A Roku távirányító visszaállítása

Akár Roku boxot, akár streaming botot használ, néha a távvezérlő úgy dönt, hogy nem működik együtt. Valószínűleg a távvezérlő elvesztette a párosítását. Az alábbiakban bemutatunk néhány egyszerű lépést a Roku távirányító újbóli párosításához. Az ebben a cikkben szereplő utasítások minden Roku vevőmodellre vonatkoznak.

A Roku IR távirányító nem rendelkezik olyan párosítási funkciókkal, mint az Enhanced Remote, és nem párosítható Roku vevővel. Annak megállapításához, hogy melyik távirányítóval rendelkezik, vegye le a hátlapján található elemfedelet. Ha infravörös távirányítóról van szó, akkor a távvezérlő alján nem lesz párosító gomb. A továbbfejlesztett távirányítóknak egyetlen párosító gombjuk vagy egy jelzőfénnyel ellátott párosító gombjuk van.

  1. Távolítsa el az elemfedelet. Nem számít, milyen típusú továbbfejlesztett távvezérlővel rendelkezik, a párosítási folyamat megkezdéséhez ki kell nyitnia az elemtartó fedelét a távvezérlő alján, és ki kell vennie az elemeket.

  2. Távolítsa el az áramot. Húzza ki a tápkábelt a Roku vevőből, várjon 5 másodpercet, majd csatlakoztassa újra a tápkábelt.

  3. Helyezze vissza az elemeket. Amint a Roku vevő megjeleníti a kezdőképernyőt, helyezze vissza az elemeket a távvezérlőbe.

  4. Ideje párosítani. A távvezérlő alján keresse meg a párosítás gombot. Tartsa lenyomva körülbelül 3-5 másodpercig az elemtartó rekesz belsejében lévő párosító gombot, vagy amíg a távirányítón a párosítás jelzőfénye villogni kezd. Régebbi távirányítókon nincs jelzőfény.

    Ha a fény nem villog, ismételje meg ezt a lépést. Ha még mindig nem villog, akkor cserélje ki az elemeket a távvezérlőn.

  5. Kapcsolat létrehozása. Várjon körülbelül 30 másodpercet, amíg a távvezérlő kapcsolatot létesít a Roku vevővel.

  6. Sikeres párosítás. A sikeres párosítás után a távoli párosítás párbeszédablaknak meg kell jelennie a TV-képernyőn.

  7. Térjen vissza a TV streaming szórakoztatásához.