Hogyan lehet kinyitni a Photoshopban nem menthető fájlokat

Ha megpróbál menteni egy fájlt az Adobe Photoshop CC alkalmazásba, és üzenetet kap, amely azt mondja, hogy a fájlt nem lehet menteni, mert a fájl zárolva van, akkor el kell távolítania a zárat, hogy ne veszítse el a képen már végzett munkát. Ha már megnyitotta és elkezdte a fájlt, mentse el a képet új fájlnév alá, a Mentés másként parancs a filé menüben.

Az általunk felvázolt technikák a Windows 10, a Windows 8, a Windows 7 és a macOS esetében működnek.

RobinOlimb / Getty Images 


Hogyan lehet kinyitni a képet, mielőtt megnyitnád Mac-en

Ha lezárt képek sorozatába ütközik Mac gépen, oldja fel azokat, mielőtt megnyitja őket a Photoshop alkalmazásban a Get Info billentyűparancs - Cmd + I. Távolítsa el a pipát az elől Zárt a megjelenő képernyőn. Lehetséges, hogy meg kell adnia rendszergazdai jelszavát a módosítás elvégzéséhez.

Továbbá a Get Info képernyőn ellenőrizze, hogy rendelkezik-e Olvass és írj a neve mellett. Ha nem, kapcsolja a beállítást Olvass és írj.


Hogyan lehet eltávolítani az írásvédett tulajdonságot egy Windows számítógépen 

A CD-ről másolt képek csak olvasható attribútummal rendelkeznek. Eltávolításához másolja a fájlt a Windows számítógépére. A Windows Intézőben (File Explorer a Windows 10 rendszerben) kattintson a jobb gombbal a fájl nevére, majd válassza a lehetőséget ingatlanok és törölje a jelölést Csak olvasható doboz. Ha egy teljes mappát másol át egy CD-ről, akkor a mappa tulajdonságainak megváltoztatásával egyszerre megváltoztathatja az összes írásvédett tulajdonságát.