A Twitter éjszakai mód használata

A sötét mód (más néven Éjszakai mód) népszerű funkció, amely csökkentheti a szem megterhelését, különösen éjszaka. A Twitter éjszakai módra váltás lehetősége elérhető a Twitter alkalmazás összes hivatalos verziójában és a Twitter webhelyén. Számos harmadik féltől származó Twitter alkalmazás saját sötét üzemmód-beállításával is rendelkezik.

Az ezen az oldalon található lépések a Twitter webhelyére és az iOS, Android és Windows 10 hivatalos Twitter alkalmazásaira vonatkoznak.


Mi az Éjszakai mód a Twitteren?

A Twitter sötét módja, hasonlóan a YouTube sötét módjához, pusztán esztétikai lehetőség, amely megváltoztatja a közösségi hálózat megjelenését egy alkalmazáson belül vagy az interneten.

A sötét mód engedélyezése a Twitteren nem változtatja meg a webhely működését, és nem is jelent extra funkciókat. Sok felhasználó azonban inkább a sötét módot kapcsolja be, mivel gyenge fényviszonyok mellett könnyebbé teheti a szemet, és az OLED képernyővel rendelkező újabb okos eszközökön is megtakaríthat bizonyos akkumulátor-üzemidőt.


Az éjszakai mód bekapcsolása a Twitteren iOS és Android rendszeren

  1. Nyissa meg a Twitter alkalmazást Android vagy iOS eszközén, és érintse meg a ikont profil kép a bal felső sarokban.

  2. A menüben érintse meg a ikont Beállítások és adatvédelem > Kijelző és hang.

  3. Érintse meg a Sötét mód kapcsoló a sötét mód aktiválásához a Twitter alkalmazásban.

  4. Két új lehetőség jelenik meg: Homályos és Lámpaoltás. Koppintson a Homályos sötétkék témához ill Lámpaoltás tisztán fekete sötét módú megjelenésért.

    Ha a sötét módot engedélyezi az akkumulátor élettartamának megtakarításához, akkor ki kell használnia a Világítás ki opciót is.

  5. A Twitter sötét módjának bármikor kikapcsolásához érintse meg a ikont Sötét mód újra váltani. Hasonlóképpen bármikor válthat a Dim és a Lights out opciók között is.

    Érintse meg a Automatikus sötét mód váltsa át, hogy a Twitter alkalmazás a nappali, a sötét módban pedig este és éjszaka használja a szokásos fehér témát.

  6. Érintse meg a FŐOLDAL ikon az alsó menüben a beállításokból való kilépéshez és a Twitter idővonalára való visszatéréshez.


Twitter Sötét mód Windows 10 és a webes felület számára

A Windows 10 hivatalos Twitter-alkalmazása a Twitter.com webhelyen található közösségi hálózat internetes élményén alapul. Ennek a hasonló kódolásnak köszönhetően a Twitter sötét módjának aktiválása mind az interneten, mind a Windows 10 alkalmazásban megegyezik.

  1. Nyissa meg a Windows 10 Twitter alkalmazást vagy nyissa meg a Twitter.com weboldalt.

  2. Válassza ki a szókihagyás a bal oldali menüben.

  3. választ kijelző.

  4. Válasszon egyet Homályos a kék témájú sötét mód aktiválásához vagy Lámpaoltás hogy bekapcsolja a szokásos fekete Twitter sötét módot.

  5. A Twitter sötét módjának testreszabásához Windows 10 vagy weben válassza ki a sötét ikon beállításai fölött található színes ikonokat. Ezek megváltoztatják a Twitter ikonok és linkek színét.