A Safari böngésző használata iPhone-on

A minden iPhone-hoz, iPod touch-hoz és iPad-hez tartozó webböngészőt Safarinak hívják. Míg harmadik féltől származó webböngészőket is telepíthet az App Store-ból, a Safari nagyszerű lehetőség a legtöbb felhasználó számára.

Az Apple adaptálta a Safari iOS verzióját az asztali verzióból, amely sok éven át érkezett a Mac gépekhez. A Safari mobil verziója azonban sok szempontból eltér.

Ezek az utasítások az iOS 12 vagy újabb rendszert futtató eszközökre vonatkoznak.


A Safari használata iPhone és iOS eszközökön

A Safari vezérléséhez ugyanazokat a gesztusokat használja, mint az iPhone másutt. Húzza ujját a weboldalak görgetéséhez, és érintse meg a hivatkozásokat a weboldalak megnyitásához. De a Safari rendelkezik néhány speciális funkcióval is, amelyeknek nincsenek megfelelői más használt alkalmazásokban. Íme néhány trükk, amelyek segítenek a legtöbbet kihozni az internetes böngészésből.

Nagyítás és kicsinyítés az iPhone Safari alkalmazásban

A weblap egy adott részének nagyításához - például az olvasott oldal szövegének nagyításához - érintse meg kétszer a képernyő adott részét. Ez a gesztus kibővíti az oldal ezt a részét. Ugyanaz a dupla koppintás ismét kicsinyít.

Ha jobban ellenőrzi a nagyítás mértékét, használja az iPhone multitouch csipet funkcióját:

  • Helyezze a mutatóujját a hüvelykujjával együtt, és helyezze mindkét ujját az iPhone képernyőjének azon részére, amelyet nagyítani szeretne.
  • Ezután húzza szét az ujjait az oldal nagyításához.
  • A kicsinyítéshez és a dolgok kicsinyítéséhez tegye az ujjait a képernyő másik végébe, és húzza össze ujjait csipkedő mozdulattal.

Ugrás az oldal tetejére

Az oldal lefelé görgetéséhez húzza az ujját lefelé a képernyőn. Egy hosszú, görgethető oldalon egy érintéssel gyorsan ugorjon vissza a tetejére. Koppintson a képernyő felső közepére. Az első érintéskor a címsáv jelenik meg a Safariban, a második pedig azonnal a weboldal tetejére ugrik.

A második koppintásnak a képernyő teteje közelében kell lennie, az órán. Ellenkező esetben a Safari megnyitja a címmezőt, ahol beírhatja keresési vagy webhelycímét.


Haladjon előre és előre a történelmében

A Safari nyomon követi a felkeresett webhelyeket. A Vissza és az Előre gombokkal és mozdulatokkal mozoghat azon webhelyeken és oldalakon, ahol nemrégiben járt. Kétféleképpen érheti el ezt a funkciót:

  • Nyilak a képernyő bal alsó sarkában található az Előre és Vissza gomb.
  • elcsen hogy menjek vissza vagy előre. A visszalépéshez csúsztassa el a képernyő bal szélét, az előre lépéshez pedig a jobb szélét.

Nyisson meg egy új Safari lapot

Ha új lapot nyit meg a Safari-ban, akkor meglátogathat egy másik weboldalt anélkül, hogy bezárná azt, amelyen éppen tartózkodik. Így használhatja ezt a funkciót.

Ezek az utasítások a Safarit álló módban használják a telefonnal. A funkciók fekvő módban ugyanúgy működnek, de a gombok különböző helyeken lehetnek.

Érintse meg a Lapok ikonra a képernyő jobb alsó sarkában. Az Ön által látogatott oldal kisebb lesz. Koppintson a plusz ikont egy új, üres fül megnyitásához.

Hivatkozást nyithat meg egy weboldalon is egy új lapon. Keresse meg a megnyitni kívánt linket egy új ablakban. A menü megnyitásához érintse meg és tartsa lenyomva a képernyőn látható linket. Koppintson a Megnyitás új lapon. A link egy új lapon nyílik meg.

Ha készüléke támogatja a 3D Touch funkciót, nyomja meg hosszan a gombot a menü megnyitásához.


Keresse meg a Művelet menüt a Safari-ban

A Safari alsó középső részén lévő ikont, amely úgy néz ki, mint egy doboz, amelyből nyíl nyílik, Művelet menünek hívják. A megérintésével felfedhetik a webhelyek könyvjelzővel való felvételét, a kedvencekhez vagy az olvasási listához adását, parancsikon készítését a készülék kezdőképernyőjén, az oldal kinyomtatását, az oldal megosztását és még sok mást.

Használja a privát böngészést az iPhone Safari alkalmazásban

A privát böngészés mód használatával böngészhet a webhelyeken anélkül, hogy a lap bezárása után a Safari megőrizné a böngésző előzményeit, a keresési előzményeket vagy az Automatikus kitöltés információkat. Engedélyezéséhez érintse meg a ikont Lapok gomb a böngésző lapjainak megnyitásához. Koppintson a Magán a bal alsó sarokban egy privát böngészési szakasz megnyitásához. Itt megnyomhatja a plusz alján található gombot a privát böngészés fül megnyitásához és az interneten való böngészéshez

A privát böngészési mód kikapcsolásához érintse meg a ikont Magán gombot ismét az ablak bal alsó sarkában.

Tartalom keresése a Safari böngészőben

Böngészett egy olyan weboldalra, amely tele van szöveggel, és szeretne megtalálni egy adott szót vagy kifejezést? A Safari Find on Page funkciója segíthet.