Javítás, ha a Roku távirányító nem működik

A Roku távirányítóval nincs túl sok dolog. Ha a Roku távvezérlője nem működik, végezze el a lista hibaelhárítási lépéseit. A Roku TV távirányítóját pillanatok alatt fogja nézni.


A Roku távvezérlő nem működésének okai

Sok oka van annak, hogy egy Roku távvezérlő leáll, és némelyiket könnyebb diagnosztizálni, mint másokat. Általában valami egyszerű dolog miatt, például lemerült elemek vagy blokkolt jel miatt. Máskor a távirányítóval lehet a probléma. Gyakrabban a probléma csak a megfelelő javítással derül ki.

Javítás, ha a Roku távirányító nem működik

Kövesse ezeket a lépéseket annak érdekében, hogy a Roku távirányítója ismét megfelelően működjön.

  1. Ellenőrizze, nincs-e blokkolva az infravörös (infravörös) jel. Az infravörös távirányítók közvetlen jelet igényelnek akadályoktól mentesen. Ha vannak olyan tárgyak, falak vagy egyéb akadályok, amelyek eltakarják a látóvonalat a Roku és a Roku távvezérlő között, a távvezérlő nem fog működni. Ha nem tudja megmozdítani az akadályt, emelje a távirányítót magasabbra, hogy tiszta jelet kapjon, és irányítsa a távvezérlőt a lejátszó elejére.

  2. Ellenőrizze az elemeket. A gyenge vagy lemerült elemek a távvezérlő meghibásodását okozhatják. Először vegye ki az elemeket, majd helyezze vissza az elemeket. Ha a távvezérlő nem reagál, cserélje ki az elemeket, és próbálkozzon újra. Ha továbbra sem reagál, akkor lehet, hogy új távvezérlőt kell vásárolnia, vagy le kell töltenie a Roku alkalmazást a Google Play Áruházból vagy az App Store-ból.

  3. Indítsa újra a Roku távvezérlőt és a Roku eszközt. Vegye ki az elemeket a távvezérlőből, majd húzza ki a tápkábelt a Roku streaming eszközből. Várjon 5 másodpercet, majd csatlakoztassa újra az eszközt. Amikor a Roku logó megjelenik a kezdőképernyőn, helyezze vissza az elemeket a távvezérlőbe. Várjon 30 másodpercet, hátha a távvezérlő helyreállítja a kapcsolatot a Roku eszközzel.

  4. Csatlakoztassa újra a Roku távirányítót. Ismételje meg a párosítási folyamatot. Kövesse az utasításokat a távvezérlő beállításához a Roku eszköz felismerésére és fordítva.

  5. Ellenőrizze a HDMI csatlakozást. A Roku Streaming botok a HDMI portról települnek egy TV-be. Ha az eszköz csatlakoztatva van a HDMI porthoz, interferenciát okozhat. Ennek orvoslásához szüksége lesz egy HDMI kiterjesztésre, amely ingyenesen elérhető a Roku-tól. Győződjön meg róla, hogy kéznél van a Roku sorozatszám. A készülék matricáján kell lennie.

    A streaming botot másik HDMI portra is áthelyezheti, ha a TV-nek van tartaléka.

    A Roku eszköz áthelyezése egy másik HDMI portra azt jelentheti, hogy újra be kell állítania a Roku-t. Ugyanakkor kiküszöbölheti a hibás HDMI portot a lehetséges problémák listájából.

  6. Ellenőrizze a hálózati kapcsolatot. Attól függően, hogy van-e Roku lejátszója vagy streaming botja, a Roku-eszközén legalább egy hálózati kapcsolat van. A Roku-lejátszókon a legtöbb vezetékes és vezeték nélküli opcióval rendelkezik. A streaming botok csak vezeték nélküli hálózati kapcsolattal rendelkeznek.

  7. Töltse le a Roku alkalmazást. Ha egyáltalán nem tudja működtetni a távvezérlőt, töltse le a Roku távoli alkalmazást akár az Apple App Store-ból, akár a Google Play Store-ból. Az alkalmazás rendelkezik a Roku távvezérlő összes funkciójával, ráadásul megkönnyíti a szöveges keresés megadását.


Roku Replacement Remote

Ha a távirányítója tapintású, azonnal hagyja abba a használatát. Helyezze a távvezérlőt egy nem gyúlékony felületre, hogy kihűljön. Miután kihűlt, vegye ki az elemeket. Az akkumulátorok hibás működése vagy szivárgása túlmelegedést okozhat, és károsíthatja vagy használhatatlanná teheti a távvezérlőt. Ebben az esetben cserélje ki a távvezérlőt. Látogasson el a Roku.com webhelyre, vagy olyan webhelyre, mint az Amazon, amely licencelt Roku távirányítókat és harmadik fél által kompatibilis távirányítókat árul.