A Gyorsbeállítások menü használata Androidon

Az Android Gyorsbeállítások menüje az Android hatékony funkciója az Android Jellybean óta. Ezzel a menüvel mindenféle hasznos feladatot elvégezhet anélkül, hogy ásni kellene a telefonalkalmazásokban. Lehet, hogy már tudja, hol van ez, és hogyan kell gyorsan használni a telefont repülőgépes üzemmódba egy repüléshez, vagy ellenőrizni az akkumulátor töltöttségi szintjét, de tudta azt is, hogy testre szabhatja a menüt?

Az alábbi tippeknek és információknak mindenképpen érvényben kell lenniük, függetlenül attól, hogy ki gyártotta androidos telefonját: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi stb.


Szerezzen be egy teljes vagy rövidített gyorsbeállítási tálcát

Az első lépés a menü megkeresése. Az Android Gyorsbeállítások menüjének megkereséséhez húzza az ujját a képernyő tetejétől lefelé. Ha a telefonja fel van oldva, akkor megjelenik egy rövidített menü (a bal oldali képernyő), amelyet vagy használhat olyan állapotban, vagy lefelé húzva megtekintheti a kibővített gyorsbeállítási tálcát (a képernyő jobb oldalon) további lehetőségekért. 

A rendelkezésre álló alapértelmezések telefononként kissé eltérhetnek. Ezenkívül a telefonjára telepített alkalmazások is rendelkezhetnek Gyorsbeállítások csempékkel, amelyek itt jelennek meg. Ha nem tetszik a sorrend vagy az opciók, megváltoztathatja azokat. Nemsokára ráérünk.


Használja a Gyorsbeállításokat, ha a telefonja zárolva van

Nem kell kinyitnia a telefonját PIN-kódjával, jelszavával, mintájával vagy ujjlenyomatával. Ha Androidja be van kapcsolva, akkor a Gyorsbeállítások menübe juthat. Nem minden gyorsbeállítás érhető el a feloldás előtt. Bekapcsolhatja a zseblámpát, vagy a telefont repülőgépes üzemmódba kapcsolhatja, de ha megpróbál olyan gyorsbeállítást használni, amely hozzáférést adhat a felhasználóknak az adatokhoz, a folytatás előtt a rendszer felszólítja a telefon feloldására.


Szerkessze a Gyorsbeállítások menüt

Nem tetszik a lehetőségeid? Szerkessze őket. 

A Gyorsbeállítások menü szerkesztéséhez fel kell oldania a telefont.

  1. Húzza le a rövidített menüből a teljesen kibővített tálcára.

  2. Érintse meg a ceruza ikont.

  3. Ezután megjelenik a Szerkesztés menü

  4. Hosszú sajtó (érintse meg az elemet, amíg visszacsatolási rezgést nem érez), majd húzza át a módosítások elvégzéséhez.

  5. Húzza a lapokat a tálcába, ha szeretné látni őket, és ha nem, húzza ki a tálcából.

  6. Megváltoztathatja a Gyorsbeállítások csempék megjelenési sorrendjét is. Az első hat elem a rövidített Gyorsbeállítások menüben jelenik meg.

Lehet, hogy több elérhető választási lehetősége van, mint gondolná. Néha több csempe van, ha lefelé görget (húzza az ujját a képernyő aljától felfelé.) 

Most nézzük meg a Gyorsbeállítások csempéit és mit csinálnak.


Wi-Fi

A Wi-Fi beállítás megmutatja, hogy melyik Wi-Fi hálózatot használja (ha van ilyen), és a beállítások ikonra koppintva az Ön területén elérhető hálózatok jelennek meg. Ugyancsak a teljes Wi-Fi beállítások menübe lépve további hálózatokat adhat hozzá, és vezérelheti a speciális beállításokat, például azt, hogy a telefon automatikusan csatlakozik-e a nyitott Wi-Fi hálózatokhoz, vagy alvó üzemmódban is kapcsolatban marad-e.

Cellular adatok

A Cellular data gomb megmutatja, melyik mobilhálózathoz csatlakozik (ez általában a rendszeres szolgáltatója lesz), és mennyire erős az adatkapcsolata. Ez azt is jelzi, ha nincs erős jel, vagy ha barangolási módban van. 

A beállítás megérintésével megmutatja, hogy mennyi adatot használt fel az elmúlt hónapban, és lehetővé teszi a mobilhálózati antenna be- vagy kikapcsolását. Ezzel a lehetőséggel kikapcsolhatja a mobiladatokat és a Wi-Fi-t is bekapcsolva tarthatja, ha olyan járaton tartózkodik, amely Wi-Fi hozzáférést kínál.


Akkumulátor

Az Akkumulátor csempe valószínűleg már ismeri a legtöbb telefonfelhasználót. Megmutatja az akkumulátor töltöttségi szintjét és azt, hogy az akkumulátor éppen tölt-e vagy sem. Ha töltés közben rákattint rá, megjelenik a legutóbbi akkumulátorhasználat grafikonja.

Ha megérinti, amíg a telefon nem töltődik, akkor megjelenik egy becslés, hogy mennyi idő van hátra az akkumulátoron, és lehetősége van az Akkumulátorkímélő módba történő belépéshez, amely kissé elhomályosítja a képernyőt és megpróbálja megtakarítani az energiát.

zseblámpa

A zseblámpa bekapcsolja a vakut a telefon hátoldalán, így azt zseblámpaként használhatja. Itt nincs mélyebb lehetőség. Csak kapcsolja be vagy ki, hogy valahova a sötétben jusson. Ennek használatához nem kell kinyitnia a telefon zárolását.

Öntvény

Ha telepítve van egy Chromecast és a Google Home, a Cast csempével gyorsan csatlakozhat egy Chromecast eszközhöz. Bár csatlakozhat az alkalmazásból (például a Google Play, a Netflix vagy a Pandora), az első csatlakozás, majd az átküldés időt takarít meg, és kissé megkönnyíti a navigációt.

Automata forgatás

Szabályozhatja, hogy a telefon vízszintesen jelenjen-e meg, ha vízszintesen forgatja. Használhatja ezt gyors váltásként, hogy megakadályozza a telefon automatikus forgását, ha például ágyban olvas. Ne feledje, hogy az Android Home menü vízszintes módba van zárva, a csempe állapotától függetlenül. 

Ha hosszan nyomja meg az Automatikus elforgatás lapkát, akkor a speciális beállítások eléréséhez a kijelzőbeállítások menübe jut.

Bluetooth

A csempére koppintva kapcsolhatja be vagy ki a telefon Bluetooth antennáját. További Bluetooth-eszközök párosításához hosszan nyomja meg a gombot.

Repülő üzemmód

A repülőgépes mód kikapcsolja a telefon Wi-Fi-jét és a mobiladatokat. Ezt a csempét érintse meg a repülőgép üzemmód gyors be- és kikapcsolásához, vagy nyomja meg hosszan a csempét a Vezeték nélküli és hálózati beállítások menü megjelenítéséhez. 

A repülőgépes üzemmód nem csak repülőgépekre vonatkozik. Kapcsolja be, hogy az akkumulátor kímélése közben ne zavarja a készüléket.

Ne zavarj

A Ne zavarj A csempe lehetővé teszi a telefon értesítéseinek vezérlését. Érintse meg ezt a lapot, és mindkettő bekapcsolja a Ne zavarjanak beállítást, és belépjen egy menübe, amely lehetővé teszi a zavartalanság testreszabását. Kapcsolja ki, ha ez hiba volt.

A teljes csend semmit sem enged át, míg az elsőbbség csak a legtöbb kellemetlenséget rejti magában, például az értesítéseket arról, hogy új akció van a könyveken.

Megadhatja azt is, hogy mennyi ideig maradjon zavartalan. Állítson be egy időpontot, vagy tartsa a Ne zavarja módban, amíg ki nem kapcsolja.

Települések

 A Hely funkció be- vagy kikapcsolja a telefon GPS-jét.

Hotspot

A Hotspot lehetővé teszi, hogy a telefont mobil hotspotként használja, hogy megossza adatszolgáltatását más eszközökkel, például a laptopjával. Ez más néven internetmegosztás. Egyes szolgáltatók díjat számítanak fel ezért a szolgáltatásért, ezért óvatosan használja.

Invert színek

Ez a csempe az összes színt megfordítja a képernyőn és az összes alkalmazásban. Akkor használhatja ezt, ha a színek megfordítása megkönnyíti a képernyő megtekintését.

Dátum Saver

A Data Saver megkísérli megtakarítani az adatfelhasználást azzal, hogy kikapcsol számos alkalmazást, amelyek háttéradat-kapcsolatokat használnak. Használja ezt, ha korlátozott sávszélességű mobil adatcsomagja van. Koppintson a be- vagy kikapcsoláshoz.

NFC

Az NFC csempét az Android 7.1.1 (Nougat) adta hozzá, bár nem adta hozzá az alapértelmezett Gyorsbeállítások tálcához. Lehetővé teszi az információk megosztását egy alkalmazás között két közeli telefonon - lényegében közösségi megosztási funkció. Szüksége van egy alkalmazásra, amely kihasználja a Közeli funkció előnyeit, hogy ez a csempe működjön. A példaalkalmazások közé tartozik a Trello és a Pocket Casts.