10 tipp, ha a Skype nem tud kapcsolódni vagy nem működik megfelelően

Ha nem tudja működtetni a Skype-ot, akkor számos hibaelhárítási lépést követhet, hogy megnézze, mi a probléma, és hogy a dolgok újra működésbe lépjenek.

Lehet, hogy mikrofonprobléma vagy probléma van az Ön hangbeállításaival, és nem hallja a másikat, vagy nem hallja Önt. Vagy talán nem tud bejelentkezni a Skype-ba, mert elfelejtette a jelszavát. Ennek másik oka lehet, hogy a külső hangszórók vagy a mikrofon már nem működik, és új hardvert kell beszereznie. Lehet, hogy a Skype nem fog csatlakozni.

Web 

A problémától függetlenül valóban csak néhány értékes dolog van, amelyet kipróbálhatunk, és amelyeket alább ismertettünk.

Még akkor is, ha már végrehajtotta ezeket a lépéseket, hajtsa végre újra az itt látható sorrendben. Először a legegyszerűbb és legvalószínűbb megoldásokkal kezdjük.

Ha problémái merülnek fel a HD videohívások Skype-on keresztül történő végrehajtásával, számos más tényező is foglalkozik az ok elhárításával.

  1. Állítsa vissza a jelszavát, ha nem tud bejelentkezni a Skype-ba. A Skype jelszó visszaállításához keresse fel a Microsoft Helyreállítása fiókját című cikkét.

    Írja be az e-mail címet, amelyet akkor használt, amikor először regisztrált a Skype-on, majd kövesse az ott található utasításokat, hogy megtudja, hogyan szerezhet új jelszót, és jelentkezzen be újra, hogy újra elkezdhesse a video- és hanghívásokat.

    Ha új Skype-fiókra van szüksége, létrehozhatja azt a Fiók létrehozása oldalon.

  2. Nézze meg, hogy másoknak is vannak-e problémái a Skype-tal. Nem sokat tehet a Skype kijavításáért, ha nem ez a probléma. Néha a Skype végén rosszul alakulnak a dolgok, és csak annyit tehet, hogy kivárja.

    A Skype állapotának / szívverésének ellenőrzésével a legjobb módja annak ellenőrzése, hogy a Skype nem működik-e, vagy ha valamilyen problémát tapasztal az üzenetküldő szolgáltatásával. Ha probléma van a Skype-lal, az minden platformot érint, legyen szó az internetről, mobileszközről, laptopról, Xboxról stb.

    Valami mást tehet a Skype-probléma elhárításához, ha megnézi a Down Detector-t, hogy más Skype-felhasználók jelentik-e, hogy a Skype leállt, vagy valamilyen más kapcsolódási problémája van.

    Ha bármelyik webhely problémát mutat, az valószínűleg azt jelenti, hogy nem csak Ön nem tudja használni a Skype-ot. Várjon csak egy órát, és próbálkozzon újra.

  3. Győződjön meg arról, hogy ez nem hálózati probléma. A Skype nem fog működni, ha nincs hálózati kapcsolata. Ez akkor igaz, ha a Skype-ot bármilyen eszközről használja, legyen az interneten, telefonján, számítógépén stb.

    Ha nem tudja megnyitni a webhelyeket az 1. lépéstől, vagy semmi más nem működik, akkor valószínűleg az egész hálózata nem működik. Indítsa újra az útválasztót, vagy kövesse a Wi-Fi-problémákkal kapcsolatos hibaelhárítási lépéseinket.

    Ha más webhelyek normálisan működnek, az oka annak, hogy a Skype nem tud hívásokat kezdeményezni, vagy hogy miért esett el a hívások, a sávszélesség használatához köthető.

    Ha a hálózatán több másik ember is használja az internetet egyidejűleg, szüneteltesse vagy állítsa le a tevékenységet ezeken az eszközökön, majd nézze meg, hogy a Skype újra működik-e.

  4. Ellenőrizze a Skype hangbeállításait és engedélyeit. Ha nem hallja a többi hívót a Skype-on, ellenőrizze még egyszer, hogy más hangforrások, például egy YouTube-videó megfelelően működnek-e. Csak nyisson meg ott egy videót, hátha hallja.

    Ha lejátszási hiba van kifejezetten a Skype-ban (és nem a YouTube-on stb.), És nem hallja azt a másik személyt, akivel skypel, vagy nem hallja Önt, ellenőriznie kell, hogy a Skype hozzáfér-e a hangszórók és mikrofon.

    Skype számítógépekhez

    Ha számítógépen használja a Skype-ot, nyissa meg a Skype-ot, és koppintson a ikonra más gombot, hogy lássa a főmenüt. Akkor menj a Eszközök > Audio és video beállítások.

    1. Ha ez a beállítás nyitva van, vegye figyelembe a hangerő alatti területet Mikrofon. Beszélgetés közben látnia kell, hogy a sáv kigyullad, ahogy ezen a képen látható.
    2. Ha a mikrofon nem működik a Skype-on, válassza a melletti menüt Mikrofon és nézze meg, van-e más lehetőség; lehet, hogy rossz mikrofont választott.
    3. Ha nincs más, akiből válogathat, ellenőrizze, hogy a mikrofon be van-e dugva, be van-e kapcsolva (ha van hálózati kapcsolója) és van-e akkumulátora (ha vezeték nélküli). Végül húzza ki a mikrofont, majd helyezze vissza.
    4. A Skype hangjának ellenőrzéséhez ellenőrizze, hogy a megfelelő hangszórókat használja-e Audio teszt alatt a Hangszórók választási lehetőség. Hangot kell hallania a fülhallgatóból vagy a hangszórókból.
    5. Ha nem hall semmit a minta hangjának lejátszásakor, ellenőrizze, hogy a hangszórók vagy a fejhallgató teljesen fel van-e fordítva (egyes fejhallgatók fizikai hangerő-szabályozó gombokkal vannak ellátva), és a képernyőn a 10.
    6. Ha a hangerő rendben van, ellenőrizze még egyszer a mellette található menüt Hangszórók és nézze meg, van-e még egy lehetőség, amelyből választhat, majd próbálkozzon újra a minta hangjával.

    Skype mobil eszközökhöz

    Ha táblagépen vagy telefonon használja a Skype-ot, akkor a hangszórók és a mikrofon beépítettek az eszközre, és manuálisan nem állíthatók be.

    Azonban még mindig vannak megfelelő engedélyek, amelyekre a Skype-nak szüksége van a mikrofon használatához, és ha nincsenek meg, akkor senki sem engedi hallani, amit keresztül mond.

    IOS-eszközökön, mint például iPhone, iPad és iPod touch:

    1. Menj a beállítások app.
    2. Görgessen le egészen a Skype, és koppintson rá.
    3. Ellenőrizze, hogy a Mikrofon opció be van kapcsolva (a buborék zöld), hogy a Skype hozzáférhessen az eszköz mikrofonjához. Csak érintse meg a gombot jobbra, ha még nem zöld.

    Az Android-eszközök így adhatnak Skype-hozzáférést a mikrofonhoz:

    1. Nyisd ki beállítások és azután Apps.
    2. Keresse meg és nyissa meg Skype és azután Engedélyek.
    3. választ Hagyjuk.
  5. Ellenőrizze a Skype videóbeállításait és engedélyeit. A Skype kamerához való hozzáférésével kapcsolatos problémák okozzák azt, hogy az a személy, akivel skypelsz, nem látja a videódat.

    Skype számítógépekhez

    Ha a Skype videó nem működik a számítógépén, nyissa meg a Skype videóbeállításait a Eszközök > Audio és video beállítások menüpont (nyomja meg a más gombot, ha nem látja a menüt).

    Képet kell látnia abban a mezőben, ha a webkamera megfelelően van beállítva. Ha nem lát élő videót magáról a kamera előtt, vegye figyelembe az alábbi tippeket:

    • Próbálja meg kihúzni, majd csatlakoztassa újra a webkamerát, ha az külső.
    • Ügyeljen arra, hogy fizikailag semmi ne akadályozza a kamerát.
    • Használja a menü jobb oldalán található Háló területen válassza a másik fényképezőgépet, ha több van.

    Skype mobil eszközökhöz

    Ha a Skype videó nem működik az Ön iPad-jén, iPhone-ján vagy más iOS-eszközön:

    1. Menj a beállítások app és keresse meg Skype a listából.
    2. Bekapcsol Háló hozzáférés, ha még nem.

    Ha Android-eszközt használ:

    1. Indítsa el a beállítások alkalmazást, majd megtalálja Apps.
    2. Nyissa meg a Skype opciót, majd válassza ki Engedélyek abból a listából.
    3. engedélyezze a Háló opciót.

    Ha a készülék még mindig nem engedi, hogy videót használj a Skype-on, ne feledd, hogy nagyon könnyű váltani az első és a hátsó kamera között. Ha telefonja lent van az asztalon, vagy egy bizonyos módon tartja, akkor teljesen blokkolhatja a videót, és úgy tűnhet, hogy a kamera nem működik.

    • Hívás közben próbálja megérinteni a kicsi kamera váltógombot az elülső és a hátrafelé néző kamera közötti váltáshoz.
    • Ha éppen nincs hívása, használhatja a Háló lehetőség a videó tesztelésére az eszközről.
  6. Tegyen teszthívást a Skype-on. Most, hogy megbizonyosodott arról, hogy a hardver be van-e kapcsolva és engedélyezve van-e a Skype-ban, itt az ideje, hogy teszt-hanghívást indítson.

    A teszthívás ellenőrzi, hogy hallhat-e a hangszórókon keresztül, és beszélhet-e a mikrofonon keresztül. Hallani fogja, hogy a tesztszolgálat beszél veled, majd lehetőséget kap arra, hogy rögzítsen egy üzenetet, amelyet le lehet játszani neked.

    Ha a hangteszt során nem hallja a hangot, vagy ha a felvétele nem kerül lejátszásra Önnek, és azt mondja, hogy probléma van a hangrögzítő eszközzel, ismételje meg a fenti lépéseket, hogy megbizonyosodjon a hardver működéséről rendesen és helyesen felállítva. 

    Ellenkező esetben folytassa az alábbi 7. lépéssel néhány más lehetőségért.

    Az Echo / Sound Test Service kapcsolattartót is használhatja teszt videohívás kezdeményezésére, de ez mind valóban azt jelenti, hogy a saját videóját megmutatja az audio hívás során. Ez egy másik módja a Skype videohívások tesztelésének.

  7. Telepítse újra a Skype-ot. Ha a fenti hibaelhárítási lépések kipróbálása után továbbra sem tudja működtetni a Skype-ot, és ez biztosan nem probléma a Skype szolgáltatással (2. lépés), próbálja meg eltávolítani az alkalmazást vagy programot, majd telepítse újra.

    A szoftver megfelelő újratelepítése a Windows rendszerben

    Amikor eltávolítja a Skype-ot, majd telepíti a legújabb verziót, akkor alapvetően alaphelyzetbe állítja a programot és az összes kapcsolatot a kamerával és a mikrofonnal, aminek meg kell oldania a problémákat. Előfordulhat azonban, hogy még egyszer el kell végeznie a fent vázolt lépéseket, hogy megbizonyosodjon az új kapcsolatok megfelelő beállításáról.

    Feltétlenül meg kell ragadnia a Skype legfrissebb példányát, ha a webes verzión keresztül normálisan tudja használni a Skype-ot, az asztali változaton azonban nem. Ha a webkamera és a mikrofon remekül működik a böngészőn keresztül, akkor az offline verzióval van egy probléma, amelyet az újratelepítéssel kell megoldani.

    Skype letöltése

  8. Frissítse az eszközillesztőket. Ha a Skype továbbra sem engedi meg telefonálni vagy videót fogadni, és a Skype-ot Windows rendszeren használja, akkor fontolja meg a webkamera és a hangkártya eszközillesztõjét.

    Ha valamelyikben baj van, akkor a fényképezőgép és / vagy a hang sehol sem fog működni, beleértve a Skype-ot is, és előfordulhat, hogy frissítenie kell az illesztőprogramokat.

  9. Ellenőrizze a mikrofon működését. Ha a mikrofonja végül is nem működik, próbálja ki az Online Mic Test használatával. Ha ott sem engedi átbeszélni, akkor valószínűleg már nem működik a mikrofonja.

    A mikrofon cseréje ebben a pillanatban jó ötlet lenne, feltételezve, hogy ez egy külső mikrofon. Ha nem, akkor mindig hozzáadhat egyet.

    A 8 legjobb mikrofon a streaminghez

  10. Ellenőrizze a rendszer hangját. Ha az interneten sehol máshol nem hallja a hangot, a hangszórók be vannak dugva (ha külsőek), és a hangkártya illesztőprogramjai frissülnek, akkor ellenőrizze, hogy az operációs rendszer blokkolja-e a hangot.

    Ezt a Windows rendszerben úgy teheti meg, hogy az óra melletti kis hangerő ikont választja; növelje a hangerőt a lehető leghangosabban tesztelés céljából, majd próbálja meg újra a Skype-ot használni.

    Ha mobileszközt használ, nyissa meg a Skype alkalmazást, majd az oldalsó hangerő gombokkal ellenőrizze, hogy a telefon vagy a táblagép hangosan van-e bekapcsolva.

Ha ezen az oldalon mindent követett, és megállapította, hogy a teszthívás rendben működik, és láthatja saját videóját, akkor kicsi az esély arra, hogy a Skype bármely problémája Önön marad. Kérje meg a másik személyt is, hogy kövesse ezeket a lépéseket, mivel ez most valószínűleg az ő oldalán jelentkezik.