A Microsoft-fiók jelszavának visszaállítása

A Microsoft-fiókját úgy hívják, hogy egyszeri bejelentkezési fiók, vagyis ez az egyetlen fiók felhasználható a Microsoft és a partnerek webhelyeinek számos különböző szolgáltatásába történő bejelentkezéshez (bejelentkezéshez).

A Microsoft-fiókokat általában a Windows 10 és Windows 8 számítógépekre, a Microsoft Store, a Windows Phone eszközök, az Xbox videojáték-rendszerek, az Outlook.com (korábban Hotmail.com), a Skype, a Microsoft 365, a OneDrive (korábban Skydrive), és több.

Tudja meg, hogyan állíthatja vissza a Microsoft jelszavát, ha elfelejtette vagy azt gondolta, hogy veszélybe került.


A Microsoft-fiók jelszavának visszaállítása

A Microsoft-fiók jelszavának visszaállítása nagyon egyszerű, és a legtöbb esetben csak 10-15 percet vesz igénybe.

A Microsoft-fiók jelszavának visszaállításakor megváltoztatja az összes webhelyhez és szolgáltatáshoz használt jelszót, amelyekhez Microsoft-fiókját használja.

  1. Nyissa meg a Fiók helyreállítása oldalt bármely számítógép vagy eszköz bármely böngészőjéből, még az okostelefonjáról is.

  2. Írja be a Microsoft e-mail címét vagy a fiókhoz társított alternatív e-mail címet, telefonszámot vagy Skype nevet, majd válassza a lehetőséget Következő.

  3. Írja be a hitelesítő alkalmazás által létrehozott vagy az alternatív e-mail címére vagy telefonszámára elküldött kódot. Választ Használj másik azonosítási lehetőséget ha kell.

  4. Ezt a képernyőt akkor látja, ha további információkat kell megadnia, például meg kell adnia telefonszámának utolsó négy számjegyét vagy teljes e-mail címét, hogy az ellenőrző kódot szövegesen megkapja. Töltse ki az információkat, majd válassza a lehetőséget Megkapni a kódot.

  5. Írja be a kapott ellenőrző kódot, és válassza ki Következő.

    Lehet, hogy be kell fejeznie a másik ellenőrzési folyamatot, ha be van kapcsolva a kétlépcsős azonosítás. Például, ha beírta a szöveges üzenetben kapott kódot, előfordulhat, hogy egy másik kód megszerzéséhez az autentikátor alkalmazást is használnia kell.

  6. Írja be a kívánt új jelszót. Legalább nyolc karakterből kell állnia, és jelszó-érzékeny. Írja be újra a jelszót, és válassza a lehetőséget Következő.

    Hogyan lehet létrehozni egy erős jelszót

    A Microsoft megköveteli, hogy ne használja a korábban használt jelszót.

  7. Megjelenik egy értesítés arról, hogy megváltoztatta a jelszavát. Válassza a lehetőséget Bejelentkezés az új jelszó használatával jelentkezzen be Microsoft-fiókjába.

Ha visszaállítja a Microsoft-fiók jelszavát, így most már bejelentkezhet Windows 10 vagy Windows 8 számítógépére, akkor a Windows bejelentkezési képernyőn győződjön meg arról, hogy csatlakozik az internethez.

Ha valamilyen oknál fogva az internet jelenleg nem áll az Ön rendelkezésére, akkor a Windows nem fog értesülni a Microsoft szervereiről az új jelszaváról! Ez azt jelenti, hogy a régi, elfelejtett jelszó továbbra is érvényes a számítógépen. Ebben az esetben, vagy bármely olyan esetben, ha a fenti eljárás nem működik, de biztos benne, hogy rendelkezik Microsoft-fiókkal, akkor a Windows jelszó-helyreállító szoftverére, például az ingyenes Ophcrack eszközre kell támaszkodnia.

Ha megpróbálja visszaállítani a Windows 10 vagy a Windows 8 jelszavát, de nem jelentkezik be a Windows rendszerbe e-mail címmel, akkor nem Microsoft-fiókkal jelentkezik be a Windows rendszerbe, és ez az eljárás nem fog működni az Ön számára . Amit helyette használ, az egy hagyományos "helyi fiók", vagyis a kissé jobban érintett "Hogyan kell visszaállítani a Windows 10 vagy a Windows 8 jelszót oktatóanyagot kell követnie.