A speciális indítási lehetőségek elérése a Windows 10/8 rendszerben

A Windows 10 és Windows 8 rendszerekben elérhető Advanced Startup Options menü az egész operációs rendszer központi javítási helye.

Innen érheti el a Windows diagnosztikai és javítóeszközeit, például a PC alaphelyzetbe állítását, a Rendszer-visszaállítást, a Parancssorot, az Indítási javítást és még sok minden mást.

A Speciális indítási lehetőségek között az Indítási beállítások, a Csökkentett módot tartalmazó menü is elérhető, többek között az indítási módszerek között, amelyek segítséget nyújthatnak a Windows 10 vagy a Windows 8 elérésében, ha problémái vannak az indítással. Más szavakkal, az Advanced Startup Options Windows 8 vagy Windows 10 rendszerindító menüként működik.

A Speciális indítási beállítások menünek két egymást követő indítási hiba után automatikusan megjelenik. Ha azonban manuálisan kell megnyitnia, akkor hatféle módon lehet ezt megtenni.

Az Advanced Startup Options megnyitásának legjobb módszerének eldöntésének legjobb módja az, ha a döntését a Windows jelenlegi hozzáférési szintjére alapozza:

  • Ha a Windows 10/8 normálisan indul: Használjon bármilyen módszert, de az 1, 2 vagy 3 lesz a legegyszerűbb.
  • Ha a Windows 10/8 nem indul el: Használja a 4., 5. vagy 6. módszert. Az 1. módszer akkor is működik, ha legalább eljut a Windows 10 vagy a Windows 8 bejelentkezési képernyőhöz.

A szükséges idő: Az Advanced Startup Options elérése egyszerű, és néhány másodperctől néhány percig tarthat, attól függően, hogy melyik módszert használja.

Mindezek az Advanced Startup Options menü speciális elérési módjai ugyanolyan jól működnek a Windows 10, Windows 8 vagy Windows 8.1 bármely kiadásában, hacsak másként nem jelezzük.


1. módszer: SHIFT + Újraindítás

Web / Daniel Fishel 

Ez messze a legegyszerűbb módja ennek megvalósítására. Csak tartsa lenyomva egyiket sem SHIFT gombot a kiválasztás közben Újraindítás, bármelyik Power ikonról elérhető.

Az áramellátás ikonok a Windows 10 és a Windows 8 rendszereken, valamint a bejelentkezési / zárolási képernyőn érhetők el.

Most csak annyit tesz, hogy megvárja, amíg megnyílik az Advanced Startup Options menü!

Úgy tűnik, hogy ez a módszer nem működik a képernyőn megjelenő billentyűzettel. A Speciális indítási beállítások menü ilyen módon történő megnyitásához fizikai billentyűzettel kell rendelkeznie a számítógéphez vagy az eszközhöz.


2. módszer: Beállítások menü

  1. Windows 10 rendszerben válassza a Start gombot, majd válassza a Beállítások gombot, majd a gombot Frissítés és biztonság.

    Windows 8 rendszerben csúsztassa jobbra az ujját a bájsáv megnyitásához. Válassza a lehetőséget Change PC beállítások. Válaszd ki Frissítés és helyreállítás a bal oldali listából (vagy általános Windows 8.1 előtt).

  2. Válasszon felépülés a bal oldali opciók listájából.

  3. elhelyez Speciális indítási, a jobb oldalon található lehetőségek listájának alján.

  4. választ Újraindítás most.

  5. Várja meg a Kérjük, várjon üzenetet, amíg a Speciális indítási lehetőségek megnyílnak.


3. módszer: Leállítási parancs

  1. Nyissa meg a Parancssorot a Windows 10 vagy a Windows 8 rendszerben.

    Egy másik lehetőség a nyitás futás ha valamilyen oknál fogva nem tudja elindítani a Parancssorot, valószínűleg azzal a problémával kapcsolatos, hogy Ön itt van!

  2. A folytatás előtt mentse el a megnyitott fájlokat, különben elveszíti az utolsó mentés óta végrehajtott módosításokat.

  3. Hajtsa végre a shutdown parancsot a következő módon:

    shutdo

    A kikapcsolás parancs törlése a végrehajtás után (például ha elfelejtette menteni a munkáját!), Hajtsa végre leállítás / a ugyanabban a Parancssor ablakban.

  4. választ közel a Néhány másodperc múlva megjelenő „Ki fogsz jelentkezni” üzenetre.

  5. Néhány másodperc elteltével, amely alatt úgy tűnik, semmi sem történik, a Windows 10/8 bezáródik, és megjelenik egy "Várj" üzenet.

  6. Várjon még néhány másodpercet, amíg az Advanced Startup Options menü meg nem nyílik.


4. módszer: Indítás a Windows 10/8 telepítő adathordozóról

  1. Helyezzen be számítógépébe egy Windows 10 vagy Windows 8 DVD-t vagy egy flash meghajtót, rajta a Windows telepítőfájljaival.

    Ha szükséges, kölcsönvehet valaki más Windows 10 vagy Windows 8 lemezt (vagy más adathordozót). Nem telepíti vagy telepíti újra a Windows rendszert, csak a Speciális indítási opciókhoz fér hozzá - nincs szükség termékkulcsra vagy licencre.

  2. Indítás a lemezről vagy az USB-eszközről történő indítás, bármilyen helyzetre is szükség van.

  3. választ Következő a Windows telepítő képernyőn.

  4. Válasszon Számítógép javítása az ablak alján.

  5. A Speciális indítási opciók szinte azonnal elindulnak.


5. módszer: Indítás Windows 10/8 helyreállító meghajtóról

  1. Helyezze a Windows 10 vagy a Windows 8 helyreállító meghajtót egy ingyenes USB-portba.

    Ne aggódjon, ha nem volt proaktív, és soha nem állt hozzá a helyreállítási meghajtó létrehozásához. Ha van másik számítógépe a Windows azonos verziójával, vagy ismerősének számítógépe Windows 10/8 operációs rendszerrel, az utasításokat lásd: Hogyan hozzunk létre egy Windows 10 vagy Windows 8 helyreállító meghajtót.

  2. Indítsa el a számítógépet a flash meghajtóról.

  3. A Válassza ki a billentyűzetkiosztást képernyőn válassza a lehetőséget USA vagy bármilyen billentyűzetkiosztást szeretne használni.

  4. Az Advanced Startup Options azonnal elindul.

6. módszer: Indítsa el közvetlenül a Speciális indítási lehetőségek között

  1. Indítsa el vagy indítsa újra a számítógépet vagy eszközt.

  2. Válassza a Rendszer-helyreállítás, Speciális indítás, Helyreállítás stb. Indítási lehetőséget.

    Néhány Windows 10 és Windows 8 számítógépen például nyomja meg a gombot F11 elindítja a Rendszer-helyreállítást.

    Hogy hívják ezt a rendszerindítási opciót, a hardvergyártó konfigurálhatja, így az itt említett opciók csak néhány, amit láttunk vagy hallottunk. Bármi is legyen a neve, tisztának kell lennie, hogy a Windows rendszerben található speciális helyreállítási funkciók indítása.

    Közvetlenül az Advanced Startup Options rendszerbe történő indítás lehetősége nem elérhető a hagyományos BIOS-nál. Számítógépének támogatnia kell az UEFI-t, majd megfelelően konfigurálnia kell, hogy közvetlenül az ASO menübe induljon. Szerencsére manapság ez nagyon gyakori.

  3. Várja meg a Speciális indítási lehetőségek megkezdését.

Mi a helyzet az F8 és a SHIFT + F8?

Se F8 sem SHIFT + F8 egy megbízható lehetőség az Advanced Startup Options menü indításához. További információ: A Windows 10 vagy Windows 8 indítása csökkentett módban.

Ha hozzáférnie kell a Speciális indítási lehetőségekhez, akkor ezt a fent felsorolt ​​módszerek bármelyikével megteheti.

A speciális indítási lehetőségekből való kilépés

Amikor befejezte az Advanced Startup Options menü használatát, kiválaszthatja folytatódik a számítógép újraindításához. Feltételezve, hogy most megfelelően működik, ez újra elindítja a Windows 10/8 rendszerbe.

A másik lehetőséged az Kapcsolja ki a számítógépet, amely éppen ezt fogja megtenni.