A Skype osztott nézet módjának használata Windows 10 rendszerben

A Skype Split View mód a kommunikációs szolgáltatás alternatív módja. Ez szervezetten tartja a beszélgetéseket, így nem támaszkodik a push értesítésekre, és több névjegy és csevegés után kutat.

Az alapértelmezett nézettől eltérően, amely mindent egyetlen ablakba helyez, az Osztott nézet mód egyedi ablakot hoz létre minden beszélgetéshez, és külön ablakot a partnerlistához. Amikor aktív, akkor mindegyik panelt egyszerre láthatja. A beszélgetések ilyen módon történő burkolása lehetővé teszi, hogy a beszélgetések tetején maradjon anélkül, hogy új üzenetek megkeresésére kattintana. A Split View használatának módja a Windows 10 Skype-ban:

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Skype 14-es és újabb verzióira vonatkoznak Windows 10 esetén.


Az osztott nézet mód engedélyezése a Skype-ban Windows 10 rendszeren

A Split View engedélyezésére szolgáló parancs a Skype több menüjében található. Itt találja meg.

  1. belép Skype a Windows Keresésbe, majd válassza a lehetőséget Nyisd ki amikor az eredmények feltöltődnek.

  2. választ Jelentkezzen be, vagy hozzon létre, majd adja meg felhasználónevét és jelszavát a következő ablakokban.

  3. Válassza ki a vízszintes ellipszis menü a kapcsolattartó ablak jobb felső sarkában, majd válassza a lehetőséget Az osztott nézet mód engedélyezése.

  4. Az osztott nézet mód kikapcsolásához válassza a ikont vízszintes ellipszis menü a kapcsolattartó ablak jobb felső sarkában, majd válassza a lehetőséget Az osztott nézet mód letiltása.


A Split View használata a Skype for Windows 10 rendszerben

Az osztott nézet aktiválása után további lehetőségei vannak a Skype-beszélgetések megtekintésére. Itt van, mit kell tennie a funkcióval, miután be van kapcsolva.

  1. Nyissa meg a meglévő beszélgetéseket, vagy válasszon egy névjegyet az új beszélgetés megkezdéséhez. Ha az osztott nézet be van kapcsolva, minden alkalommal, amikor egy névjegyre kattint a kéri szakaszban egy új ablak nyílik meg, amely tartalmazza a beszélgetést. A névjegyzék külön marad, ellentétben az alapértelmezett nézettel, amelynek névjegyei a bal oldali ablaktáblában vannak, míg a jobb oldali ablaktáblán egyetlen, kiválasztott beszélgetés jelenik meg.

  2. Minden beszélgetést külön ablakban húzva húzza az ablakokat az asztalon az ablakok más helyre történő áthelyezéséhez.

  3. Kattintson az Minimalizálása gombot egy ablak ideiglenes elrejtéséhez bezárása nélkül.

  4. Ha az ablakok minimalizálva vannak, az ablakhoz a Tálca lebegve a Skype ikonra, és kattintson a kibontani kívánt elemre.