A Windows Update beállításainak módosítása (Windows 10, 8, 7+)

A Windows Update azért létezik, hogy megkönnyítse a Windows naprakészen tartását a legújabb javításokkal, szervizcsomagokkal és egyéb frissítésekkel. Mennyire egyszerű, attól függ, hogy a Windows Update hogyan van konfigurálva a frissítések letöltésére és alkalmazására.

Amikor először bekapcsolta az új számítógépet, vagy befejezte a Windows operációs rendszer telepítését, elmondta a Windows Update számára, hogy hogyan szeretné működni - egy kicsit automatikusabb vagy egy kicsit kézibb.

Ha az eredeti döntés nem működik, vagy meg kell változtatnia annak működését, hogy elkerülje az automatikus frissítéssel kapcsolatos problémák megismétlődését, például azt, hogy mi történik néhány javító kedden, egyszerűen beállíthatja, hogy a Windows hogyan fogadja és telepíti a frissítéseket.

A Windows verziójától függően ez azt jelentheti, hogy letölti, de nem telepíti a frissítéseket, értesíti Önt, de nem tölti le őket, vagy akár teljesen letiltja a Windows Update alkalmazást.

A szükséges idő: A Windows-frissítések letöltésének és telepítésének módosítása legfeljebb néhány percet vesz igénybe.

A Microsoft szinte minden alkalommal megváltoztatta a Windows Update helyét és szövegét, valamint annak beállításait, amikor a Windows új verziója megjelent. Az alábbiakban három utasításkészlet található a Windows Update megváltoztatásához / letiltásához: egy a Windows 10-hez, egy a Windows 8-hoz, a Windows 7-hez vagy a Windows Vista-hoz és egy a Windows XP-hez.

Nem biztos abban, hogy a Windows melyik verzióját futtatja? A Web System Info eszközzel megtudhatja:

Ha egy másik eszközön módosítja a Windows Update beállításait, és nem biztos abban, hogy melyik verzió fut, olvassa el a Milyen Windows verziót? segítségért.


A Windows Update beállításainak módosítása a Windows 10 rendszerben

A Windows 10-től kezdődően a Microsoft leegyszerűsítette az Ön rendelkezésére álló lehetőségeket a Windows Update folyamattal kapcsolatban, de eltávolította a korábbi verziókban esetlegesen élvezett finomabb vezérlés egy részét is.

  1. Válassza a Start lehetőséget, majd válassza a beállítások ikont.

  2. Válasszon Frissítés és biztonság.

  3. Válasszon windows Update a bal oldali menüből, feltételezve, hogy még nincs kiválasztva.

  4. választ Speciális beállítások.

  5. Az ezen az oldalon található különféle beállítások szabályozzák, hogy a Windows 10 hogyan töltheti le és telepítheti az operációs rendszer és esetleg más szoftverek frissítéseit a Microsoft-tól.

    Javasoljuk, hogy tegye a következőket: kapcsolja be Kapjon frissítéseket más Microsoft-termékekről a Windows frissítésekor, kapcsolja be Töltse le a frissítéseket mért kapcsolatokon keresztül (felár fizethető), és ne engedélyezze a késleltetett / szüneteltetett frissítési lehetőségeket (ha látja őket). Mindent figyelembe véve ez a legbiztosabb út.

  6. A Windows 10 beállításainak módosításai a Windows XNUMX rendszerben automatikusan mentésre kerülnek. Miután befejezte a dolgok kijelölését vagy kijelölésének megszüntetését, bezárhatja a megnyitott Speciális beállítások ablakot.

Itt talál további részleteket a Windows 10 összes elérhető "speciális" Windows Update beállításáról:

Értesítések frissítése: Válassza ezt az opciót, hogy automatikusan letöltsön mindenféle frissítést - biztonsági és nem biztonsági jellegűeket. Értesítést kap, amikor a Windows-nak újra kell indulnia az alkalmazásukhoz, hogy a munka mentésével stb.

Nincs hivatalos módja az automatikus frissítés kikapcsolásának a Windows 10 rendszerben, és nincs egyszerű módszer a Windows Update teljes letiltására sem.

Íme, a Haladó beállítások képernyőn látható néhány egyéb dolog:

Frissítések fogadása más Microsoft-termékekről a Windows frissítésekor: Ez eléggé magától értetődő. Javasoljuk, hogy ellenőrizze ezt az opciót, hogy más telepített Microsoft programok is automatikusan frissüljenek, például a Microsoft Office. (A Windows áruház alkalmazásainak frissítéseit az áruház kezeli. Nyissa meg a Beállításokat az áruházból, majd kapcsolja be vagy ki az Alkalmazások automatikus frissítése lehetőséget.)

Frissítések szüneteltetése: Ezen opciók egyikének kiválasztása megakadályozza, hogy a Windows néhány napig, legfeljebb 35 napig frissítse a számítógépét. Ha ez az időszak letelt, a Windows Update kénytelen lesz telepíteni a legújabb frissítéseket, mielőtt újra szüneteltetheti őket.

Elhalasztja a frissítéseket: A Windows 10 rendszerben két halasztott frissítési lehetőség van, amelyek lehetővé teszik a funkciófrissítések és / vagy a minőségi frissítések késleltetését. Ezzel néhány napot vagy hónapot várhat, mire ezek a frissítések automatikusan települnek. A Windows 10 Home nem támogatja a frissítések elhalasztását.

Az elsődleges Windows Update képernyőn van egy másik lehetőség:

Aktív nyitvatartási idő módosítása: Ha a Windows újraindítja a frissítéseket, amikor a számítógépét használja, beállíthatja ezt a beállítást úgy, hogy a Windows számára tájékoztassa, amikor éppen a számítógépén tartózkodik, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a frissítések nem kényszerülnek-e újraindításra ezen idő alatt. Válassza az automatikus lehetőséget, és a Windows az Ön aktív tevékenysége alapján választja ki az aktív órákat.

A futtatott Windows 10 verziójától függően az alábbi lehetőségeket is láthatja.

Válassza ki a fióktelep készenléti szintjét: A Windows Update segítségével kiválaszthatja a frissítések telepítésének időpontját. Kiválaszthatja a Féléves csatornát (Célzott), ami azt jelenti, hogy a frissítés a legtöbb ember számára készen áll, vagy a Féléves csatornát, amely olyan frissítésekre utal, amelyek készen állnak a szervezetek széles körű használatára.

Válassza ki a frissítések kézbesítésének módját: Ezek az opciók, ha látják őket, lehetővé teszik a Windows Update-hez kapcsolódó fájlok letöltésének, valamint feltöltésének engedélyezését vagy letiltását a helyi hálózaton vagy akár az egész interneten. Ha egynél több helyről vesz részt a Frissítésekben, akkor felgyorsíthatja a Windows 10 frissítési folyamatát.

Bennfentes építkezés: Ha látja, akkor lehetővé teszi, hogy regisztráljon a Windows 10 fontosabb frissítéseinek korai verzióinak beszerzéséhez. Ha engedélyezve van, akkor Gyors vagy Lassú lehetőségek állnak rendelkezésére, jelezve, hogy a Windows 10 tesztverzióinak elérhetővé tétele után milyen hamar indul kérni őket.


A Windows Update beállításainak módosítása a Windows 8, 7 és Vista rendszerekben

A Microsoft 7 januárjában megszüntette a Windows 2020 támogatását. Ez azt jelenti, hogy nincs több frissítés. A Windows 8 támogatás 2016-ban, a Vista pedig sok évvel azelőtt lejárt. Ha továbbra is a Windows ezen verzióinak egyikét futtatja, akkor nincs miért aggódnia, mert nem lesznek frissítések.
A Windows 8.1 továbbra is kap frissítéseket 10. január 2023-ig.

A Windows ezen három verziója nagyon hasonló Windows Update beállításokkal rendelkezik, de a folyamat során végigvezetünk minden különbséget.

  1. Nyissa meg a Vezérlőpultot. Windows 8 rendszerben a WIN + X menü a leggyorsabb út, Windows 7 és Vista rendszerekben pedig a Start menüben keresse meg a linket.

  2. választ Rendszer és biztonság, vagy csak Biztonság a Windows Vistában.

    Ha a Vezérlőpult Klasszikus nézet, Nagy ikonok vagy Kis ikonok nézetét nézi, válassza a lehetőséget windows Update helyette, majd ugorjon a 4. lépésre.

  3. Válasszon windows Update a Rendszer és biztonság ablakból.

  4. választ Beállítások megváltoztatása bal oldalon.

  5. A képernyőn látható beállítások jelenleg azt szabályozzák, hogy a Windows Update hogyan keresi, fogadja és telepíti a Microsoft frissítéseit.

    Javasoljuk, hogy válasszon A frissítések automatikus telepítése (ajánlott) a legördülő menüből, majd ellenőrizze az összes többi elemet oldalon. Ez biztosítja, hogy a számítógép megkapja és telepítse az összes szükséges frissítést.

    Testreszabhatja a letöltött frissítések telepítésének idejét is. A Windows 8 rendszerben ez áll a A frissítések automatikusan települnek a karbantartási ablak alatt linket, a Windows 7 és Vista rendszerekben pedig ott van a Windows Update képernyőn.

  6. Válasszon OK a változások mentéséhez. Nyugodtan zárja be a Windows Update szolgáltatáshoz kapcsolódó nyitott ablakokat.

Itt van egy kicsit többet az összes lehetőségről:

A frissítések automatikus telepítése (ajánlott): Válassza ezt a lehetőséget, hogy a Windows Update automatikusan ellenőrizze, letöltse és telepítse a fontos biztonsági javításokat.

Töltse le a frissítéseket, de hadd választhassam, telepítem-e őket: Válassza ezt, ha a Windows Update automatikusan ellenőrzi és letölti a fontos frissítéseket, de nem telepíti őket. Kifejezetten ki kell választania a frissítések telepítését a Windows Update webhelyről vagy a következő leállítási folyamat során.

Ellenőrizze a frissítéseket, de hadd választhassam, letöltöm és telepítem-e őket: Ezzel az opcióval a Windows Update ellenőrzi az elérhető frissítéseket, és értesíti Önt az elérhető frissítésekről, de manuálisan kell jóváhagynia azok letöltését és telepítését.

Soha ne ellenőrizze a frissítéseket (nem ajánlott): Ez az opció teljesen letiltja a Windows Update alkalmazást a Windows 8, 7 vagy Vista rendszerben. Ha ezt választja, a Windows Update nem is ellenőrzi a Microsofttól, hogy rendelkezésre állnak-e fontos biztonsági javítások.

Íme, ezeknek a jelölőnégyzeteknek néhány jelentése, amelyek nem mind láthatók, a Windows verziójától és a számítógép konfigurációjától függően:

Adja meg nekem az ajánlott frissítéseket ugyanúgy, mint a fontos frissítéseket: Ez a lehetőség engedélyezi a Windows Update számára a javítások kezelését, amelyeket a Microsoft ugyanúgy "ajánl", mint a "kritikusnak" vagy "fontosnak" gondolt javításokat, és töltse le és telepítse azokat a legördülő mezőben kiválasztott módon.

Engedélyezze az összes felhasználónak, hogy frissítéseket telepítsen erre a számítógépre: Jelölje be ezt, ha más, nem rendszergazdai fiókkal rendelkezik a számítógépén, amelyek valóban megszokják. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára a frissítések telepítését is. Még akkor is, ha nincs bejelölve, az adminisztrátor által telepített frissítések továbbra is alkalmazandók ezekre a felhasználói fiókokra, csak nem lesznek képesek telepíteni őket.

Adj frissítéseket más Microsoft-termékekről, amikor frissítem a Windows-t: Jelölje be ezt az opciót, amely egy kicsit szövegesebb a Windows 7 és Vista rendszerben, ha más Microsoft-szoftver tulajdonosa van, és azt szeretné, hogy a Windows Update is kezelje ezek frissítését.

Mutasson részletes értesítéseket, amikor új Microsoft szoftver elérhető: Ez eléggé magától értetődő - jelölje be, ha értesítéseket szeretne kapni a Windows Update segítségével, amikor a számítógépéhez rendelkezésre áll még nem telepített Microsoft szoftver.


A Windows Update beállításainak módosítása a Windows XP rendszerben

A Microsoft sok évvel ezelőtt megszüntette a Windows XP támogatását. Nem lesz több frissítés. Archívumai számára a következőképpen működött, amikor még mindig frissítéseket küldtek.

A Windows Update inkább online szolgáltatás, mint a Windows XP integrált része, de a frissítési beállításokat az operációs rendszeren belül lehet megadni.

  1. Nyissa meg a Vezérlőpultot, általában a Rajt, majd a jobb oldali linkje.

  2. Kattints biztonsági központ.

    Ha a Vezérlőpultot a Klasszikus nézetben nézi, akkor nem fogja látni ezt a linket. Ehelyett kattintson duplán Automatikus frissítések majd ugorjon a 4. lépésre.

  3. Kattintson az Automatikus frissítések link az ablak alja közelében.

  4. Ez a négy lehetőség, amelyet az Automatikus frissítések ablakban láthat, vezérli a Windows XP frissítésének módját.

    Javasoljuk, hogy válassza a Automatikus (ajánlott) opció és a mindennapi választhat az alatta megjelenő legördülő menüből, valamint az idő, amelyet nem használ a számítógépén.

    A Microsoft már nem támogatja a Windows XP-t, ezért már nem tolják a Windows XP frissítéseit. Figyelembe véve azonban, hogy a jövőben kivételt lehet tenni, és hogy még mindig nem a legfrissebb javítások és funkciók állnak rendelkezésre, javasoljuk az "automatikus" beállítások engedélyezését.

  5. Kattints OK hogy elmentse a változtatásokat.

Itt található további részletek arról, hogy ez a négy választás valójában mit jelent a Windows XP Windows XP rendszerben való használatához:

Automatikus (ajánlott): A Windows Update automatikusan megkeresi, letölti és telepíti a frissítéseket.

Töltsön le frissítéseket nekem, de hadd válasszam, mikor telepítem őket: A frissítéseket a Microsoft szervereiről ellenőrzik és letöltik, de csak akkor telepítik őket, ha manuálisan jóváhagyja őket.

Értesítsen, de ne töltse le és ne telepítse automatikusan: A Windows Update ellenőrzi, hogy vannak-e új frissítések a Microsoft-tól, és tudatja velük, de ezeket nem töltik le és telepítik, amíg nem mondja.

Az automatikus frissítések kikapcsolása: Ez az opció teljesen letiltja a Windows Update alkalmazást a Windows XP rendszerben. Még azt sem mondják meg, hogy rendelkezésre állnak frissítések. Természetesen továbbra is ellátogathat a Windows Update webhelyére, és ellenőrizheti, hogy vannak-e új javítások.


A Windows Update letiltása és az automatikus frissítések kikapcsolása

Bár lehetséges, legalább a Windows 10 előtt, nem javasoljuk a Windows Update teljes kikapcsolását. Legalább győződjön meg arról, hogy választott egy lehetőséget, ahol értesítést kap az új frissítésekről, még akkor is, ha úgy dönt, hogy nem tölti le vagy telepíti őket automatikusan.

És erre a gondolatra ...nem javasoljuk az automatikus frissítés kikapcsolását. Ha hagyja, hogy a Windows Update ellenőrizze, letöltse és automatikusan telepítse a frissítéseket, az nagyon jó módszer arra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a felfedezésük után védelmet nyújtanak a biztonsági problémák. Igen, legalább a Windows 8, 7 és Vista rendszerekben kompromisszumot tehet azzal, hogy ezt a kritikus "telepítési" részt magára bízza, de ez csak egy dolog, amelyet meg kell emlékeznie.

Lényeg: azt mondjuk, hogy tartsa egyszerűvé azáltal, hogy automatikus.