Minden, amit tudnia kell a Twitter közvetlen üzeneteiről

A Twitter közvetlen üzenet (DM) egy vagy több meghatározott Twitter felhasználónak küldött privát üzenet. Általában DM-eket csak azoknak küldhet, akik követik Önt a Twitteren. A tweetekhez hasonlóan a DM-k is csak 280 karakter hosszúak lehetnek.


Miért küldjön DM-t?

Akkor küldhet DM-t, ha kapcsolatba szeretne lépni valakivel egy az egyben, de nem tudja az e-mail címét, vagy bármilyen más módon elérheti őket, vagy ha tudja, hogy sok időt töltenek a Twitteren, és valószínűleg látni fogják egy üzenetet, mielőtt bárhol másutt. Ha a kommunikáció nem megfelelő a nyilvános fogyasztáshoz (például üzleti értekezlet létrehozása), akkor Twitter helyett tweetet használna. Néhány Twitter-felhasználó szívesen küld egy DM-t minden új követőnek, üdvözlő üzenettel.


Hol jelenik meg egy DM?

A Twitter DM nem ugyanaz, mint a tweet; ezért nem jelenik meg olyan nyilvános idővonalon, amelyet mindenki láthat. Csak a DM küldő és vevő (k) privát üzenetei oldalán jelenik meg. Más szóval, a DM-ek analógak a privát üzenetekkel, amelyeket a Facebook-felhasználók cserélnek. A DM-k menetesek, így láthatja az oda-vissza párbeszédet, amelyet valakivel folytatott a Twitter DM-rendszerének használatával.

Honnan tudhatom, hogy kaptam-e DM-t?

Értesítést kaphat az új DM-ekről a Twitteren belül, vagy szöveges vagy e-mailes értesítéssel, ha fiókja így van beállítva.

A Twitteren belül, amikor DM-t kap, egy riasztás jelenik meg a kezdőképernyő bal sínjében, buborék formájában, benne egy számmal az Üzenetek link mellett. A szám arra utal, hogy hány új DM van.


Kivel lehet DM-t használni?

Általában DM-t küldhet mindenkinek, aki követ. De van néhány kivétel. Ha az illető nem követ téged, de úgy döntött, hogy bárkitől is kap DM-t, küldhet neki DM-t. Vagy ha korábban DM-et cserélt az illetővel, akkor küldhet neki DM-t akkor is, ha nem követi Önt. Továbbá, ha egynél több személynek kezdeményez DM-t, akkor a csoport bármely tagja válaszolhat az egész csoportra, még akkor is, ha a csoport tagjai nem követik egymást.

Ha DM-t szeretne küldeni valakinek a Twitteren, de az nem követi Önt, akkor is felhívhatja a figyelmét a fogantyújával (például @abc123) a tweet elején. A tweet nem kerül az Üzenetek szakaszukba, mint egy DM, de értesítést kezdeményez, amelyet a felhasználó valószínűleg lát.

Hogyan küldhetek DM-t?

A DM összeállításához kövesse az alábbi lépéseket:

  1. A Twitter kezdőlap bal oldali sávjában válassza a lehetőséget Üzenetek.

  2. A Üzenetek oldalon a képernyő tetején válassza a ikont Új üzenet (boríték) ikonra.

    Alternatív megoldásként navigálhat a személy profiljára, és kiválaszthatja a lehetőséget Új üzenet (boríték) ikon a képernyő tetején.

  3. A Új üzenet ablak jelenik meg. Írja be annak a személynek a nevét, akinek el szeretné küldeni a DM-t, majd válassza a lehetőséget Következő.

  4. Megjelenik egy üzenetküldő ablak. Ha már levelezett az illetővel, és még nem törölte az üzeneteket, akkor az ablakban látni fogja őket. Az üzenetküldés mezőbe írja be az üzenetet, majd válassza a ikont Küldés (jobbra nyíl) ikonra. Az üzenet megjelenik az üzenetküldési ablakban.

  5. Ha a címzett válaszol, akkor az üzenete is megjelenik az üzenetküldési ablakban, hasonlóan a sms-ekhez.

Hogyan törölhetem a DM-t?

Ha törölni akar egy közvetlen üzenetet, az elég egyszerű.

  1. Menj a te Üzenetek szakasz.

  2. Válassza ki a törölni kívánt DM-t.

  3. válasszuk Törlés az Ön számára és az üzenet törlődik.