A Titanium Backup Pro használata Androidon

A telefon biztonsági mentése mindig bölcs dolog. Egyes biztonsági másolatok azonban részletesebbek, mint mások, és a Titanium Backup Pro az egyik legjobb módszer minden biztonsági másolat készítésére. Van azonban néhány fogás, amelyről tudnia kell, mielőtt letölti az alkalmazást, és elindítja. Tehát itt van, hogyan kell használni a Titanium Backup Pro alkalmazást.


Mi a Titanium Backup Pro?

A Titanium Backup Pro egy rendkívül fejlett biztonsági mentési segédprogram, amely nem csak a fotókról és a beállításokról készít biztonsági másolatot, hanem a telefonon tárolt mindent, egészen a legkisebb beállításig és a hívásnaplóig. Pro szinten létrehozhatja a telefon majdnem tökéletes másolatát, amelyet tárolhat az eszközén, és felhasználhatja annak kicserélésére, ha valami baj történik.

Szükségem van Titanium Backup Pro-ra?

A legtöbb felhasználónak valószínűleg nincs szüksége ekkora biztonsági eszközre, főleg, hogy a telepítéshez és futtatáshoz meglehetősen erős műszaki ismeretekre van szükség. Mivel a fogyasztói mentési eszközök, például a Google saját biztonsági másolatai javultak, egyre kevésbé szükségesek azok számára, akik nem az Android fejlesztői és más szakemberek.

Ez azt jelenti, hogy ha nem bízik a Google-ban, van egy régebbi telefonja, amelyet jó formában szeretne tartani, vagy klónozhat egy új eszközre, vagy egyszerűen csak többet szeretne megtudni a telefonjáról és annak működéséről, a Titanium Backup Pro telepítése jó projektet, főleg, ha van egy tartalék telefonja vagy táblagépe, amelyet nem bán, ha esetleg veszít.


A Titanium Backup Pro nagy hátránya

A Titanium Backup Pro megfelelő használatához rootolnia kell Android-eszközét, amelynek megvannak az előnyei és hátrányai. Még akkor is, ha tudod, mit csinálsz, kockáztatsz, és „téglázhatod” a készülékedet. Óvatosan járjon el a Titanium Backup Pro telepítése előtt.

Ezenkívül szükséged lesz egy eszközre, amely támogatja az SD-kártyákat, valamint egy SD-kártyára, amely legalább annyi tárhelyet tartalmaz, mint a telefonod. Mindenképpen töltse le a Titanium Backup ingyenes verzióját, és vásároljon kulcsot a Google Play Áruházból, majd készítsen biztonsági másolatot az SD-kártyáról.


A Titanium Backup használata előtt készítsen biztonsági másolatot és gyökérzetet a telefonról

Először is készítsen egy teljes biztonsági másolatot a készülékről, mielőtt rootolna, mivel a gyökeresedés megsemmisíti az összes aktuális adatot. Ez különösen fontos, ha úgy dönt, hogy eltávolítja a Titanium Backup Pro alkalmazást, és visszaállítja eszközét Androidra.

  1. Engedélyezze a biztonsági mentést a Google Drive-on. Ez biztonsági másolatot készít a Google Névjegyekről, a Naptár eseményeiről és beállításairól, a Wi-Fi hálózatokról, a telefon beállításairól, az alkalmazásokról és egyebekről. Menj beállítások > rendszer > mentés > Google Biztonsági mentés.

    A Samsung esetében koppintania kell beállítások > Fiókok és biztonsági mentés > Mentés és visszaállítás > Google-fiók hogy ugyanarra a helyre jusson. Használhatja Samsung-fiókját a telefon biztonsági mentésére is.

  2. Készítsen biztonsági másolatot fotóiról és egyéb dokumentációiról a Google Fotók vagy egy hasonló biztonsági másolat alkalmazás segítségével.

  3. Készítsen biztonsági másolatot a szöveges üzenetekről az SMS Backup vagy hasonló eszköz segítségével.

  4. Csatlakoztasson egy SD-kártyát, és futtassa eszközének SD-mentési eszközét, amely szintén megtalálható itt beállítások > mentés > Biztonsági mentés visszaállítása. Győződjön meg arról, hogy a megtartani kívánt alkalmazások és azok adatairól biztonsági másolatot készítenek az SD-kártyáról.

  5. Ezután meg kell gyökereznie Android-eszközét. Ha ez az első alkalom, hogy egy eszközt gyökerez, javasoljuk, hogy gyakorlás céljából egy régebbi eszközt használjon.

  6. Miután ez megtörtént, állítsa vissza a biztonsági másolatokat az alkalmazás aktiválásával, vagy egy fájlkezelő alkalmazás segítségével vigye át az adatokat az SD-kártyáról.


Telepítse a Titanium Backup és a Titanium Backup Pro alkalmazást

Használjon egy fájlkezelő eszközt, amelyet a gyökérzetű eszközhöz kell mellékelni, a Titanium Backup és a kulcsának az eszközre történő átviteléhez. Hagyja őket az SD-kártyán, hátha újratelepíteni kell.

Hogyan készítsünk biztonsági másolatot az Androidról a Titanium Backup Pro alkalmazásra 

Itt jelenik meg a Titanium Backup Pro ereje. Az adatok biztonsági mentése és visszaállítása rendkívül egyszerű, miután elvégezte ezt a munkát.

  1. Nyissa meg a Titanium Backup elemet, és érintse meg a ikont Biztonsági mentés / visszaállítás Tab.

  2. Érintse Menü > Batch.

  3. Érintse Biztonsági másolat készítése az összes felhasználói alkalmazásról és az alkalmazás futtatja ezt a biztonsági mentési funkciót. Ezután érintse meg a elemet Hát.

  4. Készítsen biztonsági másolatot bármiről, amire csak szüksége lehet. A zöld színű elemek ajánlott biztonsági másolatok. Ezeket az SD-kártyára menti, ezért győződjön meg róla, hogy van elegendő hely.

Hogyan lehet visszaállítani egy Android biztonsági másolatról

Miután elkészült a biztonsági másolat, megkapja az összes visszaállítható adat másolatát. A Titanium Backup Pro biztonsági mentésből történő visszaállításhoz kövesse ezeket az egyszerű lépéseket:

  1. Nyissa meg a Titanium Backup elemet, és érintse meg a ikont Biztonsági mentés / visszaállítás Tab.

  2. Érintse Menü > Batch > Állítsa vissza az összes hiányzó alkalmazást és rendszeradatot.

  3. Indítsa újra Android telefonját.