A nem induló Mac-alkalmazások kijavítása

Ha rendszeresen használt Mac alkalmazást indít, és nem indul el, vagy az ikonja fel-le ugrál a Mac Dockban, és soha nem fejezi be az indítást, akkor frusztrált lesz. Ha szerencséd van, ez egyszeri esemény. Kényszerítheti az alkalmazás bezárását, és megpróbálja újra, remélhetőleg sikerrel. Ha az alkalmazás még mindig nem indul el, számos javítást használhat arra, hogy megoldja, miért nem fut az alkalmazás a Mac rendszeren.

A cikkben szereplő információk a MacOS Catalina (10.15) - OS X Lion (10.10) - MacOS Catalina (XNUMX) operációs rendszert futtató Mac számítógépekre vonatkoznak, a jelzettek kivételével.


A Mac-alkalmazás nem indul el

Ha olyan alkalmazást futtat, amely egy ideje nem indul el, és most nem indul el, akkor valami megváltozott. Lehetséges, hogy egy fájl meghibásodott egy rendszer összeomlása miatt, vagy az alkalmazást frissíteni kell. Előfordulhat, hogy ütközik egy másik alkalmazással, vagy megsérültek annak engedélyei vagy beállításfájljai.

A Macen nem megnyíló alkalmazás javítása

Bármi legyen is az oka, ennek a problémának számos megoldása létezik, a hihetetlenül egyszerűtől a bonyolultabbig.

  1. Indítsa újra a Mac-et. Mindig okos a lehető legegyszerűbb javítással kezdeni.

  2. Frissítse az alkalmazást. Ellenőrizze, hogy az alkalmazás legfrissebb verziója van-e, és ha nem, frissítse azt. Ez különösen fontos a Mac operációs rendszer frissítését követően. Sok esetben az érintett alkalmazás frissítése orvosolja a problémát.

  3. Törölje az alkalmazáspreferencia fájlt. A Plist fájlok megsérülhetnek, ha egy Mac váratlanul leáll vagy újraindul, vagy ha egy alkalmazás lefagy vagy összeomlik. Ennek eredményeként előfordulhat, hogy az alkalmazás nem nyílik meg. Ha töröl egy rossz beállítású fájlt, a Mac létrehoz egy új plist fájlt, amely automatikusan tartalmazza az alkalmazás összes alapértelmezett beállítását. Utána újra kell konfigurálnia az alkalmazás beállításait.

    Ugrás könyvtár > preferenciák és törölje az alkalmazásnak megfelelő plist fájlt. Keresse meg a plist ebben a formátumban: com.developer_name.app_name.plist.

    Az Apple alapértelmezés szerint elrejti a Könyvtár mappát, hogy véletlenül ne változtathasson rajta. Tudnia kell, hogyan jelenítse meg a rejtett fájlokat az OS X rendszerben, ha nem látja a Library könyvtárat a Mac-en.

  4. Indítsa el a Mac-et csökkentett módban. Ez a hibaelhárítási indítási környezet korlátozza a legtöbb indítási tételt és korlátozza az operációs rendszert, hogy csak az operációs rendszer alapvető magját használja. Ha csökkentett módban elindíthatja a Mac rendszert, majd problémamentesen használhatja a szóban forgó alkalmazást, akkor annak valószínű oka nem engedélyek vagy preferencia fájlok, hanem ütközés egy másik alkalmazással vagy egy indítási ténnyel.

  5. Javítsa az alkalmazás engedélyeit. Az OS X Yosemite és korábbi verzióiban az egyik első tennivaló, ha olyan alkalmazással találkozunk, amely nem indul el, az az, hogy megjavítja az engedélyeket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az alkalmazás és az ahhoz szükséges összes társított fájl rendelkezik-e a futtatáshoz szükséges engedélyekkel. A fájlengedélyek időnként szokatlanná válhatnak. Az engedélyek javítása kiváló általános hibaelhárítási lépés. Nem kell tudnia, hogy mik legyenek az engedélyek; a Mac adatbázisban tárolja az alapértelmezett engedélyeket a legtöbb telepített alkalmazáshoz.

    Az OS X El Capitan megjelenésével az Apple új funkcióval egészítette ki, amely miatt a fájlengedélyek kézi javítása már nem szükséges. A fájlengedélyek automatikusan javításra kerülnek az OS X 10.11 és újabb verziókban.

  6. Telepítse újra az alkalmazást. Miután ellenőrizte az App Store-t, és ellenőrizze, hogy az alkalmazás továbbra is elérhető-e, törölje a problémás alkalmazást a Mac-jéről, és tiszta megközelítés érdekében telepítse újra az App Store-ból.

  7. Lépjen kapcsolatba az alkalmazás fejlesztőjével. Látogasson el az alkalmazásfejlesztő webhelyére, és nézze meg, vannak-e megjegyzések a MacOS vagy OS X verziójával, vagy más használt alkalmazásokkal vagy szolgáltatásokkal való kompatibilitásról.