8 tipp a Safari használatához macOS-mal

A Safari az alapértelmezett böngésző a macOS és iOS eszközökhöz. Ez egy teljes funkcionalitású, biztonságos böngésző, amely az asztali és a mobil felhasználók körében egyaránt népszerűvé vált. Ha most kezdi a Safari használatát, íme nyolc tipp, amelyek javítják az online élményt és segítenek a lehető legtöbbet kihozni a böngészőből.

Ez a cikk a MacOS Safari böngészőjének 13-11 verziójára vonatkozik.


Használja a Safari intelligens keresési mezőjét

A Safari Intelligens keresési mezője egy címmező és egy keresőmező, olyan funkciókkal, amelyek megkönnyítik az internetes böngészés testreszabását. Az Intelligens keresés mezőbe írja be a meglátogatni kívánt weboldal URL-jét, vagy írja be a keresés elindításához a kulcsszót vagy kifejezést. Ha keresést ad meg, a Safari felajánlja azokat a javaslatokat, amelyeket lefelé görgetve és megnyomva kiválaszthat Visszatérés.

Válassza ki a nagyítót az Intelligens keresés mezőben, ha keresést szeretne indítani olyan keresőmotorral, amely nem az alapértelmezett, vagy ha a korábbi keresések listájából szeretne választani.

A kényelem és az érthetőség kedvéért a Safari Intelligens keresési mezője a webhely URL-jének rövidített változatát mutatja. Ha inkább a teljes URL-t szeretné látni, lépjen a következőre: Safari> Beállítások> Haladó és tegyen egy pipát a mellette lévő négyzetbe A teljes webhely címének megjelenítése.


Hozzáférés a kedvenc webhelyeihez

A Safari megkönnyíti a kedvenc és leggyakrabban használt webhelyek gyors és könnyű elérését. Amikor megnyit egy új lapot a Safari-ban, a kedvencek között kijelölt webhelyeket látja a Érdekes cím. Ez alatt a gyakran felkeresett webhelyek ikonjai láthatók Gyakran látogatott.

Webhely hozzáadása kedvencként:

  1. Navigáljon a webhelyre.

  2. Vigye a kurzort az Intelligens keresés mező fölé. A bal oldalon pluszjel jelenik meg.

  3. Tartsa nyomva a Plusz jel (+).

  4. választ Érdekes a legördülő menüből.

  5. A webhely ikonja hozzáadódik a Kedvencekhez, és egy új lapon látható a Érdekes cím.

  6. Alternatív megoldásként válassza ki a webhely nevét az Intelligens keresés sávból, és húzza lefelé a saját webhelyére Érdekes szakasz.

    A Kedvencekhez adás másik gyors módja: Válassza a lehetőséget Nézet> Kedvencek sáv megjelenítése a Kedvencek sáv láthatóvá tételéhez, majd húzza az aktuális weboldal URL-jét a sávra.


Mutassa meg a weboldal címét

A Safari letisztult, korszerű megjelenésű, és alapértelmezés szerint nem jeleníti meg a felkeresett weboldal címét. Ha meg szeretné tekinteni a weboldal címét:

  1. Nyissa meg a weboldalt a Safari böngészőben.

  2. választ Nézet> Fülsáv megjelenítése.

  3. A webhely címe az Intelligens keresés sáv alatt jelenik meg.

Kerülje a duplikált lapokat a képernyő rendezetlenségének csökkentése érdekében

Sok felhasználó sok lapot nyit meg, amikor ír, kutat, vásárol vagy böngészik az interneten. A Safari egy praktikus funkcióval rendelkezik, amely megakadályozza, hogy ugyanazt a lapot többször is megnyissa egy böngészési munkamenet során.

Az alábbiak szerint irányíthatja a Safarit úgy, hogy új lap megnyitása helyett a meglévő nyitott fülre küldjön:

  1. A Safariban nyisson meg legalább két webhelyfület.

  2. Nyisson meg egy új lapot.

  3. Kezdje el beírni az egyik már megnyitott webhely nevét.

  4. Ha már nyitott egy lapot az adott webhelyhez, akkor azt az alatt láthatja Váltás a Tab-ra.

  5. Válassza ki azt az URL-t, hogy az eredeti fülre lépjen.

    A nemrég bezárt lap megnyitásához lépjen a következőre: Előzmények> Legutóbb bezárt, és válassza ki a meglátogatni kívánt URL-t.


Nézzen videókat egy lebegő ablakban

Ha videót szeretne nézni munka közben, böngészés közben, vagy bármi mást csinál online, a Safari Kép a képben funkció lehetővé teszi.

  1. A Safariban keresse meg a megtekinteni kívánt videót.

  2. Az Intelligens keresés sávban válassza ki és tartsa lenyomva a ikont kék audio gomb, Majd válassza ki belép Kép a képben.

  3. A videó lebegő ablakként jelenik meg. Térjen vissza bármely weboldal fülre, és élvezze a videót a képernyő jobb felső sarkában.

A figyelemelterelés nélküli olvasáshoz használja a Safari Reader View alkalmazást

A Safari rendelkezik egy Reader View nevű gyors és praktikus funkcióval, amely lehetővé teszi a hirdetések és a formázás eltávolítását, és csak egy tiszta szöveges felületet hagy az olvasáshoz. Az Olvasó nézet elérése:

  1. Lépjen egy cikkhez az interneten, amelyet el szeretne olvasni.

  2. Ha a webhely támogatja az Olvasó nézetet, akkor az intelligens keresési sávban egy ikon jelenik meg, amely négy halmozott vonalnak tűnik. Nyomja meg ezt ikon átkapcsolni Olvasó nézet.

  3. Megjelenik egy tiszta szöveges felület.

  4. Válassza ki a Olvasó nézet ikonra ismét a normál nézethez való visszatéréshez.

Tanuljon menet közben a Safari Look Up funkciójával

Ha az internetes böngészés során zavart valami miatt, a Safari segít megtalálni a definíciót, megszerezni a Wikipedia információkat vagy híreket látni egy témáról. A Look Up használata:

  1. A Safari programban navigáljon egy webhelyre vagy online cikkre.

  2. Jelölje ki azt a szót vagy kifejezést, amelyről többet szeretne megtudni.

  3. Kattintson a jobb gombbal or Control + kattintás a kiválasztott szöveget, és válassza ki Nézz fel.

  4. A Safari további információkat nyújt a kiválasztott témáról.

Menjen vissza az előző Safari-munkaterületre

A legtöbb böngészőhöz hasonlóan, amikor bezárja a napot és másnap reggel nyit, tiszta böngészési lehetőséget kap. De ha naponta használ füleket, időt takaríthat meg azzal, hogy automatikusan megnyitja az előző laphelyzetet, így onnan indulhat, ahol abbahagyta.

  1. választ Safari> Beállítások.

  2. Menj a általános Tab.

  3. Mellett A Safari ezzel nyílik megválassza Az összes ablak az utolsó munkamenetből a legördülő menüből.

  4. A Safari következő megnyitásakor ott folytatja, ahol az előző munkamenetnél abbahagyta.