Az AirDrop elérése az iOS Vezérlőközpontban

Az AirDrop könnyen az egyik legjobban őrzött titok az iPhone-on és iPaden. Használhatja fényképek és egyéb dokumentumok vezeték nélküli átvitelére két Apple eszköz - iPhone, iPad, iPod touch eszközök és Mac - között.

Akkor miért nem hallottak még többen erről? Az AirDrop a Mac-ről származik, és kissé jobban ismeri azokat a Mac-hátterűek. Az Apple nem tolta ugyanúgy, ahogyan a vállalat az évek során más funkciókat is közzétett, és az bizonyosan nem segít, hogy a kapcsolót elrejtették az iOS Vezérlőközpontban.

A cikkben szereplő információk iOS 12 vagy iOS 11 rendszert futtató iOS eszközökre vonatkoznak, hacsak másként nem jelezzük.


Az AirDrop beállításainak megkeresése a Vezérlőközpontban

Az Apple Vezérlőközpontja eltér a régitől, de nagyon jó, ha megszokja. Néhány gomb kicsi ablak, amely kibővíthető, ami okos módja annak, hogy további beállításokat adjon hozzá a Vezérlőközpontba, és még mindig egy képernyőn helyezze el őket. Egy másik módja annak, hogy megnézzük, az újratervezés elrejt néhány beállítást, az AirDrop pedig az egyik ilyen rejtett funkció. 

Tehát hogyan találja meg az AirDrop-ot az iOS Vezérlőközpontban?

  1. Nyissa meg a Vezérlőközpontot úgy, hogy lefelé csúsztatja az iPhone X vagy újabb verziójú képernyő jobb felső szélét, vagy felfelé csúsztatva az iPhone 8 vagy újabb verziójú képernyő alsó szélét.

  2. Keresse meg a gombot négy ikonnal, köztük egy repülőgéppel és a Wi-Fi szimbólummal. A kibontásához határozottan nyomja meg és tartsa lenyomva a gombot.

  3. Érintse meg a földre száll ikonra a kibontott ablakban, és a megnyíló kis ablakban válassza az egyik opciót. Kikapcsolják, csak a kapcsolattartókat és mindenkit.


Melyik beállítást használja az AirDrop számára?

Az AirDrop funkció három lehetősége van: 

  • Fogadás Off. Ez a „Ne zavarjanak” beállítást. Továbbra is küldhet AirDrop fájlokat és adatokat másoknak, de nem jelenik meg elérhető célként a közelben tartózkodók számára, és nem fog kapni egyetlen AirDrop kérést sem.
  • Csak Kapcsolatok. Az eszköz csak azoknál az embereknél jelenik meg, akik szerepelnek az iPhone címjegyzékében.
  • mindenki. Az eszköz megjelenik az összes közeli eszközön. Az AirDrop hatótávolsága hasonló a Bluetooth-hoz, így valószínűleg bárki ott van veled a szobában.

Általában a legjobb, ha az AirDrop beállítást a Csak kapcsolatoknál hagyja, vagy ha nem használja, kapcsolja ki. A Mindenki beállítás nagyszerű, ha fájlokat szeretne megosztani valakivel, aki nem szerepel a névjegyzékben, de a fájlok megosztása után ki kell kapcsolnia.


Hogyan lehet AirDrop fájlt

Az AirDrop segítségével képeket és fájlokat oszthat meg a Megosztás gombbal.

  1. Érintsen meg például egy képet a Fotók alkalmazásban, vagy például a Fájlok alkalmazásban.

  2. Érintse meg a Megosztás ikonra a megosztási képernyő megnyitásához. Az ikon egy dobozra hasonlít, amelyből nyíl jön ki.

  3. Ban,-ben Érintse meg, hogy megossza az AirDrop szolgáltatással szakaszban érintse meg az egyik közeli eszközt a kép elküldéséhez az eszközre.

Ha a fényképet vagy fájlt saját eszközére küldi, az átvitel azonnali. Ha a helyiségben lévő másik felhasználó eszközére küldi, az illető értesítést kap arról, hogy AirDrop-ot próbál meg, és jóvá kell hagynia a folyamatot.

Az AirDrop működéséhez mindkét eszközön be kell kapcsolni a Wi-Fi-t és a Bluetooth-ot. Egyik eszközön sem lehet bekapcsolni a személyes hotspotot.


Az AirDrop beállításainak megkeresése egy régebbi eszközön

Bár az AirDrop-ot az iOS 7-ben vezették be, frissítenie kell készülékét, ha van olyan iPhone vagy iPad, amely képes az iOS 11 vagy iOS 12 futtatására. Az új kiadások nemcsak új funkciókat adnak iPhone vagy iPad készülékéhez, hanem olyan biztonsági lyukakat is foltoznak, amelyek biztonságban tartják készülékét.

Ha azonban régebbi készüléke van, amely nem kompatibilis az iOS újabb verzióival, az AirDrop beállításait még könnyebben megtalálja a Vezérlőközpontban, mert nincsenek elrejtve. Csak csúsztassa felfelé a képernyő alsó szélét a Vezérlőközpont megjelenítéséhez.

Az AirDrop beállításai közvetlenül az iPhone zenei vezérlőelemei alatt vannak. Az iPad készüléken a hangerőszabályzó és a fényerő csúszka között van lehetőség. Ez a Vezérlőközpont közepén helyezkedik el.


További rejtett titkok az iOS Vezérlőközpontban

A Vezérlőközpont többi gombjának kibővítéséhez használhatja a határozott nyomásmódszert. A zene gomb kibontva megjeleníti a hangerőszabályzókat, a fényerő csúszka kibővülve lehetővé teszi az Éjszakai műszak be- vagy kikapcsolását, a hangerő csúszka pedig kibővülve lehetővé teszi a készülék elnémítását.

A Control Center talán legmenőbb része a testreszabás lehetősége. Gombokat hozzáadhat és eltávolíthat a Vezérlőközpont személyre szabásához a felhasználás módjának megfelelően.

  1. Lépjen be a Beállítások alkalmazásba.

  2. Válasszon Középre.

  3. Érintse A vezérlők testreszabása.

  4. Távolítsa el a funkciókat a Vezérlőközpontból a piros mínusz gomb megérintésével, és a zöld plusz gomb megérintésével adjon hozzá szolgáltatásokat.