A Safari osztott képernyőjének használata

Bizonyos iPad modellek Split View funkciója lehetővé teszi két Safari böngészőablak egymás melletti megjelenítését, lehetővé téve a webes tartalom többfeladatos elvégzését vagy összehasonlítását anélkül, hogy oda-vissza kellene váltanunk az ablakok vagy a lapok között. A Safari osztott képernyős munkamenet számos módon indítható el iPad-jén, az Ön egyedi igényeitől függően.

A Split View funkció csak a következő modelleken érhető el, amelyek az iOS legújabb verzióját futtatják: iPad Pro, iPad (5. generáció és újabb), iPad Air 2 és újabb, iPad mini 4 és újabb.


Link megnyitása a Safari Split képernyőn

  1. Nyissa meg a Safari böngészőt.

    Az iPad készülékét fekvő módban kell elhelyezni.

  2. Keresse meg a megosztott nézetben a megnyitni kívánt linket.

  3. Érintse meg és tartsa lenyomva a linket, amíg egy előugró menü megjelenik.

  4. Érintse Nyissa meg a Split nézetben.

  5. Most két Safari ablakot kell látnia egymás mellett, az egyik tartalmazza az eredeti oldalt, a másik pedig a kérdéses link céloldalát.


Üres oldal megnyitása a Safari osztott képernyőn

  1. Nyissa meg a Safari böngészőt. 

  2. Érintse meg hosszan a Lapok ikon, amelyet két lépcsőzetes négyzet képvisel és a böngészőablak jobb felső sarkában található, amíg egy felugró menü meg nem jelenik.

  3. Érintse Nyissa meg a Megosztott nézetet.

  4. Most két Safari ablakot kell látnia egymás mellett, az egyik az eredeti oldalt tartalmazza, a másik pedig egy üres oldalt, amely parancsikonokat tartalmazhat a mentett Kedvencekhez.


Hogyan lehet kilépni a Safari osztott képernyős módból

Az osztott nézetből való kilépéshez először érintse meg és tartsa lenyomva a gombot Lapok ikon a bezárni kívánt ablak jobb alsó sarkában. 

Amikor megjelenik az előugró menü, koppintson valamelyikre Az összes lap egyesítése or Zárja be az összes lapot. Az első opció fenntartja az összes megnyitott lapot, egyesítve azokat egy Safari ablakba, míg az utóbbi bezárja azokat, amelyek a kiválasztott ablakban vannak.

Az egyes füleket külön-külön is bezárhatja. Csak érintse meg a szürkét és a fehéret X a fültől balra, amíg a Felosztott nézet már nem aktív.


Hogyan adhat hozzá egy harmadik alkalmazásablakot a Safari Split képernyőhöz

Ha a Safari egymás melletti ablakai nem elegendőek, hozzáadhat egy harmadik alkalmazást a keverékhez az iPad Slide Over funkciójának használatával. Valójában ez a további ablak bármely nyitott alkalmazásból származhat, nemcsak a Safari böngészőből.

A Slide Over funkció csak iOS 11 vagy újabb verzióban érhető el.

  1. Nyisson meg két Safari-ablakot a Felosztott nézetben a fenti utasítások szerint.

  2. Lassan csúsztassa felfelé a képernyő alját, hogy megjelenjen a Dock, átfedve a Safari-ablakok alsó részét.

  3. Koppintson és húzza a megnyitni kívánt alkalmazás ikonját, engedje el, amikor a képernyő közepén van.

  4. Most már láthatónak kell lennie egy harmadik alkalmazásablaknak, amely részben átfedi a Safari egyik ablakát. 

  5. Az ablak áthelyezéséhez a képernyő bal vagy jobb oldalán egyszerűen érintse meg és tartsa lenyomva az ikont vízszintes szürke sáv tetején, és csúsztassa az ablakot a kívánt helyre.