A változások nyomon követésének engedélyezése a Microsoft Word for Mac programban

A Microsoft Word nyomon követési funkciója megmutatja a dokumentum tulajdonosainak az összes olyan módosítást, amelyet a dokumentumban végrehajtottak, amikor ezeket a változtatásokat végrehajtották, és kik hajtották végre a módosításokat. Így engedélyezheti ezt a funkciót.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Word for Mac 2019-re (16. verzió) vonatkoznak, de hasonlóak a régebbi verziókhoz, például a Word 2016 for Mac, a Word for Mac 2011 és a Word for Mac 2008 verziókhoz.


Kapcsolja be a Változások követése lehetőséget

A funkció beállítása kedvezmény alapértelmezés szerint engedélyezze minden nyomon követni kívánt dokumentumnál.

  1. Menj a Felülvizsgálat Lapot, és válassza ki a Követés legördülő nyíl.

  2. Kapcsold be Útvonal változások kapcsoló.


A Változások követése funkció használata

Amikor a Változások nyomon követése aktív, a dokumentumban végrehajtott összes változtatást automatikusan különféle színekkel jelöljük meg. Minden szín egy másik munkatárshoz van rendelve a dokumentumon. Ezáltal a törlések, kiegészítések, szerkesztések és mozgások könnyen láthatóvá válnak, és az együttműködők azonosíthatók.

Válassza ki a jelölés megjelenítésének módját

A kiválasztásával kiválaszthatja, hogy a nyomon követett változások hogyan jelennek meg a dokumentumon való munka közben Felülvizsgálat > Követés. Ezután válassza ki a jelölés megjelenítésének módját. A lehetőségek a következők:

  • Összes jelölés (alapértelmezett): Megjeleníti a szövegben végrehajtott összes változtatást. A törlések, a betűkészlet-változtatások és más szerkesztések buborékokban jelennek meg a dokumentum jobb oldalán, a változtatást végző munkatárs nevével.
  • Egyszerű jelölés: Csökkenti a dokumentumban megjelenített jelölés mennyiségét. A bal margón található függőleges vonal jelzi a változás helyét.
  • Nincs jelölés: Az aktuális dokumentum összes jelölését elrejti. A változásokat nyomon követik, de nem jelenítik meg.
  • eredeti: Megjeleníti a dokumentum eredeti, változatlan szövegét.

A végrehajtott változtatások nem vesznek el a váltáskor eredeti Kilátás.

A Változások követése több funkciót kínál az együttműködők számára is, például a dokumentum verzióinak összehasonlítását, a megjegyzések beszúrását egy Word-dokumentumba, valamint a módosítások elfogadását és elutasítását.