Alkalmazások bezárása az Apple TV-n

Ha az Apple TV-n lévő alkalmazás problémákat okoz, az alkalmazás leállítása vagy kényszerbezárása néha megoldhatja a problémát. Noha az Apple TV-alkalmazások nem ugyanolyan könnyen kezelhető funkcionalitással rendelkeznek, mint az iPhone-alkalmazások, a bezárás még mindig egyszerű folyamat.

Getty Images 


Mit jelent az alkalmazás bezárása

Az iPhone-okhoz hasonlóan az alkalmazás megnyitása és bezárása azt jelenti, hogy megjelenik és eltűnik a látótérből. Egy alkalmazás szünetet tart, és többnyire leállítja a „futást”, ha már nem látja.

Az iPhone-hoz hasonlóan kattintson duplán az Apple TV Kezdőlap gombjára az alkalmazásváltó megjelenítéséhez. Az alkalmazásváltó elérhető a legutóbbi alkalmazások közötti oda-vissza váltáshoz; Az itt megjelenő alkalmazások nem futnak, vagy nem lassítják az Apple TV-t. Bezárhat egy alkalmazást anélkül, hogy arra kényszerítené a kilépést.


Zárjon be egy alkalmazást a 4. vagy 5. generációs Apple TV-ken

Ez a technika az összes Apple TV-készüléket lefedi 2015 óta, amikor az App Store elindította a 4. generációs Apple TV-t.

  1. Keresse meg a TV / Home gomb az Apple TV távirányítóján, amelyet tévéként vagy téglalapként ábrázolnak alatta.

  2. Kattintson az FŐOLDAL gombot.

  3. Ha visszavezet az alkalmazások rácsához, sikeresen bezárta a problémás alkalmazást. Most szünetel a háttérben; ha bezárt egy videoalkalmazást, akkor a hangnak le kell állnia.


Zárjon be egy alkalmazást a 3. generációs Apple TV-ken

Az alkalmazás bezárásához és a 3. generációs Apple TV főmenüjéhez való visszatéréshez nyomja meg és tartsa lenyomva az Menü gombot a készülékéhez kapott Apple TV távirányítón.

Hogyan kényszeríthetünk be egy alkalmazást az Apple TV-n

Lehet, hogy kényszerítenie kell az alkalmazás bezárását, ha az nem válaszol. Hajtsa végre ezt a műveletet az Apple TV bárhonnan, akár egy alkalmazásban, akár a főképernyőn van:

  1. Kattintson duplán a FŐOLDAL gombot az alkalmazásváltó előhívásához.

  2. Ha az alkalmazásban van, akkor az lesz az első. Ellenkező esetben csúsztassa jobbra az alkalmazást.

  3. Húzza ujját felfelé, és az alkalmazás eltűnik a tetején.

  4. Kattintson az FŐOLDAL gombra a főképernyőre való visszatéréshez.

Alkalmazás bezárása az Apple TV Remote App használatával

Az iPhone készülékén a Vezérlőközpontban található Apple TV távirányítóval az itt említett összes feladat is elvégezhető. A szoftver utánozza a fizikai távvezérlő megjelenését, így a virtuális gombok ugyanúgy működnek.

Az Apple TV Remote alkalmazás csak iOS 11 vagy újabb rendszeren érhető el.

Az Apple TV újraindítása 

Ha megpróbált kényszerítetten kilépni egy alkalmazásból, de az nem zárul le, vagy az alkalmazásváltó nem jelenik meg, indítsa újra az Apple TV-t. Menj beállítások > rendszer > Újraindítás hogy azonnal indítsa újra az eszközt.

Ne kattintson Visszaállítás, amely az adatok törlésére és az Apple TV visszaállítására az alapértelmezett beállításokra.

Alternatív megoldásként, ha az Apple TV lefagyott, és nem reagál semmilyen bemenetre, húzza ki a tápkábelt hátuljából, várjon néhány másodpercet, majd dugja vissza.