Az AirDrop használata iPhone-on

Miután engedélyezte az AirDrop alkalmazást iPhone-ján, fájlokat küldhet és fogadhat más AirDrop-kompatibilis Apple-eszközökről. A szolgáltatás Bluetooth-on keresztül működik, ezért a küldőknek és a vevőknek közel kell lenniük egymáshoz - 30 lábon belül és lehetőleg közelebb. Ebben a cikkben megtudhatja:

  • Az Airdrop bekapcsolása
  • Fájlok megosztása és fogadása vele
  • Támogatott alkalmazások és az eszközök közötti megosztás követelményei

A cikk utasításai az iOS 12 és iOS 11 rendszerű iPhone-okra vonatkoznak. Az alternatív módszer az AirDrop engedélyezését tartalmazza régebbi, iOS 7 vagy újabb verziójú telefonokon.


Az AirDrop engedélyezése az iPhone-on

Az AirDrop használatához engedélyezze a funkciót a Beállításokban alkalmazásban vagy a Vezérlőközpontban.

Az AirDrop bekapcsolása a Vezérlőközpontban

  1. Nyisd ki Középre az iPhone-on. Lépjen a képernyő jobb felső sarkába, és csúsztassa lefelé az ujját.

  2. A szakasz kibontásához nyomja meg és tartsa lenyomva azt a részt, amely a repülőgép üzemmódot, a vezeték nélküli, a mobil és a Bluetooth ikonokat jeleníti meg.

  3. Érintse földre száll bekapcsolni.

  4. Válassza ki a megnyíló képernyőn a három lehetőség egyikét: Fogadás Off, Csak Kapcsolatok, or mindenki.

  • Fogadás Off - letiltja a telefont az AirDrop kérések fogadásától, így a közeli eszközök nem látják a telefont, amikor megpróbálnak fájlokat megosztani. Fájlokat azonban küldhet másoknak.
  • Elérhetőségek csak - az AirDrop-ot csak a címjegyzékében szereplő személyekre korlátozza. Ez biztosítja a legtöbb adatvédelmet, de korlátozza azok számát is, akik fájlokat oszthatnak meg Önnel.
  • mindenki - lehetővé teszi, hogy mindenki körülötted fájlokat osszon meg veled az AirDropon keresztül. 

Az AirDrop bekapcsolása a Beállítások használatával

  1. Nyissa meg a beállítások app.

  2. Érintse általános.

  3. Érintse földre száll.

  4. Válasszon egy beállítást három lehetőség közül: Fogadás Off, Elérhetőségek csak, és mindenki.

Engedélyezze az AirDrop szolgáltatást régebbi telefonokon

Ha régebbi iPhone-ja van, bekapcsolhatja az AirDrop szolgáltatást, amennyiben iPhone-ján iOS 7 vagy újabb verzió van. 

  1. Húzza felfelé a képernyő alját, hogy megnyissa a Vezérlőközpontot az iOS régebbi verzióiban.

  2. Érintse meg a földre száll ikon. Általában ez a középső, az AirPlay Mirroring gomb mellett.

  3. Válasszon egyet az AirDrop opciók három kategóriája közül.


Hogyan lehet megosztani az AirDrop-on

Fájl küldés valakinek:

  1. Nyissa meg a megosztani kívánt tartalommal rendelkező alkalmazást. Nyissa meg például a képek alkalmazás a telefonra mentett képek vagy videók megosztására.

  2. Koppintson arra a fájlra, amelyet meg szeretne osztani az AirDrop-on, hogy új ablakban nyissa meg.

    Ha az alkalmazás támogatja, az AirDrop több fájlt is megoszthat egyszerre. Ha például több képet vagy videót szeretne kiválasztani a Fotók alkalmazásban, megnyit egy albumot, koppintson a ikonra választ, majd érintse meg az összes elküldeni kívánt képet.

  3. Érintse meg a akció ikon (úgy néz ki, mint egy téglalap, amelyből nyíl jön ki).

  4. Ban,-ben Érintse meg, hogy megossza az AirDrop szolgáltatással szakaszban koppintson az eszköz vagy személy nevére, akivel meg szeretné osztani a fájlt. Megjelennek a közeli AirDrop-kompatibilis eszközök ikonjai, amelyek rendelkezésre állnak a fájlok fogadására.

Miután elküldte a tartalmat az AirDropon keresztül, várja meg, amíg a másik felhasználó elfogadja vagy elutasítja az átvitelt. A Várakozás üzenet jelenik meg a fájl küldése közben, a Küldés üzenet jelenik meg az átvitel során, és az Elküldött üzenet jelenik meg a fájl elfogadása és kézbesítése után. Ha a másik felhasználó elutasítja az AirDrop kérését, akkor egy piros Elutasított üzenet jelenik meg.

Ha az AirDrop nem működik, akkor lehet, hogy nincs engedélyezve a Beállításokban vagy a Vezérlőközpontban, vagy ha a megosztást a Csak kapcsolatokra állítja, és az a személy, aki fájlt küld Önnek, nincs a címjegyzékében. Ha mindkét felhasználó ellenőrizte ezeket a beállításokat, de az AirDrop még mindig nem működik, próbálja ki ezeket a hibaelhárítási tippeket.


Az AirDrop transzfer elfogadásának vagy elutasításának módja

Amikor valaki adatokat küld neked az AirDrop segítségével, a telefon képernyőjén megjelenik egy ablak, amelyen megtekinthető a tartalom előnézete. Két lehetőséged van: Fogadd el az or Elutasítása.

Ha megérinti Fogadd el az, a fájlt az eszközére menti és a megfelelő alkalmazásban megnyitja. Például a képátvitel elfogadása az AirDrop segítségével elmenti a fényképeket a telefonjára, és megnyitja a képeket a Fotók alkalmazásban, az URL-eket a Safari böngészőben indítja el, és így tovább.

Ha megérinti Elutasítása, az átvitel törlődik, és a másik felhasználó értesítést kap arról, hogy elutasította a kérést.

Ha megoszt egy fájlt egy olyan eszközzel, amely ugyanazzal az Apple ID-vel van bejelentkezve, amellyel be van jelentkezve, akkor az eszköz nem jelenik meg Fogadd el az or Elutasítása üzenet. Mivel feltételezzük, hogy mindkét eszköz az Öné, az átvitel automatikusan elfogadásra kerül.


Mely alkalmazások támogatják az AirDrop szolgáltatást?

Az iOS-hez tartozó előre telepített alkalmazások közül sok működik az AirDrop-tal, beleértve a Fotókat, a Jegyzeteket, a Safari-t, a Kapcsolatokat és a Térképeket. Megoszthat fotókat, videókat, webhelyeket, címjegyzékbejegyzéseket, szöveges fájlokat és még sok mást.

Néhány harmadik féltől származó alkalmazás támogatja az AirDrop szolgáltatást. A fejlesztők feladata azonban, hogy az AirDrop támogatást beépítsék alkalmazásaikba, így nem minden, amit az App Store-ból letöltenek, működik az AirDrop-tal.


AirDrop követelmények

A Mac és az Apple mobileszközök közötti megosztás követelményei:

  • IPhone, iPod touch vagy iPad iOS 7 vagy újabb verzióval.
  • 2012-es Mac OS X Yosemite (10.0) vagy újabb verzióval, kivéve a 2012 közepén futó Mac Pro-t, amely nem kompatibilis.
  • Egy másik iOS vagy Mac felhasználó AirDrop-kompatibilis eszközzel.
  • A Bluetooth és a Wi-Fi be van kapcsolva mind a feladó, mind a fogadó eszközökön.
  • Ha két Mac számítógép között oszt meg fájlokat, akkor mindkét számítógép 2012-nél régebbi lehet, de OS X Yosemite vagy újabb operációs rendszert kell futtatniuk.