Az IE biztonsági beállításainak visszaállítása az alapértelmezett szintekre

Az Internet Explorer számos olyan biztonsági opcióval rendelkezik, amelyeket testreszabhat, lehetővé téve, hogy pontosan meghatározza, milyen típusú műveleteket engedélyeznek a webhelyeknek a böngészőben és a számítógépen.

Ha több változtatást hajtott végre az IE biztonsági beállításain, és problémái vannak a webhelyek böngészésével, nehéz lehet meghatározni, hogy mi okozta ezt.

Még rosszabb, hogy a Microsoft egyes szoftvertelepítései és frissítései az Ön engedélye nélkül módosíthatják a biztonságot.

Szerencsére nagyon könnyű visszaállítani a dolgokat az alapértelmezettbe. Kövesse ezeket a lépéseket az Internet Explorer összes biztonsági beállításának visszaállításához az alapértelmezett szintre.

Az Internet Explorer biztonsági beállításainak visszaállítása az alapértelmezett szintre egyszerű, és általában kevesebb, mint 5 percet vesz igénybe.

Ezek a lépések az Internet Explorer 7, 8, 9, 10 és 11 verzióira vonatkoznak.


Az IE biztonsági beállításainak visszaállítása az alapértelmezett szintekre

  1. Nyissa meg az Internet Explorer programot.

    Ha nem találja az Internet Explorer parancsikont az Asztalon, próbálja meg megkeresni a Start menüt vagy a tálcát, amely a képernyő alján található sáv a Start gomb és az óra között.

  2. Az Internet Explorer Eszközök menüjében (az IE jobb felső sarkában található fogaskerék ikon) válassza a lehetőséget Internetes lehetőségek.

    Ha az Internet Explorer régebbi verzióját használja (a következőképpen tudja megmondani), válassza a lehetőséget Eszközök menüből és azután Internetes lehetőségek.

    Lásd az 1. tipp az oldal alján, hogy más módon nyithassa meg az Internetbeállításokat.

  3. Válassza ki a Biztonság fülre az Internetbeállítások tetején.

  4. Válasszon Állítsa vissza az összes zónát az alapértelmezett szintre, amely az Internetbeállítások ablak alja felé található.

    Lásd az alábbi 2. tippet, ha nem érdekli az összes zóna biztonsági beállításainak visszaállítása.

  5. választ OK.

Most bezárhatja, majd újra megnyithatja az Internet Explorert. Próbálja újra meglátogatni a problémákat okozó webhelyeket, és ellenőrizze, hogy a számítógépén az Internet Explorer biztonsági beállításainak visszaállítása segített-e.


Tippek és további információk

  1. Az Internet Explorer egyes verzióiban elérheti a más billentyű a billentyűzeten a hagyományos menü megnyitásához. Ezután használhatja a Eszközök > Internetes lehetőségek menüpontot, hogy ugyanarra a helyre jusson, mint a fenti lépések végrehajtása esetén.

    Az Internet Options megnyitásának másik módja anélkül, hogy meg kellene nyitnia az Internet Explorert, az inetcpl.cpl parancs (az ilyen tulajdonságok megnyitásakor Internet tulajdonságoknak hívják). Ezt beírhatja a Parancssorba vagy a Futtatás párbeszédpanelbe az Internetbeállítások gyors megnyitásához. Ez függetlenül attól, hogy az Internet Explorer melyik verzióját használja.

    Az Internet Options megnyitásának harmadik lehetősége, amely valójában az inetcpl.cpl parancs rövidítése, a Vezérlőpult használata az Internet Options kisalkalmazáson keresztül. Tekintse meg útmutatónkat a Vezérlőpult megnyitásáról, ha ezen az úton szeretne haladni.

  2. Az A gombbal állíthatja vissza az összes zónát alapértelmezett szintre, ahogyan hangzik - visszaállítja az összes zóna biztonsági beállításait. Csak egy zóna alapértelmezett beállításainak visszaállításához válassza ki azt a zónát, majd használja a Alapértelmezett szint gomb csak az egy zóna alaphelyzetbe állításához.

  3. Az Internetbeállítások használatával letilthatja a SmartScreen vagy az Adathalász szűrőt az Internet Explorerben, valamint a Védett módot is.