Az Apple ID jelszó visszaállítása néhány egyszerű lépésben

Mivel az Apple ID-t az Apple számos fontos szolgáltatásához használják, az Apple ID jelszavának elfelejtése sok problémát okozhat. Anélkül, hogy be tudna jelentkezni az Apple ID-be, előfordulhat, hogy nem fogja tudni használni az iMessage vagy a FaceTime, az Apple Music vagy az iTunes Store áruházakat, és nem tudja módosítani az iTunes-fiókját.

A legtöbb ember ugyanazt az Apple ID-t használja minden Apple szolgáltatásához (technikailag használhat egy Apple ID-t például FaceTime és iMessage, egy másikat pedig az iTunes Store-hoz, de a legtöbb ember ezt nem teszi meg). Ez a jelszó elfelejtését különösen súlyos problémává teszi.


Az Apple ID jelszó visszaállítása az interneten

Ha kipróbálta az összes jelszót, amelyről úgy gondolja, hogy helyes lehet, és továbbra sem tud bejelentkezni, akkor vissza kell állítania az Apple ID jelszavát. Az Apple webhelyének használatával ezt megteheti (ha kétfaktoros hitelesítést állított be az Apple ID-n, hagyja ki ezeket az utasításokat, és ugorjon a következő szakaszra):

  1. Böngészőjében lépjen az iforgot.apple.com webhelyre.

  2. Írja be Apple ID felhasználónevét, majd kattintson a gombra folytatódik.

  3. Kétféle módon állíthatja vissza jelszavát: a fiókjában megadott helyreállítási e-mail cím használatával vagy a biztonsági kérdések megválaszolásával. Válassza ki és kattintson folytatódik.

  4. Ha úgy döntött Kapjon egy e-mailt, ellenőrizze a képernyőn látható e-mail fiókot, majd írja be az ellenőrző kódot az e-mailből, majd kattintson a gombra folytatódik. Most ugorjon a 7. lépésre.

  5. Ha úgy döntött Válaszold meg a biztonsági kérdéseket, először írja be születésnapját, majd válaszoljon két biztonsági kérdésére, majd kattintson a gombra folytatódik

  6. Írja be új Apple ID jelszavát. A jelszónak legalább 8 karakterből kell állnia, tartalmaznia kell nagy- és kisbetűket, és legalább egy számot kell tartalmaznia. Az Erő jelző mutatja, hogy a választott jelszó mennyire biztonságos.

  7. Ha elégedett új jelszavával, kattintson a gombra Jelszó visszaállítása hogy változtasson.


Apple ID jelszó visszaállítása kétfaktoros hitelesítéssel

Az Apple ID jelszó visszaállítása további lépéseket igényel, ha kétfaktoros hitelesítést használ egy további biztonsági réteg biztosításához. Ebben az esetben:

  1. Kövesse a fenti utasítások első két lépését.

  2. Ezután erősítse meg megbízható telefonszámát. Írja be a számot és kattintson folytatódik.

  3. Kap egy képernyőt, amely utasítja a megbízható eszközök ellenőrzésére.

  4. Az egyik megbízható eszközön a Jelszó visszaállítása felugró ablak jelenik meg. Kattintson vagy koppintson Hagyjuk.

  5. Írja be az eszköz jelszavát.

  6. Ezután írja be új Apple ID jelszavát, adja meg másodszor az ellenőrzéshez, és érintse meg a elemet Következő a jelszó megváltoztatásához. 


Az Apple ID-jelszó visszaállítása az iTunes alkalmazásban Mac-en

Ha Mac rendszert használ, és ezt a megközelítést részesíti előnyben, akkor az iTunes segítségével visszaállíthatja Apple ID jelszavát is. Itt van, hogyan:

  1. Először indítsa el az iTunes programot a számítógépén.

  2. Kattintson az Fiók menüben.

  3. Kattints Bejelentkezés.

  4. Kattintson a felbukkanó ablakban Elfelejtette az Apple azonosítóját vagy jelszavát? (ez egy kis link a jelszó mező alatt).

  5. A következő felugró ablakban írja be a Apple ID.

  6. Egy másik felugró ablak megkéri, hogy adja meg a számítógép felhasználói fiókjához használt jelszót. Ezt a jelszót használja a számítógépre való bejelentkezéshez.

  7. Írja be az új jelszót, írja be másodszor az ellenőrzéshez, majd kattintson a gombra folytatódik.

  8. Ha engedélyezte a kéttényezős hitelesítést, meg kell adnia megbízható telefonszámát.

  9. Válasszon Használjon megbízható telefonszámot or Használjon másik eszközt. Ezután kövesse a fenti lépéseket megbízható eszközén a jelszó visszaállításához.

Ezt a folyamatot az iCloud Rendszerbeállítások paneljén is használhatja. Ehhez lépjen az Apple menü> menüpontjára System Preferences > iCloud > Account Details > Elfelejtett jelszó?

Mindazonáltal úgy döntött, hogy visszaállítja jelszavát, és az összes lépést elvégezte, újra be kell tudnia jelentkezni a fiókjába. Próbálja meg bejelentkezni az iTunes Store-ba vagy egy másik Apple-szolgáltatásba az új jelszóval, hogy megbizonyosodjon arról, hogy működik-e. Ha nem, folytassa újra ezt a folyamatot, és ügyeljen arra, hogy nyomon kövesse új jelszavát.