőhöz vagy a hosszabbítóhoz. Ha egy dugó szöge félúton kicsúszik - ez gyakran elég ahhoz, hogy megakadályozza az áramlás áramlását - finoman hajlítsa meg őket, hogy a kábel összekapcsolva maradjon, miután engedte. Győződjön meg arról, hogy az összes kapcsolódó kapcsolót (pl. A falakon, hosszabbítón stb.) Be van kapcsolva. Ha a mélysugárzó még mindig nem kapcsol be, próbálja meg csatlakoztatni egy másik konnektorhoz, amelyről tudja, hogy megfelelően működik.

    A hangsugárzó vezetékeihez hasonlóan ellenőrizze a mélynyomó tápkábelét is, hogy nincs-e rajta sérülés vagy hiba. Néhány mélynyomó biztosítékkal van ellátva, amelyhez szükség lehet a hátsó lemez eltávolítására. Ha a biztosíték jellemző, és ha jól érzi magát az elektronikában, ellenőrizze, hogy ki kell-e cserélni. Ellenkező esetben először forduljon a gyártóhoz vagy a helyi szervizhez.

  3. Ellenőrizze a rendszer és a menü beállításait. Ha az összes vezeték és kábel jól néz ki, nézze át a vevő vagy az erősítő menübeállításait - soha nem lehet tudni, hogy valaki véletlenül megváltoztatta-e az egészet. Ellenőrizze, hogy a mélynyomó a megfelelő audiobemenet kiválasztásához kapcsolódik-e. Győződjön meg arról, hogy a mélynyomó kimenetét sem állították le.

    Ha a beviteli eszköz hangszóróméret-beállításokat kínál, akkor először válassza a legkisebb lehetőséget; néha a hangszóró méretét valami nagyobbra állítva az úgy válik, hogy a mélynyomó nem kap jelet. Néhány vevő lehetővé teszi, hogy a mélynyomók ​​nagy hangszóró-beállítással működjenek, ezért további részletekért olvassa el a termék kézikönyvét.

    Mélysugárzó zümmögése vagy dúdolása? Hozza vissza a tiszta gémet

  4. Ellenőrizze a csatlakozásokat, kapcsolja be a mélynyomót és állítsa be a hangerőt. Miután ellenőrizte az összes csatlakozást és beállítást, kapcsolja be a mélysugárzót. Ellenőrizze a mélynyomó, a vevő vagy az erősítő hangerejét, mielőtt bármilyen audio bemenetet küldene. Indítsa el a hangerőt alacsonyan, és fokozatosan növelje annak megállapításához, hogy a mélynyomó megfelelően működik-e. Válasszon olyan zenei tesztsávokat, amelyek alacsony minőségű basszus tartalommal rendelkeznek, így így vagy úgy nem kérdés.


Ha semmi sem működik, fontolja meg a mélynyomó cseréjét

Ha a mélynyomó egyáltalán nem kapcsol be, vagy bekapcsol, de nem játszik le semmit, akkor jó eséllyel hibás, és ki kell cserélni. Ha lehetséges, csatlakoztasson egy külön mélynyomót a küldő eszközhöz annak tesztelésére, hogy a hardver hibája nem kapcsolódik-e a feladóhoz. Ha a második mélynyomó működik, akkor nagyon valószínű, hogy az eredeti valóban rossz. De mielőtt vásárolni kezdene, végezze el a mélynyomó alapjait, hogy tudja, mi felelhet meg legjobban az Ön preferenciáinak.

Nincs hang a sztereóból? Itt van, hogyan lehet diagnosztizálni és megoldani