PDF-fájl aláírása Androidon

A PDF aláírása frusztráló lehet, ha ki kell nyomtatnia, alá kell írnia, be kell olvasnia, majd e-mailben vagy faxon el kell küldenie. Mi lenne, ha egyszerűen aláírhatná a PDF-fájlt Androidon anélkül, hogy valaha kinyomtatná? Lehet, és itt van, hogyan.

A cikkben található utasítások az Android 4.0 és újabb verzióinak összes verziójára vonatkoznak.


PDF-fájl aláírása Androidon

A PDF-fájl Android-ra történő aláírása lehetővé teszi, hogy bárhol megtehesse. Akár játékot néz, akár a tengerparton ül, a PDF aláírásához nem kell irodának vagy akár irodai felszerelésnek lennie.

  1. Töltse le és telepítse az ingyenes Adobe Acrobat Reader for Android alkalmazást a Google Play Áruházból.

  2. Miután megvan az alkalmazás androidos eszközén, nyissa meg az aláírni kívánt PDF fájlt. Kérést fog kapni, amelyben arra kéri, válassza ki, melyik alkalmazást nyissa meg vele. Választ Adobe Reader.

    Ha nehezen találja meg a PDF fájlt. Az Adobe Reader rendelkezik dokumentumnézegetővel. Megtalálhatja a bal oldalon a kicsúsztatható navigációs menüben. Az Adobe Reader beolvassa a tárhelyet, hogy megkeresse a PDF-eket, amelyek a kicsúsztatható navigációs menüben jelennek meg.

  3. Miután a PDF megnyílt az Adobe Reader programban, keresse meg azokat a területeket, ahová fel szeretné venni az aláírást. Koppintson az aláírni kívánt területre, és a képernyő tetején megjelenik egy menü. Koppintson a Aláírás.

    Samsung telefonokon érintse meg a ikont ceruza ikonra a jobb alsó sarokban, majd koppints a ikonra Kitöltés és aláírás a megjelenő menüből.

  4. Érintse meg a szerkesztése ikon (úgy néz ki, mint egy toll a beszéd buborék előtt). Ez egy másik menübe vezet, ahonnan betűket írhat, firkálhat, kitölthet űrlapokat stb.

  5. Ha készen áll az aláírásra, koppintson a ikonra töltőtoll ikon az aláírás engedélyezéséhez a dokumentumon

  6. Miután engedélyezte az aláírást, érintse meg a dokumentum azon részét, ahová az aláírást hozzá szeretné adni. Ha először írja alá a PDF-fájlt, létre kell hoznia egy aláírást. Az alkalmazás automatikusan egy másik képernyőre viszi, ahol létrehozhat egy aláírást. Használjon ujját vagy ceruzáját a képernyőn való aláíráshoz.

  7. Miután elkészítette az aláírás létrehozását, érintse meg a ikont pipa és az aláírás automatikusan hozzáadódik a dokumentumhoz.

    Pillanatkép egy Michael Jordan aláírásról.

  8. Ha nem tetszik az aláírás elhelyezése, akkor könnyű megváltoztatni. Érintse meg az aláírást a kiválasztásához, majd az újonnan megjelenő mezőben helyezze át az aláírást egy új pozícióba, méretezze át az aláírást, változtassa meg annak színét, vastagságát, átlátszatlanságát, vagy akár törölje az aláírást, ha nem akarja.

  9. Ha elégedett az aláírás állapotával és elhelyezésével, érintse meg a ikont Hát ikonra való visszatéréshez az előző menübe.

  10. Érintse meg a Menü ikonra, majd koppintson a elemre Megosztás. Ezután elküldheti az aláírt PDF-fájlt e-mailben vagy bármelyik választott szolgáltatás segítségével.