Hogyan adjunk hozzá zenét egy keverőfolyamhoz

Az olyan streaming szolgáltatások, mint például a Mixer, videojátékai szórakoztatóak és magával ragadóak lehetnek, olyan hangsávokkal, amelyek kalandra vonzanak a világukba. Azonban nem minden játékban van olyan filmzene, amely elfújja Önt, és érdemes a Mixer adását felpezsdítenie kedvenc zenéivel a háttérben. Bár ez a szerzői jogi törvények miatt kissé trükkös, vannak rá módok.


Zene hozzáadása a keverőhöz egy streaming alkalmazás segítségével

Két streaming alkalmazás ajánlott, ha zenét szeretne hozzáadni a Mixer streamhez: OBS Studio vagy XSplit. Mindkettő ingyenesen letölthető és használható, bár az XSplit egyes szolgáltatásai egy fizetőfal mögött vannak elrejtve. Ha még nem ismeri a streaminget, akkor az OBS különösen jó szolgáltatás, amelyet kipróbálhat.

További részletekért olvassa el az OBS Studióval történő streaming vagy az XSplit segítségével történő streaming útmutatónkat. Míg mindkét útmutató ismerteti a különböző streaming platformok részleteit, az alkalmazások beállítása lényegében megegyezik.

Miután megtalálta a lejátszani kívánt zenét, meglehetősen egyszerű zenét hozzáadni a Mixerhez ezen streaming alkalmazások egyikével. Az alábbi utasítások bemutatják, hogyan lehet zenét streamelni az OBS segítségével, de a legtöbb streaming alkalmazásnak hasonló módszert kell használnia a zene hozzáadásához az adatfolyamhoz. A PC és az Xbox One felhasználóinak egyaránt ezt a módszert kell használniuk. Ez azt jelenti, hogy az Xbox One játékosainak streamelniük kell a Windows 10-hez való csatlakozással, vagy egy elfogókártya, például egy Elgato használatával.

  1. Nyissa meg a streaming alkalmazás a választás.

  2. választ beállítások. (Az OBS-ben ez a menü az ablak jobb alsó sarkában található.)

  3. A. Felvételének engedélyezése Asztali hang.

  4. Indítsa el a lejátszani kívánt zenét az adása során.

    A zene indításakor az OBS ablakának tevékenységeket kell mutatnia a Mixer sáv audio részén. Ez azt jelzi, hogy hallhatja és közvetítheti, amit játszik.

  5. választ Indítsa el a közvetítést hogy megkezdje az adását.

  6. Élvezze a Mixerhez hozzáadott zenét!


Milyen zenét tudok lejátszani egy adatfolyamon?

Az egyetlen zene, amelyet legálisan lehet lejátszani az adás hátterében, az a zene, amely a Creative Commons licenc alá tartozik, és amely nem sérti a szerzői jogokat.

Ha szerzői jog által védett zenét játszik, fennáll a veszélye, hogy felfüggesztik, mivel ez sérti a Mixer Általános Szerződési Feltételeit. Ön is megkockáztatja a szerzői jogok megsértését, mivel tulajdonképpen nem Ön rendelkezik az új Imagine Dragons album jogaival, még akkor sem, ha nagyon szereti hallgatni.

Ez vonatkozik a streaming szolgáltatások, például a Spotify vagy a Pandora zenéjére is. Ez a zene szerzői jogi védelem alatt áll, és hacsak nem fizet a zene használatának jogáért, nem szabad, hogy a streamjében szerepeljen. Még akkor is, ha fizet a Spotify-ért, csak személyes licencet kap, amely nem terjed ki a zene közvetítés útján történő megosztására. Éppen ezért, amikor az Xbox One-on történő közvetítés közben megpróbálja lejátszani a Spotify-t a háttérben, követői csak a játékon belüli hangot fogják hallani, és nem azt, amit Ön személyesen elakaszt.

Bizonyos esetekben törvényesen játszhat szerzői joggal védett zenét, ha előzetes engedélyt kap a zene tulajdonosától. Lehetséges, hogy a méltányos használatra vonatkozó törvények szerint is zenélhet. Ez egy bonyolult jogi fogalom, amelyet megfelelően meg kell értenie.