Az iPad alkalmazás kényszerített bezárása vagy bezárása

Ha le kell állítania egy alkalmazást, mert az hibásan viselkedik, vagy ha gyanítja, hogy más problémákat okoz, például lassítja az iPad készülékét, akkor a Kezdőlap gombra kattintva nem fog elvégezni a munkát. A következőképpen zárhatja be az alkalmazást, amely nem megfelelően viselkedik.

Ezek az utasítások az iOS 7 vagy újabb rendszert futtató eszközökre vonatkoznak.


Az alkalmazás kényszerített kilépése

Az alkalmazás kényszerített bezárásához nyissa meg a többfeladatos és vezérlő képernyőt. Az eléréshez kattintson duplán az Otthon gombra az iPad alján. A Kezdőlap gomb az a fizikai gomb, amely közvetlenül az iPad kijelzője alatt található, és amelyet a Touch ID használatához használnak. Használhat többfeladatos gesztusokat is; négy vagy öt ujjal csípje be bárhol a képernyőn.

Az App Switcher úgy jelenik meg, hogy a legutóbb megnyitott iPad-alkalmazások ablakként jelennek meg a képernyőn. Minden ablakban egy ikon látható a névvel együtt. Húzza ujját balról jobbra, és görgessen az új alkalmazások között, így ha a kérdéses alkalmazás nem a legutóbb használt, akkor is elérheti.

Tartsa az ujját a bezárni kívánt alkalmazás ablakán, majd csúsztassa az ujját a képernyő tetejére anélkül, hogy felemelné az ujját az iPad kijelzőjéről. Ez a gesztus leállítja az alkalmazást. Gondoljon arra, hogy az iPad ablakát lehúzza.


Mi van, ha az alkalmazás bezárása nem oldja meg a problémát?

Az alkalmazás kényszerű kilépése után a következő lépés az iPad újraindítása. Amikor rákattint az eszköz tetején található Alvó / Ébresztő gombra, az iPad alszik.

Az iPad újraindításához tartsa lenyomva az Alvás / Ébresztés gombot néhány másodpercig, amíg meg nem jelenik az utasítások az iPad kikapcsolásához. Kövesse ezeket az utasításokat, és várja meg, amíg az iPad kijelzője elsötétül, majd kattintson az Alvó / Ébresztő gombra az újbóli bekapcsoláshoz.

Ha egy adott alkalmazásnak problémái vannak, és az újraindítás nem oldja meg, törölje az alkalmazást, majd töltse le újra az App Store-ból. Nem kell fizetnie az alkalmazás újratelepítéséért. Mindazonáltal elveszít mindent, amit az alkalmazás mentett, hacsak az alkalmazás nem menti a felhőbe - például az Evernote jegyzeteket ment az Evernote szerverekre.


Mindig kényszerítenem kell az alkalmazások kilépését?

Az iOS környezet tudja, hogy mikor használ egy alkalmazást, vagy szüksége van rá a háttérben történő futtatáshoz. Amikor vált, az iOS közli az alkalmazással, hogy néhány másodperc áll rendelkezésére, hogy lezárja, amit csinál. Hasonlóképpen, az alkalmazás folytathatja azt, amin dolgozik, mielőtt inaktívvá válik, és az iOS megadja ezeknek az alkalmazásoknak a szükséges feldolgozási teljesítményt.

Az olyan alkalmazások, mint az Apple Music, inaktív állapotban is képesek zenét lejátszani. Addig fogják ezt csinálni, hacsak nem kényszerít vagy nem tér vissza hozzájuk, és nem állítja le a lejátszást.

Az összes többi alkalmazás esetében, amikor másik alkalmazásra vált, az iOS felfüggeszti az Ön által használt alkalmazást, és megszűnik az olyan erőforrások megszerzése, mint a processzor, a képernyő és a hangszóró.

Csak akkor kell erőszakosan kilépnie az alkalmazásokból, ha az alkalmazás nem megfelelően viselkedik.