A Liquify használata a Photoshopban

Az Adobe Photoshop Liquify eszközével kijavíthatja a gyakori hibákat, vagy akár művészi képeket is létrehozhat néhány egyszerű beállítással. Néhány alapvető lehetőséget felhasználhat arra, hogy ezeket a hétköznapi képeket rendkívüli fényképekké alakítsa anélkül, hogy Photoshop guru lenne. Olvassa tovább, hogy megtudja, mi a Photoshop Liquify eszköz, mire képes és hogyan tudja használni.

Az oktatóanyag utasításai az Adobe Photoshop CC 2019 alkalmazásra vonatkoznak.


Mi a Liquify eszköz a Photoshopban?

Az Adobe Photoshop több száz lehetőséggel, szűrővel és más eszközzel rendelkezik a kép kezelésére. A Liquify eszköz egy olyan szűrő a Photoshopban, amely olyan beállításokat használ, mint például a Forward Warp, Twirl, Pucker és Bloat, hogy csak néhányat említsünk.

Ezek a beállítások különböző módon torzítják a képet attól függően, hogy milyen beállítást használ a Liquify használatához. Noha a legtöbb kiigazítás nem lesz túlzott mértékű, a Liquify eszköz apróbb finomításokat végezhet a fényképek finomabb finomítása érdekében.


Mit csinál a Liquify és miért érdekel?

A Liquify használata szórakoztató szűrő lehet vad és absztrakt képek készítéséhez, de kiválóan alkalmas a fényképek kisebb elemeinek javítására is. Tudjuk, hogy a Liquify torzítja a fénykép egy területét, de ennek a hatékony, ugyanakkor könnyen használható eszköznek nem csak a vetemedése van. A Liquify szűrőnek számos eszköze van ebben a praktikus szűrőben.

Előre vetemedett eszköz

A Forward Warp Tool az pixeleket előre tolta az egér mozgatásával. Mint a legtöbb eszköznél, az ecset mérete is befolyásolhatja, hogy mennyit tolnak előre. Ennek vagy az eszközök bármelyikének kiválasztásakor a jobb oldalon megjelenik egy Tulajdonságok panel, ahol beállíthatja az ecsetet, a maszkot és más lehetőségeket.

A Forward Warp Tool általában a Liquify arzenál leggyakrabban használt eszköze, mivel bármit módosíthat és módosíthat a fotókon.

Rekonstruáló eszköz

Az Újjáépítési eszköz megfordítja a képre adott torzulásokat. Használatához egyszerűen válassza ki és húzza át.

Sima eszköz

A Sima eszköz pontosan úgy cselekszik, ahogyan kijelenti; kisimítja a kép minden ingadozását azáltal, hogy a görbék kevésbé szögletesek és természetesebbek. Ez hasznos a kép manipulálása közben előforduló megvetemedett éleknél.

Ez az eszköz tökéletes a ruházat ráncainak vagy gyűrődésének eltávolítására. Tehát, ha nem vasaltad meg ezt az inget a fotó előtt, akkor a Smooth Tool számára nem jelent problémát.

Forgassa az óramutató járásával megegyező irányba

A Twirl Clockwise eszköz az óramutató járásával megegyező irányban, vagy az óramutató járásával ellentétes irányba torzítja a fényképeket, ha lenyomva tartja az Alt billentyűt. Ez az eszköz használható a víz vagy a felhők mozgásának növelésére.

Pucker Tool

A Pucker eszköz képpontokat mozgat az ecset területének közepe felé. Ez hasznos lehet egyes funkciók, például szemek, gödrök vagy más arcvonások kicsinyítéséhez.

Bloat Tool

A Bloat eszköz a Pucker eszközzel ellentétesen cselekszik, ha pixeleket távolít el az ecset területének közepétől. Ez hasznos lehet a lapos frizura bolyhosításához, néhány görbe hozzáadásához egy alakhoz, vagy akár a felhők hullámosabbá tételéhez.

Nyomja meg a Bal eszközt

A Bal lökés eszköz a képpontokat balra vagy jobbra mozgatja, ha lenyomva tartja az Alt billentyűt. Bár ez nem egy olyan eszköz, amelyet gyakran használnak, segíthet kisebb beállításokban a kissé megdöntött kép kiegyenesítésében. Ha nem nagyon igazította a témát, ez az eszköz segíthet egyenesen mozdítani.

Freeze Mask eszköz

A Freeze Mask eszköz segítségével kiválaszthatja azt a területet, amelyet nem szeretne megváltoztatni, így ez érintetlen marad, miközben más finomításokat végez a Liquify szűrőben. Ez egy praktikus funkció a szerkesztések ellenőrzésének és pontosságának megőrzéséhez.

Olvadásmaszk eszköz

Az Olvadásmaszk eszköz eltávolítja a fotóba helyezett maszkot. A Freeze és Thaw kombinációjával pontosan szabályozhatja szerkesztéseit.

Arc eszköz

A Face Tool kifejezetten az arcok funkcióinak manipulálására szolgál. Amikor először kiválasztja ezt az eszközt, a Photoshop megpróbálja felismerni az arcokat. Ha nem lát arcot, a program értesíti Önt.

Így válhat virtuális plasztikai sebésszé. Ki kell igazítania néhány fogat, el kell távolítania azt a kettős állat, vagy meg kell mosolyognia magának? Ez az az eszköz, amellyel bármely arc hibátlan lehet.

Kéziszerszám

A Kézi eszköz pontosan olyan, mint a Kézi eszköz a Photoshop többi részében. A kép mozgatására vagy manipulálására szolgál.

Zoom eszköz

A Zoom eszközt a kép nagyításához és kicsinyítéséhez használják. Ez olyan apró beállítások elvégzésére szolgál, amelyekhez először nagyításra, majd kicsinyítésre van szükség a kész eredmények megtekintéséhez. A kicsinyítéshez tartsa lenyomva az Alt billentyűt.


Hogyan lehet likvidálni a Photoshopban

Most, hogy ismeri a Liquify szűrő egyes eszközeit, itt az ideje megtanulnia, hogyan juthat el oda és hogyan használja azokat. A funkció elérése egy pillanat alatt elérhető.

  1. Nyissa meg a szerkeszteni kívánt képet a Photoshop alkalmazásban.

  2. választ Szűrő > Liquifyvagy nyomja meg a gombot Shift + Ctrl + X.

  3. Új ablak nyílik meg a Liquify eszközként. Innen bármelyik fentebb ismertetett eszköz közül választhat.

Likvidálja az eszköz tulajdonságait

Miután belépett a Liquify felületbe, a jobb oldalon találhatók az egyes eszközök összes tulajdonságai. Az ecset sűrűségének megváltoztatásától a Mask terület beállításainak finomításáig rengeteg beállítás állítható be a megfelelő megjelenés érdekében. Az alábbiakban ismertetjük az elérhető beállításokat.

Az Ecset eszköz beállításainál módosíthatja az ecset méretét, a sűrűséget, a nyomást és az arányt. Az egyes beállítások így járnak el.

  • Méret: Az ecset méretét ugyanúgy módosítja, mint a Photoshop főoldalán. Minél nagyobb az ecset, annál finomabbak a változások.
  • Sűrűség: Szabályozza, hogy az élek hogyan legyenek tollasítva használat közben.
  • Nyomás: Minél nagyobb (nagyobb) a nyomás, annál drasztikusabbak a változások. A finom változásokhoz általában használjon könnyebb nyomást.
  • Arány: Beállítja a kefe változásának sebességét, amikor mozog vagy mozdulatlanul tartja az ecsetet.
  • Stylus nyomás: Csak akkor elérhető, ha van tollja. Ha rendelkezik ilyennel, és bejelöli a négyzetet, a Ecset szerszám helyett inkább az érintőceruza lesz.
  • Pin Edges: Megakadályozza, hogy túl sokat húzzon az élből, ha valamelyik eszközzel torzít egy képet. Ez hasznos a háttér torzításának csökkentésére, amely átlátszó szürke és fehér kockás mintaként jelenik meg.

A Liquify eszköz használatakor van néhány további lehetősége, amelyek lehetővé teszik az eszköz használatának és idejének további ellenőrzését.

  • Arctudatos likvidálás: Az arc minden egyes funkciójának egyedi beállításai vannak, amelyek lehetővé teszik, hogy kisebb módosításokat hajtson végre egy kisebb területen. A szem, az orr, a száj és az arc alakjának beállításai vannak. Ezek mindegyikében többek között a szélesség, a magasság, a dőlésszög állítható be.
  • Hálóbeállítások betöltése: Lehetőséget nyújt a Liquify torzítások mentésére és egy másik képre való alkalmazására.
  • Mask Options: Beállítja a fénykép egyes részeit.
  • nézet beállításai: További megtekintési beállításokat ad, például a háló megjelenítését és az útmutató engedélyezését, hogy a beállítások során láthassa a hálót.
  • Ecset rekonstrukciós opciók: Lehetővé teszi annak beállítását, hogy a változtatások közül hányat kíván visszavonni a képen.