A Dropbox használata

A Dropbox egy népszerű felhőtároló platform, amely lehetővé teszi fájlok távoli feltöltését és tárolását. Ezután bármely eszközről hozzáférhet hozzájuk a Dropbox.com vagy a Dropbox alkalmazáson keresztül - emellett megoszthatja és együttműködhet velük másokkal. A Dropbox hatékony használatának módja:


Hogyan működik a Dropbox?

A Dropbox alapvetően megoldja a helyi fájlok tárolásával kapcsolatos problémákat.

Ha bizonyos fájlokat a laptop merevlemezén tárol, akkor azokat csak helyileg érheti el az adott számítógépről. Ha elveszíti laptopját, akkor ezek a fájlok eltűnnek, és ha elfogy rajta a tárhely, addig nem tárolhat további fájlokat a számítógépén, amíg néhányat nem távolít el.

Az olyan felhőtároló platform használatával, mint a Dropbox, fájljait biztonságosan és biztonságosan tárolja a Dropbox távoli szerverein, vagyis nem kell attól tartania, hogy elfogy a helyi tárhely vagy elveszíti az összes fájlt, ha elveszíti vagy elromolja az egyik eszközét. .

Bármi, amit feltöltött vagy szerkesztett, szinkronizálva van a Dropbox-fiókjában, így ez a legkényelmesebb fájltárolási lehetőség. Még jobb, hogy még sok más népszerű platformmal is integrálható, például a Gmail, a Google Docs, a Slack, a DocuSign, az Asana, a Trello és így tovább.


A Dropbox használatának megkezdése

A Dropbox használatának megkezdéséhez mindössze egy ingyenes fiók és az interneten vagy alkalmazáson keresztüli hozzáférés a Dropboxhoz. Egyszerűen hozza létre fiókját a Dropbox.com címen.

Ingyenes Basic fiókkal 2 GB tárhelyet kap, és bármikor frissíthet.

Ingyenes tárhelyet szerezhet ingyen, ha másokat is felhív, hogy regisztráljon a Dropboxra. Minden ajánlásért további 500 MB helyet kap - legfeljebb 16 GB-ot csak a hivatkozásokból. Ha azonnal több helyre van szüksége, akkor feliratkozhat egy prémium egyedi tervre is, hogy 2 vagy 3 TB helyet kapjon, vagy egy prémium üzleti tervre, hogy 3 vagy több TB-t kapjon, valamint hozzáférést biztosít a fejlett együttműködési eszközökhöz.

Használhatja a Dropbox-ot a következőn keresztül:

  • Dropbox.com
  • A Dropbox asztali kliens Linuxhoz, macOS-hoz és Windows-hoz
  • A Dropbox mobilalkalmazás iOS és Android rendszerhez

A következő szakaszok a Dropbox asztali kliens használatával kapcsolatos utasításokat tartalmazzák a macOS számára. Ezt követheti, ha asztali klienst használ Linux vagy Windows rendszerhez, bár észrevehet néhány apró eltérést az operációs rendszerek asztali klienseiben.


Fájlok feltöltése a Dropbox-ra

  1. Nyissa meg a Dropbox asztali klienst. Mac gépen kattintson a gombra dropbox ikonra a jobb felső menüben. PC-n válassza ki a jobb alsó sarokban.

  2. Válassza ki a mappa ikon tetején a keresőmező mellett. Ez megnyitja a fő Dropbox mappát az egész fiók számára.

    Miután itt tárolt fájlokat és mappákat, láthatja őket felsorolva.

  3. Célszerű mappákat létrehozni a fájlok rendszerezésének megkönnyítése érdekében, nem pedig egyszerűen feltölteni a fájlokat közvetlenül a fő Dropbox mappába. Mappa létrehozásához válassza a lehetőséget Teremt > Mappa.

  4. Új mappamező jelenik meg kék színnel kiemelve. Írja be a mappa nevét a mezőbe.

  5. Kattintson duplán az új mappára a megnyitásához. (Üres lesz.)

    A mappákban mappákat is létrehozhat. Új mappa létrehozásához egy meglévő mappán belül válassza a ikont mappa ikon a tetején.

  6. Nyissa meg a Finder alkalmazást a Mac számítógépén, vagy a File Explorer programot a számítógépén, és keresse meg azokat a fájlokat, amelyeket hozzá kíván adni az újonnan létrehozott Dropbox mappához. Ezután kattintson, húzza és dobja be a fájl (oka) t a mezőbe, ahol a „Húzza ide a fájlokat és mappákat” felirat található.

    Ha több nagy fájlt vagy mappát ad hozzá, eltarthat egy ideig a Dropbox, amíg mindet feltölti.

  7. A fájl (ok) megjelennek a Dropbox-ban. Kattintson duplán bármely fájlra a megnyitásához, és megteheti azt bármely más eszközről, ahová be van jelentkezve a Dropbox-fiókjába.

    Kiválaszthatja a miniatűr ikon vagy lista ikon a jobb felső sarokban a fájlok két különböző stílusban történő megtekintéséhez. Az indexkép nézet ideális fényképekhez.


Fájlok megosztása a Dropbox-ból

A fájlokat és mappákat megoszthatja másokkal a Dropbox, a hiperhivatkozás vagy az olyan népszerű szolgáltatások segítségével, mint a Slack és a Zoom.

  1. Kétféle módon érheti el a fájlok vagy mappák megosztási beállításait:

    • Kattintson a jobb gombbal a fájlra vagy mappára.
    • Válassza ki a fájlt vagy mappát, majd válassza a ikont három pont a jobb oldali előnézeti oszlopban.

  2. A fájl vagy mappa megosztásához más Dropbox felhasználókkal vagy e-mailben válassza a lehetőséget Megosztás.

  3. A megjelenő ablakba írja be a Dropbox-felhasználók (vagy felhasználói csoportok) e-mail címét vagy nevét a Nak nek: mezőbe, majd válassza ki a kék színt Megosztás ikonra, ha kész.

  4. Ha meg szeretné osztani a fájlt vagy mappát másokkal egy integrált szolgáltatás, például a Slack vagy a Zoom segítségével, ismételje meg az 1. lépést, majd válassza a lehetőséget Megosztás amelyet az Ön által választott szolgáltatás követ.

    Nézze meg a Dropbox összes többi alkalmazásintegrációját.

  5. Hiperhivatkozás egyszerű megosztására a fájlhoz vagy mappához három lehetőség közül választhat:

    • Válassza ki a fájlt vagy mappát, majd válassza a ikont link/lánc ikonra az előnézeti oszlopban jobbra a link másolásához.
    • Válassza ki a fájlt vagy mappát, majd válassza a ikont három pont.
    • Kattintson a jobb gombbal a fájlra vagy mappára, majd válassza a lehetőséget Link másolása a legördülő listából.

  6. Ezután beillesztheti a linket egy e-mailbe, egy Facebook üzenetbe, egy szövegbe vagy bárhová.


A Google Dropbox integrációjának használata

A Dropbox segítségével rendkívül egyszerűen hozhat létre fájlokat a Google Dokumentumok, a Google Táblázatok és a Google Diák segítségével közvetlenül a fiókjában.

  1. Navigáljon bármelyik választott mappához.

  2. választ Teremt.

  3. választ Google Docs, Google Táblázatok or Google Diák.

    Ehhez az oktatóanyaghoz a Google Dokumentumokat választjuk.

  4. Új lap vagy ablak nyílik meg az alapértelmezett böngészőben, és új Google-dokumentumot tölt be Google-fiókján keresztül.

    Ha nincs bejelentkezve Google-fiókjába, akkor először fel kell kérnie.

  5. Elkezdheti használni a Google Dokumentumot a szokásos módon, megadva neki címet a bal felső sarokban, és beírva a tartalmát az oldalra. Vegye figyelembe, hogy a címsávban a dropbox.com lesz a szokásos docs.google.com helyett, amikor a Google Dokumentumokat rendesen használja.

    Ne feledje, hogy a Google-termékek, például a Google Dokumentumok, a Google Táblázatok és a Google Diák automatikus mentési funkcióval rendelkeznek, így soha nem kell manuálisan mentenie a munkáját. Minden automatikusan mentésre kerül a Dropbox-ban.

  6. A Dropbox-fiók megfelelő mappájába navigálva bármikor (és bármilyen eszközről) elérheti Google Dokumentumát. Látnia kell, hogy a Doc neve ott jelenik meg, amint létrejön.