Hogyan lehet Jailbreak egy Roku eszköz

A Roku vagy más streaming eszköz valóban nem jailbreakelhető. Ennek ellenére többféle módon lehet médiát streamelni egy másik eszközről a Roku-n keresztül a Roku Channel Store-on kívüli tartalom megtekintéséhez.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások az összes Roku streaming eszközre vonatkoznak, beleértve a Roku streaming botokat és a Roku tévéket is. A lépések a gyártótól függetlenül ugyanazok (TCL, Sharp, RCA, Philips, Insignia, Hitachi, Hisense, Element stb.).

éles


Kifoghatsz egy Rokut?

A jailbreak egy eszköz módosítása, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy megkerülje az eszközre a gyártó által előírt korlátozásokat, amelyek általában megakadályozzák az illetéktelen szoftverek telepítését. Technikailag a Rokus börtönbiztos, mert ezek az eszközök zárt operációs rendszert futtatnak, amely csak jóváhagyott fejlesztők számára érhető el. Van azonban olyan megoldás, amellyel olyan tartalmat lehet lejátszani egy Roku eszközön, amelyet nem a Roku Channel Store kínál. Ezek a lehetőségek a következők:

  • Képernyő tükrözés.
  • Képernyő casting.
  • Tartalom lejátszása helyi hálózaton vagy USB-n keresztül.
  • A Play On Roku funkció használata a Roku Mobile App segítségével.

Roku a képernyő tükrözés és a képernyő casting kifejezéseket felváltva használja, de ezek a kifejezések különböznek. Minden funkció külön megvitatásra kerül.


Mi az a Roku képernyő tükrözés?

Ha androidos telefonja vagy Windows PC-je (az iOS-eszközök nem támogatottak) és Roku van, használhatja a képernyő tükrözés nevű funkciót. Egyes eszközökön ezt az opciót Miracast-nak lehet nevezni, míg a HTC beépíti a képernyő tükrözését a HTC Connect segítségével. Más okostelefon márkák és eszközök eltérő kifejezéseket használhatnak. Nincs szükség hálózati kapcsolatra, mivel eszközei Bluetooth-on keresztül kommunikálhatnak.

A képernyő tükrözésével minden, amit okostelefonján lát (beleértve a streaming szolgáltatásokat, alkalmazásokat, fotókat, videókat, weboldalakat és egyéb, a Roku platformon nem elérhető tartalmat), megjelenik a tévé képernyőjén. Az okostelefon menüsorai és állapotikonjai a TV-n is megjelennek.

A képernyő tükrözésének használata közben azonban a telefonon nem végezhet más feladatokat. Ha megérint egy másik ikont, a tartalom leáll. A tartalom kezeléséhez azt az eszközt is kell használnia, amelyről tükrözik; tükrözés közben nem használhat Roku távirányítót.

Az összes 4K Ultra HD Roku TV támogatja a képernyő tükrözését, de ez 720p és 1080p modelleken változhat. További részletek a felhasználói kézikönyvben találhatók.


A képernyő tükrözésének engedélyezése Roku-n

PC vagy telefon képernyőjének megjelenítéséhez Roku eszközön:

  1. Aktiválja a képernyő tükrözés / Miracast funkciót Android telefonján vagy Windows PC-jén a szükséges beállításokkal.

  2. Nyomja meg a FŐOLDAL gomb a távirányítón, majd válassza a lehetőséget beállítások > rendszer > képernyő tükrözés.

  3. Ban,-ben képernyő tükrözés menüben válasszon a következő módok közül:

    • Gyors: A Roku minden alkalommal megjeleníti a képernyőn megjelenő üzenetet, amikor elindítja a tükrözést.
    • Mindig engedélyez: A képernyő tükrözése bármikor engedélyezett. Nincs képernyőn megjelenő üzenet.
    • Soha ne engedd: A képernyő tükrözése soha nem engedélyezett, ha nem változtatja meg ezt a beállítást.
    • Képernyõ tükrözõ eszközök: Válasszon egyet Engedélyezett eszközök or Letiltott eszközök. Ha a Mindig engedélyez or Soha ne engedd opciókat választottuk, nem használhatja ezt a választást.

  4. Ha kiválasztottad Gyors a Képernyő tükrözés mód menüben egy gyors sáv jelenik meg a Roku képernyő alján, amikor eljött az ideje, hogy csatlakoztassa készülékét. Válassza a lehetőséget Hagyjuk és az eszköz csatlakozik a Roku-hoz.

    Roku a cast kifejezést használja, de ebben az esetben a képernyő tükrözésére utal.

Ha kiválasztottad Mindig engedélyez a Képernyő tükrözés mód menüben a készülék automatikusan tükröződik.


Mi a Roku képernyő Casting?

A Roku börtönbontó korlátozásainak megkerülésének másik módja a tartalom átküldésével történő megtekintése. Ez a szolgáltatás csak bizonyos alkalmazásoknál működik, de az átküldést Android és iOS egyaránt támogatja.

A Roku eszközre történő átküldés nem fog működni a KODI, a Mobdro és sok tartalmi platformon. Ha egy okostelefonos alkalmazás kompatibilis a casting funkcióval (a YouTube és a Netflix két példa), akkor a öntött ikon jelenik meg az okostelefon képernyőjének teteje közelében.

Mivel csak olyan alkalmazásokból küldhet át adatot, amelyek rendelkeznek megfelelő Roku csatornával, a funkció hasznossága korlátozott börtönbontási célokra. Ennek ellenére a képernyő átküldése közvetlenül a YouTube-ról egy másik eszközön gyakran egyszerűbb, mint a Roku natív YouTube alkalmazásában való navigálás.


Hogyan lehet átküldeni egy Roku-ra

Előfordulhat, hogy okostelefonodon szükség van egy további alkalmazás beállítására vagy telepítésére az öntés használata előtt. Miután az eszköz képes az átküldésre:

  1. Győződjön meg arról, hogy az eszköz és a Roku ugyanazon a Wi-Fi hálózaton vannak.

  2. Ha még nincs telepítve, adja hozzá a kívánt csatorna alkalmazást a Roku főmenüjéhez. Például a YouTube-ról való közvetítéshez töltse le a YouTube-csatornát a Roku Channel Store-ból.

  3. Indítsa el azt az alkalmazást, amelyről át akarja adni az eszközén. Nem kell megnyitnia a megfelelő streaming csatornát a Roku-n.

  4. Érintse meg a öntött ikon az alkalmazás belsejéből (általában a jobb felső sarokban jelenik meg). Néhány alkalmazással a öntött ikon csak akkor jelenik meg, ha megkezdi a lejátszást a készüléken.

    Az átküldéssel csak a kiválasztott tartalom jelenik meg a tévéképernyőn (az eszköz menüsorai és az állapotikonok nem láthatók).

  5. Válassza ki a Roku-t a telefonján vagy táblagépén elérhető eszközök listájából.

Megkezdődik az átküldött tartalom lejátszása. A felhasználói profilokat támogató csatornák (például a Netflix) közvetítéséhez azonban megkövetelheti, hogy a lejátszás megkezdése előtt válassza ki a profilját a Roku távirányítóval.

Más feladatokat is elvégezhet az öntési eszközön. A tartalom lejátszása addig folytatódik a Roku alkalmazáson, amíg bezárja az alkalmazást.

PC-n, médiaszerveren vagy USB-n tárolt tartalom lejátszása

Egy másik lehetőség az, hogy otthoni hálózaton keresztül lejátszhatjuk a Roku számítógépén vagy médiaszerverén tárolt tartalmat. Ehhez ellenőrizze, hogy a Roku Media Player megfelel-e Az alkalmazást előre telepítettük a tévére. Ha nem, keresse meg a Roku Store-ban és telepítse.

Ez az alkalmazás lehetővé teszi a zenék, fényképek és videók elérését olyan számítógépekről és médiaszerverekről, amelyek ugyanahhoz az otthoni hálózathoz vannak csatlakoztatva. Az alkalmazás számos médiaplatformdal is kompatibilis, mint például a PlayOn, a Plex, a Serviio, a Tversity, a Twonky és a Windows Media Player.

A kompatibilis digitális médiafájl-formátumokról a Roku Media Player támogatási oldalán olvashat bővebben.

Tartalom lejátszása a Roku Media Player alkalmazás segítségével

Más eszközök médiatartalmának megtekintése a Roku Media Player segítségével App:

  1. Ban,-ben Médiatípus kiválasztása képernyőn válassza ki a hordozó típusát.

  2. Válassza ki azt az eszközt, amely tartalmazza a lejátszani kívánt tartalmat.

  3. Keresse meg a lejátszani kívánt tartalmat, majd nyomja meg a gombot OK or Lejátszás / Szünet a Roku távirányítón.

    Ha a tartalom nem támogatott fájlformátumú, akkor nem jelenik meg a képernyőn.

  4. A lejátszás leállításához nyomja meg a gombot vissza gombot a Roku távirányítóján.

A Roku TV USB-portjának használata

A Roku TV-k USB portot is tartalmaznak a tárolt fénykép-, hang- és videofájlok lejátszásához egy külső flash USB-meghajtóról. USB-lejátszáshoz keresse meg az USB bemenetet a Roku TV hátoldalán, és helyezze be az USB-eszközt.

Ha a Roku Media Player alkalmazás nincs telepítve, a rendszer kéri, hogy adja hozzá a Roku Channel Store-ból. A Media Player telepítésekor a képernyőn megjelenő üzenet kéri az USB-meghajtó elindítását.

A Roku Media Player alkalmazás támogatja a FAT16, FAT32, NTFS, EXT2, EXT3 és HFS + fájlrendszerrel formázott meghajtókat.

Mi a Play a Roku-on?

A képernyő tükrözéséhez és a képernyő castinghoz hasonlóan a Play On Roku funkció lehetővé teszi, hogy médiát jelenítsen meg és küldjön okostelefonról Roku-ra a Roku mobilalkalmazás segítségével. Play On Roku a következő fájlformátumokat támogatja:

  • képek: JPG és PNG.
  • Videó: MP4, MOV és M4V.
  • zene: MP3 és M4A.

A DRM által védett médiafájlok, például az M4P fájlok, nem támogatottak.

Hogyan kell használni a Play Roku játékot

Ennek a lehetőségnek a használatához töltse le és telepítse a Roku alkalmazást okostelefonjára vagy táblagépére. Nyissa meg a Roku alkalmazást, és koppintson a ikonra Média a képernyő alján, majd válassza a lehetőséget Csatlakozás és várja meg, amíg a mobil eszköze felismeri a Roku-t. A csatlakozás után a médiatárba kerül, ahol kiválaszthatja a Roku-on megosztani kívánt fényképeket, videókat vagy zenéket.