A Vizio TV bekapcsolása távirányító nélkül

A modern Vizio TV-k többségében intelligens funkciók vannak, amelyek magukban foglalják az olyan alkalmazások hozzáadásának és használatának lehetőségét, mint a Netflix, a Hulu és a Spotify. Ez azt jelenti, hogy a fizikai gombokra nem mindig van szükség, így egyes felhasználóknak nincs módjuk távirányító nélkül bekapcsolni a televíziót.

De az összes Vizio televízió beépített gombokkal rendelkezik, és számos más módon is bekapcsolhatja a televíziót távirányító nélkül. Így kapcsolhatja be a Vizio TV-t Vizio TV távirányítója nélkül.


A Vizio TV bekapcsolása távirányító nélkül

Az összes Vizio televízió rendelkezik gombokkal a tévében, de előfordulhat, hogy nehezen megtalálható helyeken vannak. A gombokat általában a TV hátulján, a jobb alsó vagy a bal alsó sarokban találja. Modellenként változik, de miután megtalálta a bekapcsológombot, mindig képes lesz távirányító nélkül bekapcsolni a televíziót.

Egyéb Vizio TV gombok

A bekapcsológomb mellett megtalálhatja a hangerő, a csatorna és a bemeneti gombokat is. Az ok, amiért a Vizio elrejti ezeket a gombokat, kettős. Az első az esztétikára vonatkozik - a gombok ütköznek a legtöbb modern televízió elegáns, minimalista kialakításával.

A második ok az, hogy a beépített gombok nem a menükben történő navigálásra szolgálnak. A mellékelt távoli és okostelefonos alkalmazás hatékonyabb és kényelmesebb módja a televízió vezérlésének.


Kapcsolja be a Vizio TV-t a SmartCast alkalmazás használatával

A televízió bekapcsolásának legegyszerűbb módja, ha elveszítette vagy rosszul helyezte el a távvezérlőt, a Vizio SmartCast alkalmazás iOS és Android rendszeren keresztül.

A TV-t távirányító nélkül is vezérelheti a távoli alkalmazás segítségével. Ez azt jelenti, hogy még ha nem is találja az eltávolítást, akkor is irányíthatja a tévét.

  1. Az eszköztől függően keresse meg és töltse le a Vizio SmartCast alkalmazást a Google Play áruházból vagy az App Store-ból.

    Letöltés:

    VIZIO SmartCast Mobile

    Letöltés:

    VIZIO SmartCast Mobile

  2. Ha először használja az alkalmazást, akkor párosítania kell. Válassza a lehetőséget Eszközök > hozzáad a jobb felső sarokban. A rendszer kéri, hogy rövid ideig tartsa a telefont a készülék közelében.

  3. A párosítás után válassza a lehetőséget Ellenőrzés a képernyő alján.

  4. választ Eszközök a jobb felső sarokban, és válassza ki a kijelzőt a listából. 

  5. A kiválasztás után úgy vezérelheti a televíziót, mintha az okostelefonja távvezérlő lenne: Használhatja a TV be- és kikapcsolására, a hangerő beállítására, a csatorna megváltoztatására, a képarány beállítására és egyebekre.

    A televízió bekapcsolásához nem kell megnyitnia az alkalmazást. Ha a tévékészülék ki van kapcsolva, az okostelefonról bárhová továbbítva a készülék automatikusan bekapcsol.


A Vizio TV bekapcsolása PS4-gyel

Ha lelkes játékos vagy, érdemes ésszerűsíteni a játékba való ugrás folyamatát. A televízió bekapcsolása a játékkonzol elindításával történik. 

  1. Csatlakoztassa PlayStation 4 konzolját a Vizio televízióhoz HDMI-kábel segítségével, és indítsa el.

  2. választ beállítások > rendszer.

  3. választ Engedélyezze a HDMI eszközkapcsolatot.

  4. A PlayStation 4 bekapcsolásakor a Vizio TV automatikusan bekapcsol és a megfelelő bemenetre vált. Ezen felül, ha kiválasztja ezt a bemenetet a listából, automatikusan bekapcsolja a PlayStation 4-et.


A Vizio TV bekapcsolása a Nintendo kapcsolóval

A folyamat kissé eltér a Nintendo Switch felhasználóitól. 

  1. Csatlakoztassa Nintendo Switch konzolját a Vizio televízióhoz a dokkolón keresztül.

  2. választ Rendszerbeállítások > TV beállítások.

  3. Görgessen lefelé a listán, és válassza a lehetőséget Egyezik a TV teljesítményállapota bekapcsolni.

  4. Amikor a konzolt elalszik, a bemenet kikapcsol. A konzol bekapcsolásakor a TV automatikusan a megfelelő bemeneti csatornára vált.

Megjegyzés a HDMI-CEC-ről és az Xbox One-ról

Sajnos az Xbox One-lejátszók esetében nincs mód a HDMI-CEC engedélyezésére. Míg az Xbox vezérelheti a televíziót, ezt egy IR-robbantó és az Xbox Kinect, egy olyan perifériás eszköz segítségével teszi, amelyet a Microsoft már nem gyárt. Hogy a konzol miért nem támogatja ezt a funkciót, nem világos, de a rajongók azt kérték, hogy adják hozzá az Xbox kiadása óta.