A Chrome PDF Viewer engedélyezése és letiltása

A Google Chrome rendelkezik egy praktikus, beépített PDF fájlmegjelenítővel, amely kényelmes lehet, ha a lehető leggyorsabban és könnyebben szeretné megtekinteni a PDF-fájlt, de ha szinte mindig inkább a kiválasztott PDF-fájlok másolatát szeretné letölteni, letilthatja a Chrome PDF-megjelenítővel, hogy ezek a letöltések automatikusan megtörténjenek.

A Chrome PDF-megjelenítője általában alapértelmezés szerint engedélyezett, így a PDF-fájlok automatikusan megnyílnak a Chrome böngésző új lapján.

muchomor / Getty Images


A Chrome PDF Viewer engedélyezésének okai

  • Gyors és azonnali hozzáférést szeretne a PDF fájlokhoz.
  • Nem feltétlenül akar minden letölteni PDF fájlt, amelyre kattint.
  • Nem tervezi a megnyitott PDF fájlok szerkesztését, és csak az alapvető lehetőségekhez kell hozzáférnie (letöltés, nyomtatás, nagyítás, kicsinyítés stb.)
  • Semmilyen más PDF programot nem részesít előnyben a Chrome PDF megjelenítőjével szemben.

A Chrome PDF Viewer letiltásának okai

  • Mentett másolatot szeretne a Chrome-ban megnyitott PDF-fájlokból.
  • Gyakran elfelejti letölteni a PDF fájlokat, miután megnyitotta azt a Chrome-ban, és később azt tapasztalja, hogy később át kell helyeznie a PDF fájl linkjét.
  • Meg akarja szüntetni azt a lépést, hogy először meg kell tekintenie a PDF fájlt a Chrome-ban.
  • Automatizálni szeretné a letöltési folyamatot.
  • Inkább egy másik PDF programot használ a fájlok megtekintéséhez és / vagy szerkesztéséhez.

A Chrome PDF Viewer engedélyezése vagy letiltása

Bármikor engedélyezheti vagy letilthatja a Chrome PDF-megjelenítőjének beállítását, amilyen gyakran csak akarja. Az alábbi utasításokat a Chrome-felhasználók minden főbb operációs rendszeren követhetik, beleértve a macOS-t, a Microsoft Windows-ot és a Linux-ot is.

  1. Nyissa meg a Chrome böngészőt, és válassza a ikont három függőleges pont a jobb felső sarokban.

    Ezt egy már nyitott Chrome ablakból teheti meg. Ne aggódjon, nem fogja elveszíteni a megnyitott weboldalt - minden új lapon nyílik meg.

  2. választ beállítások a legördülő listából.

  3. választ Részletes a bal oldali függőleges menüből.

  4. választ Adatvédelem és biztonság a megnyíló almenüből.

  5. választ A webhely beállításai.

  6. Görgessen lefelé az Engedélyek listában, és válassza a lehetőséget PDF dokumentumok.

  7. választ Töltse le a PDF fájlokat ahelyett, hogy automatikusan megnyitná a Chrome-ban engedélyezéséhez vagy letiltásához.

    Ha engedélyezve van, akkor a kapcsolónak kéknek kell lennie, és be kell kapcsolnia jobbra. Ha le van tiltva, akkor szürkének kell lennie, és balra ki kell kapcsolnia.

  8. A beállítás módosításának teszteléséhez válasszon egy PDF dokumentum fájlt a Chrome-ban. Ha engedélyezte a beállítást, látnia kell a fájl letöltését a számítógépére. Ha letiltotta a beállítást, a PDF-nek egy új lapon kell megnyílnia a Chrome-ban.

    A beállításmódosítás működéséhez nem szükséges bezárni és újra megnyitni a Chrome böngészőt, de ha problémákat tapasztal, akkor megpróbálhatja újraindítani a böngészőt. Ha továbbra is problémákat tapasztal, ellenőrizze, hogy frissített-e a Chrome legújabb verziójára.

  9. Ha letiltotta a beállítást, és letölti a PDF fájlt ahelyett, hogy megnyitná a Chrome-ban, akkor a fájl megnyílik az alapértelmezett PDF programban.

    Ha módosítani szeretné az alapértelmezett PDF programot, nézze meg a legjobb ingyenes PDF olvasókat a Windows és a Mac számára.