A Twitter nem működik … Vagy csak te vagy?

Ha bármilyen jelentős internetes kiesés következik be, az emberek tweetelnek róla a Twitteren. De ha a Twitter nem működik és nem érhető el, akkor nem lehet tweetelni.

Néha nem a Twitter hibája. A Twitter hibaelhárításával megtudhatja, hogy a Twitter, az internetkapcsolat, az eszköz, a böngésző, az alkalmazás vagy a Twitter-fiókkal van-e probléma.

  1. Ellenőrizze a Twitter állapotát. Ellenőrizze a Twitter állapotoldalát, hogy történt-e valami a közösségi média platformmal. Ha olyan üzenetet lát, mint például a „szolgáltatás megszakadása” egy közelmúltban, akkor egyértelműen maga a Twitter okoz problémát.

    Az „All System Operational” üzenet azt jelezheti, hogy problémája máshol van, vagy a Twitter még nem ismerte fel, hogy probléma van.

  2. Próbáljon meg más módon hozzáférni a Twitterhez. Általában a legtöbben egy alkalmazásból vagy egy böngészőből férnek hozzá a Twitterhez. Ha az egyik módszer nem működik, próbálkozzon másikkal.

    • A böngészőjéből férhet hozzá a Twitterhez: Látogasson el a https://www.twitter.com oldalra. Windows és macOS eszközökön ennek meg kell jelenítenie a teljes Twitter webhelyet. Android-, iPhone- és iPad-eszközökön valószínűleg automatikusan átirányítják a webhely mobilverziójára.
    • Hozzáférés a Twitter mobil változatához: Ha továbbra sem tud hozzáférni a Twitterhez, próbálja meg megnyitni a Twitter mobil változatát a https://mobile.twitter.com címen. Ezt a verziót Twitter Lite-nek is hívják, mivel kevesebb adatot használ és támogatja a Twitter-hozzáférést, ha lassú vagy szakaszos hálózati kapcsolat van.
    • Hivatalos Twitter-alkalmazás: Telepítse és jelentkezzen be a készülék hivatalos Twitter alkalmazásába. A Twitter alkalmazásokat kínál Android, iPhone és iPad, valamint Windows 10 rendszerekhez. A hivatalos Twitter alkalmazás hozzáférést biztosít a Twitterhez a harmadik féltől származó Twitter alkalmazásokban esetenként előforduló korlátozások nélkül.

    Mobiltelefonról SMS-eket is fogadhat és küldhet SMS-ben. Ehhez először meg kell keresnie a szolgáltató rövid kódját, majd be kell írnia a szót START a rövid kódra. Például az Egyesült Államokban ez 40404 START 40404-ig. További részletek: A Twitter SMS-parancsokról a Twitter Súgóban.


  3. Indítsa újra a készüléket

    Ha továbbra sem fér hozzá a Twitterhez, érdemes kikapcsolnia, majd újra bekapcsolnia készülékét. Az újraindítás néha kijavítja a csatlakozási és alkalmazásproblémákat.

  4. Ellenőrizze a szűrést

    Többféle eszköz blokkolja a hozzáférést a közösségi oldalakhoz, és néhány dolgot megvizsgálhat, ha nem a Twitter problémája a probléma.

    Előfordulhat, hogy a hálózat vagy az útválasztó beállításai blokkolják a közösségi oldalakhoz való csatlakozást. Például az OpenDNS szolgáltatás konfigurálható a közösségi hálózatokhoz való hozzáférés blokkolására.

    • Próbáljon ki egy másik közösségi oldalt, mint például a Facebook vagy az Instagram: Ha a legtöbb weboldalt böngészőből érheti el, de nem a közösségi oldalakat, akkor nem a Facebook vagy a Twitter a probléma, hanem valamiféle korlátozás, amely megakadályozza a közösségi oldalakhoz való hozzáférést.
    • Tartalomblokkoló beállításai: Ha böngészőjében tartalomblokkolót használ, például AdBlock Plus, Disconnect vagy Ghostery, akkor tekintse át és módosítsa a beállításokat, hogy engedélyezze a Twitter.com elérését.
    • Tűzfal és Wi-Fi beállítások: A közösségi média webhelyeket blokkolhatja egy hálózati eszköz konfigurációja, például egy Wi-Fi hozzáférési pont vagy tűzfal. Jelentkezzen be Wi-Fi hozzáférési pontjára, útválasztójára vagy tűzfalára a szűrési beállítások ellenőrzéséhez. A különböző útválasztók különböző vezérlőkkel rendelkeznek, de keresnie kell a készülék szűrési opcióit vagy szülői felügyeleti beállításait.

  5. Ellenőrizze a hálózati kapcsolatokat

    Ellenőrizze, hogy csatlakozik-e a hálózathoz, ha megnyit egy böngészőt egy másik nagy webhelyen, például a Google-on. Ha más webhelyekhez sem tud csatlakozni, akkor az otthoni hálózat lehet a probléma.

    • Wi-Fi Status: Ellenőrizze a Wi-Fi hozzáférési pont, az útválasztó vagy a modem állapotát. A legtöbb hálózati eszközben, például ezekben a jelzőfények jelzik, hogy az eszköz be van kapcsolva, és csatlakoztatva vannak. A piros fény vagy a fény hiánya problémát jelezhet.
    • vissza: Sok eszközhöz hasonlóan az újraindítás is segíthet. Kapcsolja ki az eszközöket. Ha nem találja a főkapcsolót, húzza ki a tápkábelt, majd kapcsolja vissza az eszközöket, vagy csatlakoztassa újra a tápellátást. Várjon néhány percet, amíg az eszközök újra csatlakoznak az internet szolgáltatójához, majd próbáljon meg csatlakozni a Twitterhez.
    • Próbálkozzon másik hálózattal: Lehet, hogy másik hálózatra vált, majd megpróbál csatlakozni a Twitterhez. Például Android-telefonon vagy iPhone-on kikapcsolhatja eszközén a Wi-Fi-t, majd megpróbál csatlakozni a Twitterhez. Vagy ha már ki volt kapcsolva a Wi-Fi, kapcsolja be a Wi-Fi-t, csatlakozzon egy közeli hozzáférési ponthoz, majd próbáljon meg hozzáférni a Twitterhez.

  6. Módosítsa a DNS-kiszolgáló beállításait

    Ha az internetelérés és a kapcsolatok nagy része működik, a Twitter azonban nem, akkor megváltoztathatja eszközének DNS-beállításait. Néha a hiányos, pontatlan vagy blokkolt DNS-beállítások megakadályozzák az adott webhelyekhez való hozzáférést.

    A legtöbb esetben az internetszolgáltató alapértelmezés szerint kezeli a DNS-t, de gyakran beállíthatja eszközét vagy útválasztóját egy alternatív DNS-szolgáltató használatára. Például a Cloudflare, a Google, az OpenDNS és a Quad9 mind ingyenes DNS-szolgáltatásokat kínál.


  7. Számla problémák?

    Ha tud csatlakozni a Twitterhez, de nem tud bejelentkezni, akkor még mindig van néhány lehetőség.

    Ha szükséges, visszaállíthatja Twitter-fiókjának jelszavát.

    • Állítsd vissza a jelszavad: Ehhez lépjen a böngészőben a Twitter bejelentkezési oldalára vagy az Android vagy iOS rendszerhez készült Twitter mobilalkalmazásra, és válassza a lehetőséget Elfelejtett jelszó. A jelszó-visszaállítási folyamat befejezéséhez szükség lehet hozzáférésre a Twitter-fiókjához társított e-mail fiókhoz. A jelszó-visszaállítással kapcsolatos további segítségért lásd: Twitter: Hogyan lehet visszaállítani az elveszett vagy elfelejtett jelszó-súgó oldalt.
    • Zárt fiók: Ha Ön vagy valaki más sikertelenül próbálkozott néhányszor bejelentkezni, akkor a Twitter zárolhatja fiókját. Miután ez megtörténik, körülbelül egy órát kell várnia, mielőtt újra megpróbálna bejelentkezni. A zárolás ideje alatt a Twitter akkor sem engedélyezi a bejelentkezést, ha a megfelelő jelszót adja meg.
    • Felfüggesztett fiók: A Twitter felfüggesztheti a fiókokat a visszaélésszerű tweetek, a spam jellegű viselkedés vagy egy lehetséges biztonsági probléma miatt. Bizonyos esetekben a Twitter lehetővé teheti a fiók felfüggesztésének feloldását. Ha a Twitter engedélyezi, a bejelentkezés után konkrét utasításokat és / vagy további információkra vonatkozó kérést fog látni. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy megkísérli megnyitni a fiókját, vagy fellebbezést kell benyújtania a felfüggesztés miatt a Twitteren.