A háttérréteg feloldása a Photoshopban

Amikor megnyit egy képet a Photoshop alkalmazásban, a háttérréteg általában a Rétegek paletta. A zárolás feloldásához a hátteret új réteggé vagy intelligens objektummá kell konvertálni. Alternatív megoldásként megmásolhatja a háttérréteget, elvégezheti a módosításokat az új rétegben, majd egyesítheti azokat.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Photoshop CC 2019 alkalmazásra vonatkoznak Windows és Mac rendszerre.


Miért van lezárva a háttérréteg a Photoshopban?

A háttérréteg zárolva van, mert olyan, mint egy festmény vásznán. Minden felette van felépítve. Emiatt a háttérréteg nem támogat bizonyos funkciókat, például az átlátszóságot, és nem helyezheti át vagy törölheti annak tartalmát. Hasonlóképpen, csak háttérszínnel tölthet ki egy kijelölést a háttérrétegen. Ezért, ha teljes ellenőrzést szeretne egy kép kinézete felett, akkor nem zárolt rétegben kell elvégeznie a szerkesztéseket.

A háttérréteg feloldása helyett sok profi szeretné lemásolni a lezárt réteget, és szerkesztéseit a duplikátumon végzi. Így, ha hibát követnek el, kidobhatják az új réteget, miközben megőrzik az eredetit.

A háttér másolatához kattintson a jobb gombbal a gombra Háttér réteg és válassza ki Duplikált réteg.

Ha elégedett a szerkesztéseivel, a (z) elem kiválasztásával egyesítse a két réteget Menü ikon a jobb felső sarokban Rétegek paletta és választás Egyesítés látható.

A háttérréteg mindig a Rétegek paletta. Nem mozgathat alatta más rétegeket.


A háttérréteg feloldása a Photoshopban

A háttér konvertálása új, nem zárolt rétegre:

  1. választ réteg > Új > Réteg a háttérből.

  2. Adjon nevet a rétegnek, és válassza ki OK.

  3. Az új, fel nem oldott réteg helyettesíti a paletta háttérrétegét.

A háttérréteg átalakítása intelligens objektummá

Egy másik megközelítés a lezárt réteg átalakítása intelligens objektummá. Kattintson a jobb gombbal a Háttér réteg a Rétegek paletta és válassza ki Konvertálás intelligens objektummá.