A törött vagy elveszett távirányító cseréje

Mit kell tudni

  • Nem szükséges eszközspecifikus távvezérlőt vásárolnia az elveszett távirányítónak.
  • Az univerzális TV-távirányító szinte minden gyártó bármilyen eszközmodelljével működik, és több eszközzel kompatibilis lehet.
  • A távvezérlő alkalmazás szintén jó lehetőség, mivel a legtöbb gyártónál elérhetőek, és okostelefonon vagy táblagépen keresztül működtethetők.

Ha elvesztette a távirányítót, vagy leállt, akkor nem kell eszközspecifikus cserét vásárolnia. Vannak univerzális távirányítók, amelyek kompatibilisek több eszközzel, sőt vannak olyan mobilalkalmazások, amelyeket távirányítóként használhat, amíg újat nem vásárol.


Cserélje ki a megszakadt vagy elveszett távirányítót univerzális távirányítóval

Az olyan nagy dobozos üzletekben, mint a Target és a Best Buy, számos univerzális távirányító található. Az univerzális távirányítók nem gyártmányspecifikusak, így szinte minden elektronikai gyártó bármilyen eszközmodelljével használhatók. A legtöbb univerzális távirányító több eszközzel is működik, így vezérelhetik a tévét, a kábeldobozt és más perifériákat, például a DVD-lejátszókat és a streaming eszközöket. Csak feltétlenül olvassa el a csomagot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy eszközei kompatibilisek.

Derek Abella / Web

Attól függően, hogy hány eszközt használ a távirányítóval, az eredeti beállítás eltarthat egy ideig. Az univerzális távirányítókhoz néha a készülékek hatalmas listájához tartozó kódszámok tartoznak. Meg kell keresnie minden használni kívánt eszközt, majd be kell írnia a megfelelő kódot a kezelőn. Az újabb távirányítók ezt automatikusan kezelik.


Vegyen egy távirányítót a gyártótól

Ha nem szeretne univerzális távirányítót, akkor a készülék gyártójának cseremodellt kell eladnia. Látogasson el a gyártó webhelyére, vagy hívja fel a gyártót, hogy megtudja, hogyan tudnak segíteni. Ha a gyártó nem tud közvetlenül telefonon vagy interneten eladni Önnek, képesnek kell lennie arra, hogy a legközelebbi kereskedőhöz irányítsa.

Új távvezérlő vásárlásának szempontjai

A távirányítók kisebbek lettek, mégis egyre több gombjuk van. Ügyeljen arra, hogy vásároljon egy távvezérlőt, amely kényelmesen elfér a kezében olyan gombokkal, amelyek elég nagyok ahhoz, hogy megnyomjanak anélkül, hogy elütnék más gombokat. A megvilágított gombok szintén kedvezőek, miközben éjszaka csatornáznak.

A tartósság a távvezérlők másik kérdése. Ha egy boltban különböző modelleket nézeget, nehéz megtudni, melyik távirányító felel meg teljesítményének és tartósságának. Itt térül meg a jó garancia. Ugyanilyen fontos az áruház visszaküldési házirendje arra az esetre, ha a távvezérlő visszaszolgáltatása mellett dönt.


Kábel és műholdas előfizetők

Ha a távirányítót a kábel- vagy műholdas társaság szállította, akkor cseréje érdekében fel kell hívnia a céget. Ha meghibásodik, a vállalatnak ingyen kell biztosítania egyet. Ha elveszik, akkor esetleg pótlási költséget kell fizetnie.

Töltse le a távirányító alkalmazást

A használni kívánt eszköztől függően előfordulhat, hogy van egy mobil alkalmazás, amely távirányítóként működik. Csak nyissa meg a böngészőt és keressen rá az eszköz neve + távirányító alkalmazás. Néhány Android és iOS eszközön elérhető alkalmazás a következőket tartalmazza:

15 alkalmazás, amely az iPhone készülékét távirányítóvá alakítja

  • Az Apple vagy Android mobileszközökhöz készült Comcast XFINITY TV Remote alkalmazás a Comcast TV Boxokkal működik.
  • Az Android TV távirányító alkalmazása Android TV-kkel működik.
  • Az Easy Universal TV Remote alkalmazás számos televízióval működik.
  • Az Apple TV alkalmazás vezérli az Apple TV-t.
  • Az LG, a Sony, a Samsung, a Panasonic Viera és más gyártók intelligens tévéinek vannak olyan alkalmazásai, amelyek a tévéikkel működnek.