Az alkalmazások zárolása bármely iPhone-on

Akár meg akarja védeni az alkalmazás beállításait, akár megakadályozni, hogy a gyerekek olyasmit láthassanak, amit nem kellene, ez az útmutató elmagyarázza, hogyan zárolhatjuk le alkalmazásokat bármelyik iPhone-on.

Ez az első útmutató csak az iOS 12-es vagy újabb verziójú iPhone-okra vonatkozik.


Az első féltől származó alkalmazások zárolása az iOS rendszeren

Az iOS-nek nincs olyan rendszerszintű funkciója, amely lehetővé tenné az alkalmazások zárolását egyenként, így jelenleg az egyedileg lezárható alkalmazások száma korlátozott marad. Vannak azonban megoldások és javítások, amelyeket használhat, és bár ezek némelyike ​​nem zárja le közvetlenül az egyes alkalmazásokat, nagyjából ugyanazt a hatást váltják ki.

Az első féltől származó alkalmazás az Apple által létrehozott alkalmazás (szemben egy másik szoftvergyártó alkalmazásával).

Miguel Co / Web

A lezárni kívánt eszközön engedélyezni kell a Képernyő időt.

  1. Nyisd ki beállítások.

  2. Ugrás Képernyőidő > Tartalmi és adatvédelmi korlátozások.

  3. Érintse Engedélyezett alkalmazások.

  4. Kapcsolja ki a váltókapcsolókat (érintse meg őket, hogy fehér legyen a kapcsoló) azoknál az alkalmazásoknál, amelyeket nem szeretne használni.

  5. Érintse meg a Hát gombot, vagy csúsztassa felfelé a kezdőképernyőre való ugráshoz.

Utasítások régebbi eszközökhöz

Használja ezeket az utasításokat, ha iPhone-ján iOS 11 vagy régebbi verzió van.

Egy egyszerű alkalmazászárolási módszer, amely minden iPhone esetében működik - de csak az első gyártótól származó Apple-alkalmazások esetében - magában foglalja a Korlátozások alkalmazását. Menj beállítások > általános, majd görgessen lefelé, és keresse meg a lehetőséget korlátozások > Korlátozások engedélyezése. Ha a rendszer kéri, írja be az új jelszót (kétszer a megerősítéshez).

Miután engedélyezte a korlátozásokat és új jelszót adott meg, különféle lehetőségeket kínál. Ban,-ben Hagyjuk szakaszban lehetősége van az első féltől származó alkalmazások, például a Safari, a Siri és a FaceTime letiltására. Ez nem tartalmazza a letöltött alkalmazásokat. Ha a zöld kapcsoló ikont kikapcsolja, akkor megakadályozhatja, hogy a tiltott alkalmazások megjelenjenek a kezdőképernyőn. Más szóval, ez nem egy alkalmazászárolási módszer, hanem egy ideiglenes alkalmazáseltávolítási módszer, mivel az így lezárt alkalmazások csak akkor lesznek hozzáférhetők az Ön számára, ha újra engedélyezi az alkalmazásokat.

Ban,-ben Tartalom engedélyezése szakaszban beállíthatja a szülői felügyeletet a telefonon megtekinthető tartalom és média típusára vonatkozóan. Ezen felül használhatja a Adatvédelem szakasz, hogy megakadályozza a különféle adatvédelmi beállítások módosítását, és használja a Változtatások engedélyezése szakaszba fagyasztani egy sor opciót, például a hangerő korlátját.


Időkorlátok beállítása az alkalmazások számára

Időkorlátokat is beállíthat az alkalmazások számára, ami hasonló ahhoz, hogy az alkalmazásokat lezárja a saját használatától.

A képernyőidő az iOS 12-ben került bevezetésre, így csak az iOS 12-es vagy újabb verziójú iPhone-okon működik.

Jelszóalkalmazás-zár: Hogyan lehet lezárni az iPhone alkalmazásokat az irányított hozzáférés használatával

Az irányított hozzáférés egy nukleáris alkalmazás-zárolási lehetőség, mivel megakadályozza, hogy elhagyja a jelenleg használt alkalmazást. Ennek ellenére jól jöhet, ha gyermeke egy adott alkalmazást szeretne használni a telefonján, de attól tart, hogy máshova merészkedhet.

Az irányított hozzáféréshez iOS 11 és újabb szükséges.

  1. Ugrás beállítások > Képernyőidő > App Limits > Add Limit.

  2. Az alkalmazások listájában döntsön a hozzáférés korlátozásáról. Koppintson a korlátozni kívánt alkalmazáskategória bal oldalán található jelölőnégyzetre, például a Közösségi hálózatok elemre. A közösségi hálózatokon belül korlátozhat bizonyos alkalmazásokat (például), ha rákattint a kategóriára.

  3. Válasszon időkorlátot az adott alkalmazáskategória (például 1 óra). Testreszabhatja azokat a napokat is, amikor ezt a korlátozást alkalmazni kívánja. Koppintson a hozzáad gombot a beállítások mentéséhez.


Jelszóalkalmazás-zár: Hogyan lehet lezárni az iPhone alkalmazásokat az irányított hozzáférés használatával

Az irányított hozzáférés egy nukleáris alkalmazás-zárolási lehetőség, mivel megakadályozza, hogy elhagyja a jelenleg használt alkalmazást. Ennek ellenére jól jöhet, ha gyermeke egy adott alkalmazást szeretne használni a telefonján, de attól tart, hogy máshova merészkedhet.

  1. Tól től beállítások, Látogasson el a általános > megközelíthetőség > Irányított hozzáférés.

    Az iOS 13 rendelkezik ezzel a beállítással: Beállítás > megközelíthetőség.

  2. Csúsztassa a Irányított hozzáférés kapcsolót zöld / be állásba.

  3. Ugrás Jelszóbeállítások > Állítsa be az irányított hozzáférési kódot.

  4. Írja be az új jelszót, majd a megerősítéshez írja be újra. Ezen a képernyőn engedélyezheti a Touch ID vagy az Arc ID azonosítót is.

Miután engedélyezte az Irányított Hozzáférést és beállította a jelszavát, használja a funkciót úgy, hogy megnyitja az alkalmazásokat, és háromszor lenyomja az Oldalsó gombot (iPhone X esetén) vagy a Kezdőlap gombot háromszor, miután az alkalmazás elindult.

Ekkor megjelenik a Vezérelt hozzáférés kezdőképernyő, amely lehetővé teszi, hogy a letiltáshoz kört rajzoljon a képernyő területei köré (állítsa úgy, hogy vagy a teljes képernyőt lefedje, vagy egyiket se fedje le). Alternatív megoldásként választhat Opciók a képernyő jobb alsó sarkában, amellyel a hangerő-szabályozó gomboktól az érintőképernyőig mindent letilthat, valamint időkorlátot állíthat be az Irányított Hozzáférés munkamenetre (legfeljebb 24 óra).

Ha Ön Touch ID-kompatibilis iPhone-val rendelkezik, a vezérelt hozzáférés munkamenetének befejezéséhez használja a Touch ID-t a jelszó helyett. Ennek engedélyezéséhez kövesse a fenti 1–5. Lépéseket, de koppintás után a 6. lépésben Jelszóbeállítások, váltás érintse ID be / zöld helyzetbe.


App Lock ujjlenyomat: A Touch ID használata kompatibilis alkalmazások zárolásához (iPhone 5S és iPhone 8 esetén)

A Touch ID segítségével korlátozott számú kompatibilis alkalmazást lehet lezárni az ujjlenyomat-alapú biztonsági funkció használatával (elérhető az iPhone 5S-en az iPhone 8 és 8 Plus készülékeken keresztül).

Ez a cikk feltételezi, hogy jelszót használ az iPhone-hoz való belépéshez. Ha nem, itt van, hogyan kapcsolhatja be a kódot.

Az Apple Pay, az iTunes és az App Store ilyen módon történő zárolásához nyissa meg beállítások és menj Érintse meg az ID és a Jelszó lehetőséget hogy megadja a jelszavát. Ezután kapcsolja be a kapcsolókat (zöld / be állásba) azokhoz az alkalmazásokhoz, amelyeket zárolni szeretne a Touch ID használatával.

Ha még nem állította be a Touch ID-t, akkor a rendszer megkéri, hogy kapcsolja be az elérhető opciókat.

A fentiek azonban csak az Apple Pay-re, az iTunes-ra és az App Store-ra vonatkoznak. A Touch ID használata az App Store-ból letöltött alkalmazások zárolásához más folyamatot igényel, és sok népszerű alkalmazás (például a Facebook, a Twitter és a Snapchat) nem engedélyezi ezt a folyamatot, vagyis nem zárhatja be ezeket az alkalmazásokat egyenként.

Egyre több olyan alkalmazás kínál lehetőséget, amelyek zárolják az alkalmazásokat a Touch ID használatával, míg kisebb számban lehetőség van az alkalmazások zárolására is egy jelszó segítségével.

Ehhez általában a következőkre van szükség:

  1. Nyissa meg a Touch ID-kompatibilis alkalmazást.

  2. Menjen a beállításaiba.

  3. Keresse meg azt a lehetőséget, amely jelszóval vagy ujjlenyomatával zárolja az alkalmazást. Lehet, hogy a Adatvédelem or preferenciák szakaszban, és lehetne hívni Jelszó, Jelszó, Érintse meg az ID-zár lehetőséget, Zár, Képernyő zárolása, vagy bármi hasonló.

  4. Ha szükséges, kövesse a képernyőn megjelenő lépéseket az alkalmazás zárolási eljárásának befejezéséhez.

Alkalmazások zárolása iPhone-on egy harmadik féltől származó alkalmazás használatával

Van egy utolsó lehetőség, ha közvetlenül zárolni szeretné az alkalmazásokat, és harmadik féltől származó alkalmazás használatával jár.

Egy szempontból ez a legjobb megoldás az alkalmazások zárolására, mivel számos olyan alkalmazás áll rendelkezésre, amelyek egyik vagy másik módon blokkolják a hozzáférést az iPhone minden alkalmazásához hozzáférési kód (vagy biometrikus azonosító) használatával. Ugyanakkor ez az iPhone legrosszabb alkalmazászárolási lehetősége is. Ezen alkalmazások használatához iPhone-ja börtönben kell lennie (ami biztonsági réseket és teljesítményproblémákat okozhat; ez nem ajánlott).

Néhány népszerű példa harmadik féltől származó alkalmazásokra, amelyek lezárják a többi alkalmazást, a BioProtect, a Locktopus és az AppLocker. Ezeket a Cydia platform segítségével lehet letölteni és telepíteni, amely a kifejezetten börtönbontott iPhone-okhoz tervezett alkalmazások otthona.

A BioProtect esetében az alkalmazás letöltését követően a (z) gombbal zárolhat bizonyos alkalmazásokat beállítások > alkalmazások alatt a Védett elemek szakaszban, majd kapcsolja a zárolni kívánt alkalmazásokat a zöld / be helyzetbe.

Valami mást figyelembe kell venni az alkalmazás zárolási igényeihez, ha teljesen ötvözi az ötletet. Igényeitől függően előfordulhat, hogy egy harmadik féltől származó trezor alkalmazással kell elrejteni például képeket és jegyzeteket, és csak a megfelelő jelszó megadása után teszi elérhetővé őket.

Ha nem feltétlenül kell lezárnia az egész alkalmazást (például a Fotókat), hanem csak bizonyos dolgokat, például privát képeket, dokumentumokat vagy videókat kell lezárnia, akkor szerencséje lehet az egyik alkalmazással.

A legjobb Vault alkalmazások a fényképek, videók, hívások és szövegek elrejtéséhez