A Google szövegfelolvasó funkciójának használata Androidon

A 24/7 összeköttetés jelenlegi világa igazi fejfájást okozhat. Ehhez meg kell, hogy láthasson egy kis képernyőt és folyamatosan olvassa el a kis szöveget, de a Google szöveg-beszéd (TTS) segítségével androidos telefonja hangosan elolvassa a képernyőn megjelenőket. A legjobb az egészben, hogy ez a funkció már megtalálható a telefonon. Csak be kell kapcsolnia és használnia kell.

Még akkor is, ha nem okoz gondot az apró betűs részek látása, ez a szolgáltatás hasznos lehet bárki számára, aki olvasást tanul, új nyelvet tanul, vagy azok számára, akiknek gondjai vannak az írott információk feldolgozásával.


Android-kisegítő lehetőségek, hasonlóak a Google TTS-hez

Számos akadálymentesítési funkció van beépítve az Androidba. Ha azt akarja, hogy a felolvasott szöveget hallja, használja a Kiválasztás a beszédhez lehetőséget. Ha azonban teljes körű akadálymentesítési megoldásra van szüksége, amely segít a telefon működtetésében anélkül, hogy megkérné, hogy olvasson vagy jól lásson, használja a Talkback alkalmazást, amely telefonját olyan eszközzé alakítja, amelyet hallgatással működtet. Átveszi a telefon műveleteit, és teljesen megváltoztatja a kommunikáció módját.

  1. Csúsztassa lefelé a telefon tetejét, majd érintse meg a ikont fogaskerék ikont az Eszközbeállítások megnyitásához.

  2. A Beállítások menüben érintse meg a elemet megközelíthetőség.

  3. Új választékot kell látnia. Ezek némileg eltérnek attól függően, hogy a telefon milyen Android-verziót futtat. Keres Válassza a Beszéd lehetőséget. Lehet, hogy koppintania kell Telepített szolgáltatások megtalálni.

  4. Érintse Válassza a Beszéd lehetőséget, majd érintse meg a gombot Válassza a Beszéd lehetőséget kapcsolóval kapcsolja be.

  5. Az Android felkéri Önt, hogy erősítse meg a funkció bekapcsolásához szükséges engedélyeket. Olvassa el ezeket, és ha elfogadja ezeket a feltételeket, koppintson a gombra OK.

  6. Az Android néhány szóval elmagyarázza a működését a képernyőn. Olvassa el, majd keresse meg a telefon bármely alkalmazását, és próbálja ki. Koppintson a Válassza a Beszéd lehetőséget ikon (a személy alakú ikon) a képernyő jobb alsó sarkában, és a telefon hangosan felolvassa ezt az alkalmazást.

  7. Egy apró felvevő eszköz nyílik a képernyő alján. Koppintson a játszani ikonra, és a telefon a képernyő tetején kezdődik, és mindent elolvas, amit látsz. Ha csak egy szöveget szeretne felolvasni, akkor emelje ki ezt a szöveget érintse meg a gombot Válassza a Beszéd lehetőséget ikonra.

    Szabályozhatja a sebességet, gyors előre, hátra és szünetet az olvasás közben.


Android szöveges beszéd hangok és opciók kezelése

Az Android ad némi vezérlést a szöveg hangos felolvasásához használt nyelv és hang felett, amikor a Kiválasztás beszélni funkciót használja. Könnyű megváltoztatni a szintetizált szöveghang nyelvét, akcentusát, hangmagasságát vagy sebességét.

  1. Csúsztassa lefelé a képernyő tetejét, majd koppintson a ikonra fogaskerék ikonra.

  2. Érintse Általános menedzsment > Nyelv és bevitel.

    A funkciók elhelyezése az Android különböző ízei szerint változhat. Ha nem találja itt, használja a keresés ikont.

  3. A nyelvmotor, a szintetizált hang sebességének vagy a hangmagasság módosításához érintse meg a elemet Szövegfelolvasás.

  4. A megjelenő menüben állítsa be a Beszédsebességet és a Hangmagasságot, amíg a kívánt módon nem hangzik.

  5. A nyelv megváltoztatásához érintse meg a elemet nyelv, majd válassza ki a kívánt nyelvet, amikor a szöveget felolvassa.


Az írott szavak fordításához használja a Válasszon Beszédet a Google Lens szolgáltatással

Használhatja a Felolvasótól a valós világban talált egyszerű szövegek - például jelek - elolvasását, ami nagyon jó, ha nem beszélik a helyi nyelvet, vagy bárki, aki megtanul olvasni. Egyszerűen nyissa meg a Google Lens alkalmazást, és mutasson a szövegre. A Google Lens felolvassa a látott szöveget az Ön által kiválasztott nyelven, menet közbeni fordítóként tevékenykedik.