A Safari hibaelhárítása – Lassú oldalbetöltés

A Safari, szinte minden más böngészővel együtt, magában foglalja a DNS előretöltését, amely funkció az internetes böngészés gyorsabbá tételét szolgálja azáltal, hogy megnézi a weboldalba beágyazott összes hivatkozást, és megkérdezi a DNS-kiszolgálót, hogy minden linket feloldjon a ténylegesre. IP-cím.

Amikor a DNS előretöltés jól működik, mire kiválaszt egy linket egy webhelyen, a böngészője már tudja az IP-címet, és készen áll a kért oldal betöltésére. Ez nagyon gyors válaszidőt jelent, amikor egyik oldalról a másikra mozog.

Szóval, hogy lehet ez rossz dolog? Nos, kiderült, hogy a DNS előzetes letöltésének érdekes hátrányai lehetnek, bár csak meghatározott feltételek mellett. Míg a legtöbb böngésző már rendelkezik a DNS előzetes letöltésével, a Safarira fogunk koncentrálni, mivel ez a vezető böngésző a Mac számára.

Amikor a Safari betölti egy webhelyet, néha az oldal megjelenik, és készen áll a tartalom áttanulmányozására. De amikor megpróbál felfelé vagy lefelé görgetni az oldalon, vagy elmozdítja az egérmutatót, kap egy kurzort. Észreveheti, hogy a böngésző frissítési ikonja is forog. Mindez azt jelzi, hogy az oldal sikeres renderelése ellenére valami megakadályozza a böngészőt abban, hogy reagáljon az Ön igényeire.

Számos lehetséges tettes van. Lehet, hogy az oldalon hibák vannak, a webhely szervere lassú lehet, vagy nem működik az oldal egy webhelyen kívüli része, például egy harmadik féltől származó hirdetési szolgáltatás. Az ilyen típusú kérdések általában ideiglenesek, és valószínűleg rövid időn belül, néhány perctől néhány napig megszűnnek.

A DNS előhívási problémák kicsit másképp működnek. Általában ugyanazt a weboldalt érintik, amikor először látogatja meg azt a Safari böngésző munkamenetében. Lehet, hogy kora reggel felkeresi a webhelyet, és megállapítja, hogy rendkívül lassan reagál. Gyere vissza egy órával később, és minden rendben van. Másnap ugyanaz a minta ismétlődik. Első látogatása lassú, nagyon lassú; minden későbbi látogatás aznap rendben van.


Mi történik a DNS-előhívással?

A fenti példánkban, amikor reggel megy először a webhelyre, a Safari megragadja az alkalmat, hogy DNS-lekérdezéseket küldjön minden olyan linkről, amelyet az oldalon lát. A betöltött oldaltól függően előfordulhat, hogy néhány lekérdezés vagy több ezer lehet, különösen, ha olyan webhelyről van szó, amely sok felhasználói megjegyzéssel rendelkezik, vagy valamilyen fórumot látogat meg.

A probléma nem annyira az, hogy a Safari rengeteg DNS-lekérdezést küld, hanem hogy néhány régebbi otthoni hálózati útválasztó nem képes kezelni a kérelem terhelését, vagy hogy az internetszolgáltató DNS-rendszere alulméretezett a kérések vagy mindkettő kombinációja miatt.

Két egyszerű módszer van a hibaelhárításra és a DNS előzetes letöltési teljesítményproblémák megoldására. Végigvezetünk mindkét módszeren.


Módosítsa a DNS-szolgáltatóját

Az első módszer a DNS-szolgáltató megváltoztatása. Sokan használnak olyan DNS-beállításokat, amelyekre az internetszolgáltató utasítást ad, de általában bármelyik kívánt DNS-szolgáltatót használhatja. Tapasztalataink szerint a helyi ISP DNS-szolgáltatása elég rossz. A szolgáltatóváltás jó lépés volt a részünkről; jó lépés lehet számodra is.

Az online útmutatóban található utasítások segítségével tesztelheti jelenlegi DNS-szolgáltatóját.

Ha a DNS-szolgáltatás ellenőrzése után úgy dönt, hogy másikra vált, nyilvánvaló kérdés, hogy melyik? Kipróbálhatja az OpenDNS-t vagy a Google Public DNS-t, két népszerű és ingyenes DNS-szolgáltatót, de ha nem bánja, hogy végezzen egy kis módosítást, akkor egy útmutató segítségével tesztelheti a különböző DNS-szolgáltatókat, hogy kiderüljön, melyik a legjobb az Ön számára.

Miután kiválasztotta a használni kívánt DNS-szolgáltatót, módosíthatja a Mac DNS-beállításait.

Miután átállt egy másik DNS-szolgáltatóra, lépjen ki a Safariból. Indítsa újra a Safarit, majd próbálja ki azt a weboldalt, amely ismételt problémákat okozott Önnek.

Ha a webhely most rendben betöltődik, és a Safari továbbra is reagál, akkor minden készen áll; a probléma a DNS-szolgáltatóval volt. A kétszeres biztosítás érdekében próbálja meg újra feltölteni ugyanazt a weboldalt, miután leállította és újraindította a Mac-et. Ha még mindig működik minden, kész.

Ha nem, akkor valószínűleg máshol van a probléma. Visszaállíthatja korábbi DNS-beállításait, vagy csak hagyhatja a helyén az újakat, különösen, ha a fentiekben javasolt egyik DNS-szolgáltatóra váltott; mindkettő nagyon jól működik.


Tiltsa le a Safari DNS Prefetch-jét

Ha továbbra is problémái vannak, akkor úgy oldhatja meg őket, hogy soha többé nem keresi fel a webhelyet, vagy letiltja a DNS előzetes letöltését.

Jó lenne, ha a DNS előhívása a Safari preferenciabeállítása lenne. Még szebb lenne, ha letiltaná az előzetes letöltést helyenként. De mivel ezek közül az opciók közül egyik sem áll rendelkezésre jelenleg, a funkció letiltásához más megközelítést kell alkalmaznunk.

  1. Indítsa el a terminált, amely a következő címen található: / Applications / Utilities.

  2. A megnyíló Terminál ablakban írja be vagy másolja / illessze be a következő parancsot:

    alapértelmezések: com.apple.safari WebKitDNSPrefetchingEnabl

  3. nyomja meg belép or Visszatérés.

  4. Ezután abbahagyhatja terminál.

Lépjen ki és indítsa újra szafari, majd keresse fel újra a problémákat okozó webhelyet. Most jól kell működnie. A probléma valószínűleg egy régebbi útválasztó volt az otthoni hálózatban. Ha valamikor kicseréli az útválasztót, vagy ha az útválasztó gyártója olyan firmware-frissítést kínál, amely megoldja a problémát, akkor vissza kell kapcsolnia a DNS-előzetes letöltést. Itt van, hogyan.

  1. Indít terminál.

  2. A Terminál ablakban írja be a következő parancsot:

    az alapértelmezett értékek: com.apple.safari WebKitDNSP

  3. nyomja meg belép or Visszatérés.

  4. Ezután abbahagyhatja terminál.

Ez az; készen kell lenned. Hosszú távon általában jobban jár, ha engedélyezi a DNS előretöltését. De ha gyakran látogat egy problémás webhelyet, a DNS előzetes lekapcsolása élvezetesebbé teheti a napi látogatást.