A hálózati beállítások visszaállítása a Windows 10 rendszerben

A hálózati beállítások visszaállításának a Windows 10 rendszerben végső megoldásnak kell lennie. Amikor elindítja a hálózati visszaállítást, eltávolítja és újratelepíti az összes rendszeradaptert, amely jelenleg telepítve van a rendszerre.

A Network Reset Utility programot eredetileg a Microsoft vezette be a Windows 10 Anniversary Update build (1607-es verzió) után, hogy az emberek gyorsan megoldhassák a frissítés okozta hálózati problémákat. A segédprogram továbbra is segít az embereknek a hálózati kapcsolat problémáinak kijavításában.

A hálózati visszaállítási segédprogram a rendszer minden hálózati elemét visszaállítja az eredeti gyári beállításokra. A visszaállításra kerülő összetevők a következők:

  • Megnyerő: Ez az interfész olyan alkalmazások számára, amelyek az internetre irányuló be- és kimeneti kéréseket kezelik.
  • TCP / IP: Ez az Átviteli vezérlés / Internet protokoll rövidítést jelenti, és lehetővé teszi a számítógép összes hálózati eszközének az interneten keresztüli kommunikációt.

Ha testre szabta ezeknek a beállításoknak az alapértelmezett értékeit, akkor meg kell jegyeznie ezeket a beállításokat, mert a hálózati visszaállítás végrehajtásával minden egyéni beállítás törlődik.

A legtöbb embernél azonban ezek az összetevők automatikus észlelésre vannak beállítva, így a legtöbb esetben a hálózat visszaállítása után semmilyen problémát nem fog látni.

porcorex / Getty Images 


A hálózati beállítások visszaállítása a Windows 10 rendszerben

A hálózati visszaállítás segédprogram használata a Windows 10 rendszerben meglehetősen egyszerű.

  1. Válassza ki a Rajt menü és típus hálózat. Válassza ki a Hálózati és megosztási központ.

  2. In A Windows beállításaiválassza Hálózat és internet.

  3. A bal oldali navigációs panelen válassza a lehetőséget Állapot hogy ellenőrizze a hálózati állapotablakot. Ezután görgessen lefelé, amíg meg nem jelenik a Hálózat visszaállítása link.

  4. Kattintson az Hálózat visszaállítása linkre és tekintse át a Hálózat visszaállítása információs üzenetet. Amikor felkészült a visszaállítási beállítások hálózatba kapcsolására, válassza a lehetőséget Állítsa be most.

  5. választ Igen a hálózati visszaállítás megerősítő ablakában. Ez elindítja a visszaállítási folyamatot, és újraindítja a számítógépet.

  6. Figyelmeztetést kap, amikor a számítógép újraindulni készül. Rengeteg időd kell legyen a munkád mentésére és az összes alkalmazás bezárására.

  7. Amikor a számítógép újraindul, észreveszi, hogy a hálózati kapcsolat nem aktív. A hálózati kártya ugyanis visszaállította és feloldotta korábbi kapcsolatát. Csak válassza ki a hálózati ikont, válassza ki azt a hálózatot, amelyhez újra csatlakozni szeretne, majd válassza a lehetőséget Csatlakozás.

  8. Ha a TCP / IP beállításait automatikusan felismeri, a hálózati kapcsolatnak problémamentesen fel kell ismernie a megfelelő hálózati beállításokat, és csatlakoznia kell az internethez.


A fennmaradó beállítások javítása

Ha a hálózati visszaállítás előtt konfigurált egy VPN-klienst vagy más hálózati szoftvert, akkor újra kell konfigurálnia őket, hogy újra működhessenek.

A szoftver javítása ugyanolyan egyszerű, mint a VPN szoftver megnyitása és az IP és egyéb beállítások megadása, mint amit a szoftver eredeti telepítésekor tettél.

Ha proxykiszolgálóval csatlakozott vállalati hálózathoz, akkor lehet, hogy újra kell konfigurálnia a proxykiszolgáló beállításait.

  1. Válassza ki a Rajt menü és típus Internet Options. Válassza ki a Internet Options.

  2. Ban,-ben Internet Options ablakban válassza ki a kapcsolatok Tab.

  3. Válassza ki a LAN beállítások gombot, és a LAN beállítások ablakban válassza a lehetőséget Használjon proxykiszolgálót a helyi hálózathoz. Az Cím mezőbe írja be a vállalati LAN proxykiszolgáló címét. Válassza a lehetőséget OK mindkét ablakban elfogadja a módosításokat.

    Ha nem ismeri a megfelelő proxykiszolgáló-beállításokat, forduljon az informatikai ügyfélszolgálathoz, és kérje meg a proxykiszolgáló helyes hálózati címét és portját.

  4. Előfordulhat, hogy újra kell indítania a számítógépet, hogy a módosítások életbe lépjenek, és a hálózati kártya újra csatlakozzon a vállalati hálózathoz.