Új Twitter-fiók létrehozása

A Twitter az egyik legnépszerűbb közösségi hálózat a világon. Akár személyes okokból, például barátok és hírességek követése céljából, akár üzleti célokból kívánja csatlakozni a Twitterhez, a szolgáltatásainak népszerűsítése érdekében a platform szinte mindenki számára jó élvezetet és lehetőséget kínálhat.

A Twitterhez való csatlakozás meglehetősen egyszerű, de van néhány tipp, amelyet érdemes tudni, hogy fiókja megfelelő legyen.

Oli Scarff / Getty Images


Hogyan hozzunk létre Twitter-fiókot

  1. Nyissa meg a Twittert számítógépéről, telefonjáról vagy táblagépéről.

  2. Írja be telefonszámát vagy e-mail címét az adott oldalon található első szövegmezőbe.

  3. A második mezőbe írja be a Twitterhez használni kívánt jelszót.

  4. Kattintson vagy érintse meg a gombot Első lépések gombot.

  5. Írja be teljes nevét az új szövegmezőbe, amely a jelszava alatt jelenik meg.

    A Twittert is személyre szabhatja az Ön érdekei szerint (a legutóbbi webhelylátogatások alapján). Ha ezt nem akarja, törölje a jelölést a feliratkozási oldalon. Olvassa el ezt a további információt arról, hogy ez mit jelent.

    Használja az űrlap alatti "Speciális beállítások" linket, ha meg szeretné tiltani, hogy mások megtalálják Önt a Twitteren az Ön személyes adatainak keresésével. Szelektíven kikapcsolhatja azt a lehetőséget, hogy az emberek az Ön e-mailje vagy telefonszáma alapján megtalálják a Twitter-fiókját.

  6. Kattintson vagy érintse meg a gombot Regisztrálj gombot, ha kész.

  7. Ha még nem tette meg, akkor most meg kell adnia telefonszámát, de használhatja a Tovább linket az oldal alján, ha nem szeretné összekapcsolni telefonszámát Twitter-fiókjával. Ezt bármikor később megteheti.

  8. Válasszon felhasználónevet a következő oldalon úgy, hogy beír egy egyet a szövegmezőbe, vagy rákattint a neve és e-mail címe alapján javasoltra. Bármikor később módosíthatja, ha akarja, vagy kihagyhatja ezt a lépést a Tovább linket, és később töltse ki a felhasználónevét.


Nem kötelező telepítési információk hozzáadása

Ezen a ponton a Twitter kezdőlapjára léphet a fiókjához, vagy folytathatja a telepítést.

Mielőtt elkezdené követni és tweetelni, célszerű befejezni a profil beállítását, hogy az elég meggyőzően nézzen ki ahhoz, hogy az emberek követhessenek téged.

  1. Válassza ki a Gyerünk! lehetőség, hogy elmondja a Twitternek az érdeklődését, ami segít ajánlani a követendő Twitter-felhasználókat.

  2. Válassza ki a folytatódik gombra kattintva importálhatja a Gmail vagy az Outlook névjegyeket, amelyek segítségével a Twitter ajánlhatja ismerőseit. Ha nem akarja megtenni, kattintson a gombraKöszönöm nem link.

  3. Válassza ki a követni kívánt felhasználókat a Twitter ajánlásai közül, vagy használja az oldal tetején található gombot az összes gyors követéséhez. Törölheti azoknak a jelölését is, amelyeket nem szeretne követni (ha akarja, mindegyiket törölheti). Használja az oldal jobb felső sarkában található kék gombot a folytatáshoz.

  4. Lehet, hogy megadhatja az értesítések bekapcsolásának lehetőségét, így értesítést kap, amikor új üzenetek érkeznek a fiókjába. Engedélyezheti ezt, vagy kiválaszthatja Nem most hogy később döntsön.

  5. Minden kész! A következő oldal az idővonalad, ahol elkezdheted a Twitter használatát.

Hozzáadhat profilfotót, fejlécfotót, rövid életrajzot, helyet, webhelyet és születésnapját is. Testreszabhatja profiljának témájának színét is.


Profilod priváttá tétele

Más közösségi média webhelyektől eltérően, mint például a Facebook, az összes Twitter-fiókot alapértelmezés szerint nyilvánosságra hozzák. Ez azt jelenti, hogy az interneten bárki láthatja profilja adatait (helyét stb.) És tweetjeit.

Ha azt szeretné, hogy a Twitter profilja privát legyen, hogy csak az Ön által jóváhagyott felhasználók láthassák az adatait, engedélyezheti a Védje Tweeteit lehetőség a Adatvédelem és biztonság szakasza beállítások.


Kétfaktoros hitelesítés használata

A kétfaktoros hitelesítés egy olyan ellenőrzési módszer, amely egy további lépéssel jár, miután megpróbálta bejelentkezni a fiókjába. Hasznos annak megakadályozásában, hogy a hackerek hozzáférjenek az Ön fiókjához.

Általában egy kódot küldenek telefonjára vagy e-mail címére, amelyet bejelentkezéskor a személyazonosságának ellenőrzéséhez használ, valamint a jelszavát.

Így kapcsolhatja be a kétfaktoros hitelesítést a Twitteren:

  1. Nyissa meg a fiók beállításait: kattintson a profilképére, és válassza a lehetőséget Beállítások és adatvédelem link.

  2. Görgessen le a Biztonság szakaszig, és kattintson a gombra Állítsa be a bejelentkezés ellenőrzését gomb a "Bejelentkezés bejelentkezések ellenőrzése" mellett. Ehhez hozzá kell adnia egy telefonszámot a fiókjához.

  3. Kattints Rajt a megnyíló új ablakban, amely végigvezeti a kétfaktoros hitelesítési varázslón.

  4. Írja be Twitter-jelszavát, majd válassza a lehetőséget Ellenőrzése.

  5. Kattintson az Küldd kód gombra kattintva megadhatja a Twitter számára az ellenőrző kód szöveges küldését.

  6. Írja be a kódot a következő ablakba, majd kattintson Küldés.

  7. Ez az! Minden alkalommal, amikor bejelentkezik, a Twitter küld egy kódot, amelyet a jelszavával kell használnia, mielőtt beléphet a fiókjába.

 Célszerű elmenteni a Twitter biztonsági kódját, ha már nem férne hozzá telefonjához, hogy megkapja az ellenőrző kódot. Ehhez kattintson a gombra Kérjen biztonsági kódot gombot a Gratulálunk, beiratkoztál! ablak.