Az Eszközkezelő elérése a parancssorból

Mit kell tudni

  • Az Eszközkezelő futtatása parancsot hasznos tudni az Eszközkezelő elindításához, az illesztőprogramok frissítéséhez és egyebekhez.
  • Az Eszközkezelő futtatás parancsának használatához írja be devmgmt.msc parancssorba.
  • Az Eszközkezelőt a Vezérlőpult kisalkalmazásával is megnyithatja Windows 10, 8, 7 és Vista rendszerekben.

Az Eszközkezelő elindításának egyik nagyon egyszerű módja a Windows bármely verziójában a Parancssor.

Csak írja be a devmgmt.msc parancsot, vagy az alábbiakban leírt másik három másik egyikét, és voilà ... Az Eszközkezelő azonnal elindul!

A cikk utasításai a Windows 10, a Windows 8, a Windows 7, a Windows Vista és a Windows XP rendszerekre vonatkoznak.

Amellett, hogy az egyik leggyorsabb módja annak megnyitására, az Eszközkezelő futtatási parancsának ismerete más dolgok számára is hasznos lehet. Az olyan speciális feladatok, mint a parancssori parancsfájlok írása, megkövetelik az Eszközkezelő parancsot, valamint a Windows egyéb programozási feladatait.

Derek Abella / Web

Kényelmetlen a parancsokkal dolgozni? Nem szabad, de az Eszközkezelő elindításához rengeteg más módszer is elindul. Segítségért lásd: Az Eszközkezelő megnyitása a Windows rendszerben.


Az Eszközkezelő elérése a parancssorból

A szükséges idő: Az Eszközkezelő elérése a Parancssorból vagy egy másik parancssori eszközből a Windows rendszerben kevesebb, mint egy percet vesz igénybe, még akkor is, ha először hajt végre parancsokat.

Kövesse az alábbi egyszerű lépéseket az Eszközkezelő eléréséhez a Parancssorból:

  1. Nyissa meg a Parancssor parancsot. Olyan egyszerű, mint keresni cmd a Start menüben vagy a keresősávban a Windows legtöbb verziójában.

    Megteheti adminisztratív jogosultságokkal is egy megemelt parancssor megnyitásával, de nem kell megnyitnia a rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező parancssort, hogy a parancssorból az Eszközkezelőhöz jusson.

    A Parancssor a legátfogóbb módszer a parancsok futtatására a Windows rendszerben, de a következő lépéseket a Futtatás eszközzel, vagy akár a Cortana vagy a Windows újabb verzióiban található keresősáv segítségével hajthatjuk végre.

    A Futtatás párbeszédpanel megnyitásának elsődleges módja a billentyűzet: nyomja meg és tartsa lenyomva a A windows gombot, majd nyomja meg a gombot R egyszer. Egy másik módszer a Feladatkezelőn keresztül történik, amelyet megtehet, ha a Windows asztal összeomlott, és csak a Feladatkezelőt tudja megnyitni; ehhez menjen a filé > Futtass új feladatot, majd írja be az alábbi parancsok egyikét.

  2. Miután megnyílt a Parancssor vagy a Futtatás mező, írja be az alábbiak egyikét, majd nyomja meg az gombot belép:

    devm

    or

    mmc devm

    Az Eszközkezelőnek azonnal meg kell nyitnia.

    Az XML fájlokat tartalmazó MSC fájlokat azért használják ezek a parancsok, mert az Eszközkezelő a Microsoft Management Console része, amely a Windows beépített eszköze, amely megnyitja az ilyen típusú fájlokat.

  3. Az Eszközkezelő használatával most frissítheti az illesztőprogramokat, megtekintheti az eszköz állapotát, kezelheti a Windows által a hardverhez rendelt rendszererőforrásokat és így tovább.


Két alternatív eszközkezelő CMD módszer

A Windows 10, 8, 7 és Vista rendszerekben az Eszközkezelő kisalkalmazásként szerepel a Vezérlőpulton. Ez azt jelenti, hogy rendelkezésre áll egy társított Vezérlőpult kisalkalmazás-parancs.

Közülük kettő:

vezérlő / név Microsoft.DeviceManager

or

vezérlés hdwwiz.cpl

Mindkettő ugyanolyan jól működik, de a Parancssorból vagy a Futtatás párbeszédpanelen kell végrehajtani, nem pedig a Cortana vagy más univerzális keresőmezőkből.

Nem számít, hogyan nyitja meg - a Vezérlőpulton, a Futtatáson, az asztali parancsikonon, a Parancssoron, a BAT fájlon, a PowerShellen stb. Keresztül - Az Eszközkezelő ugyanúgy működik, ugyanúgy néz ki és pontosan ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik. A fájl megnyitásához csak a több parancsikon egyikét választja.


Eszközkezelő erőforrások

Íme néhány cikk, amely további információkat és oktatóanyagokat tartalmaz az Eszközkezelővel kapcsolatban:

  • Hogyan engedélyezhetek egy eszközt az Eszközkezelőben a Windows rendszerben?
  • Hogyan tilthatom le az eszközt az Eszközkezelőben a Windows rendszerben?
  • Hogyan tekinthetem meg az eszköz állapotát az Eszközkezelőben a Windows rendszerben?
  • Miért van egy piros X az Eszközkezelőben?
  • Miért van fekete nyíl az Eszközkezelőben?
  • Mi az a sárga felkiáltójel az Eszközkezelőben?
  • Az Eszközkezelő hibakódjainak listája