Mi az AirDrop? Hogyan működik?

Az AirDrop egy olyan funkció, amely lehetővé teszi a Mac-eknek és az iOS-eszközöknek, hogy vezeték nélkül osszanak meg fájlokat egymással, minimális felhajtással. Ebben a cikkben megtudhatja:

  • Miért használják az emberek az Airdrop-ot?
  • Mire használható
  • Hogyan működik technikai szempontból

Hogyan használják az Airdrop-ot

Gyakran, amikor meg szeretné osztani a fényképeket valakivel, vagy SMS-ben, vagy e-mailben küldi el. Bár ez működni fog, sokkal gyorsabb lehet az AirDrop használatával a kép (ek) elküldése nekik. Az egyetlen követelmény az, hogy mindkét eszköznek az Apple-től kell származnia.

Az AirDrop nem csak fényképekhez használható. Használhatja szinte bármi átadására, amelyet megoszthat. Például AirDrop-ot is tehet egy webhelyről az iPad készülékről a barátja telefonjára, ami nagyon jó, ha könyvjelzővel akarják később olvasni. AirDrop szöveget is küldhet a Notes-ból valaki más iPadjére vagy iPhone-jára. A funkció akár olyan információkat is kezelhet, mint a lejátszási listák, az elérhetőségi adatok és az Apple Maps alkalmazásban rögzített helyek.

Tudja meg, hogyan használhatja az Airdrop-ot iPhone-on

Ellen Lindner / Web

Ezek az utasítások az iOS 7 vagy újabb rendszert futtató eszközökre, valamint az OS X Yosemite és újabb verziókat futtató Mac számítógépekre vonatkoznak.


Hogyan működik az AirDrop?

Az AirDrop a Bluetooth segítségével hozza létre az egyenáramú Wi-Fi hálózatot az eszközök között. Ez azt jelenti, hogy nem kell csatlakoznia az útválasztóhoz vagy akár az internethez ahhoz, hogy AirDrop kapcsolatot tudjon létesíteni. Be kell kapcsolnia a Wi-Fi-t és a Bluetooth-ot.

Minden eszköz létrehoz egy tűzfalat a kapcsolat körül, és a fájlokat titkosítva küldik el, ami valójában biztonságosabbá teszi, mint az e-mail útján történő továbbítást. Az AirDrop automatikusan felismeri a közeli támogatott eszközöket, és az eszközöknek csak elég közel kell lenniük ahhoz, hogy jó Wi-Fi-kapcsolatot létesítsenek, lehetővé téve a fájlok megosztását több helyiség között.

Az AirDrop egyik előnye a Wi-Fi használata a kapcsolat létrehozásához. Egyes alkalmazások hasonló fájlmegosztási lehetőséget biztosítanak a Bluetooth használatával. Néhány Android-eszköz pedig a Near Field Communications (NFC) és a Bluetooth kombinációját használja a fájlok megosztására. De a Bluetooth és az NFC is viszonylag lassú a Wi-Fi-hez képest, ami sokkal gyorsabbá és kényelmesebbé teszi a nagyobb fájlok megosztását az AirDrop segítségével.

Ha problémái vannak azzal, hogy az AirDrop nem működik megfelelően, próbálja ki ezeket a hibaelhárítási tippeket, hogy újra működjön.