ACO fájl (Mi ez és hogyan nyitható meg)

Az ACO fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl az Adobe Photoshop alkalmazásban létrehozott Adobe Color fájl, amely színek gyűjteményét tárolja.

Az egyes színek nevét is menti a fájl. A neveket úgy láthatja, hogy az egérmutatót a szín fölé viszi a Photoshop Színtárak ablakában.

Néhány ACO fájl lehet ArCon Project fájl, amelyet az ArCon építészeti szoftverrel használnak, de ezekről nagyon kevés információ áll rendelkezésünkre.


Hogyan nyitható meg egy ACO fájl

Az ACO fájlok, amelyek Adobe Color fájlok, az Adobe Photoshop alkalmazással többféleképpen nyithatók meg.

Az ACO fájl megnyitásának legegyszerűbb módja a Szerkesztés> Presets> Preset Manager ... menü tétel. Változtassa a "Preset Type:" értéket színminták majd válassza ki Betöltés... az ACO fájl tallózásához.

Egy másik módszer a Ablak> Színtárak menü. A Photoshopban megnyíló kis ablak jobb felső sarkában (valószínűleg a program jobb oldalán) található egy gomb. Kattintson erre a gombra, majd válassza a lehetőséget Színtárak betöltése ... opciót.

Függetlenül attól, hogy melyik módszert használja, a megnyitni kívánt ACO fájl böngészésekor győződjön meg arról, hogy a "Fájlok típusa:" opció beállítása ACO, és nem ACT, ASE vagy bármi más.

Miközben saját egyedi színmintákat készíthet a Photoshop alkalmazásban (a Színtárak mentése ... opciót a fenti második módszer alkalmazásával), a program néhányat tartalmaz közülük az első telepítéskor. Ezek a telepítési könyvtár Presets Color Swatches mappájában találhatók, és megnyitásakor automatikusan betöltődnek a Photoshopba.

Az ArCon Project fájlok az ArCon (planTEK) nevű szoftverhez társulnak.

Ha úgy találja, hogy a számítógépén egy alkalmazás megpróbálja megnyitni az ACO fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programot szeretne megnyitni az ACO fájlok között, megváltoztathatja az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez a Windows rendszerben.


ACO fájl konvertálása

Az ACO formátum egy speciális formátum, amelyet csak a Photoshop használ, ezért nincs ok egy ACO fájl konvertálására más formátumra. Valójában a Photoshop nem is tudja látni / böngészni / megnyitni a fájlt, ha más fájlkiterjesztés alatt van elmentve, így a konvertálása haszontalan lenne.

Bár az ACO fájlok kivétel, ebben az esetben általában igaz, hogy egy ingyenes fájlkonvertálóval konvertálhatja az egyik fájlformátumot a másikba, hasonlóan a népszerű formátumokhoz, mint a DOCX és az MP4.

Ha sikerül elérnie, hogy egy ACO fájl megnyíljon az ArCon alkalmazással, akkor valószínűleg használhatja azt az ACO fájl konvertálására is. Az ilyen projektfájlokat azonban általában egy saját formátumban menti, amely csak abban a programban hasznos, amely létrehozta őket. Ráadásul, mivel ez egy projektfájl, valószínűleg más, a projekthez kapcsolódó dolgokat is tartalmaz, például képeket, textúrákat stb., Így nem valószínű, hogy más formátumra konvertálható.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájlja nem nyílik meg megfelelően a fent hivatkozott programokkal, ellenőrizze még egyszer a fájlkiterjesztést, hogy megbizonyosodjon arról, hogy valóban ".ACO" -at ír, és nem valami hasonlót. Néhány fájl hasonló kinézetű utótaggal rendelkezik, annak ellenére, hogy nem kapcsolódnak egymáshoz, és nem lehet ugyanúgy megnyitni őket.

Például az ACF és az AC3 fájlok meglepően hasonlóak, de nem szabad őket pontosan úgy kezelni, mint az ACO fájlokat.

Az AC fájlok egy másik példa. Csak egy betűből álló fájlkiterjesztést használnak, de valójában nincsenek kapcsolatban az Adobe Photoshop és az ArCon programmal. Ehelyett az AC fájlok lehetnek Autoconf Script fájlok vagy AC3D 3D fájlok.