Az AirDrop nem működik? 5 tipp az újrakezdéshez

Az AirDrop nem működik az iOS vagy Mac eszközön? Szerencsére az AirDrop megfelelő működése nem feltétlenül jelent hajhúzó eseményt. Ezekkel a tippekkel megoszthatja fényképeit, weblapjait, szinte bármilyen adatot az iOS-eszközök és a Mac-ek között.


Felfedezhető vagy az AirDrop-ban?

Az AirDrop rendelkezik néhány beállítással, amelyek szabályozzák, hogy mások láthassák-e az iOS vagy Mac eszközödet. Ezek a beállítások megakadályozhatják az eszközök megjelenését, vagy csak egyesek láthatják Önt.

Daniel Fishel / Web

Az AirDrop három felfedezési beállítást használ:

  • Ki: Az eszközét senki nem látja a helyi hálózaton.
  • Csak névjegyek: Csak azok a személyek láthatják eszközét az AirDrop hálózatán, akik jelen vannak a Névjegyek alkalmazásban.
  • Mindenki: Minden olyan eszköz, amely a közelben van és engedélyezve van az AirDrop, láthatja Önt az eszközén.

Az iOS-eszköz AirDrop felfedezési beállításainak megerősítéséhez vagy módosításához tegye a következőket:

  1. Húzza ujját felfelé a képernyő aljától a Középre.

  2. Érintse földre száll.

  3. Az AirDrop megjeleníti a három felfedezhető beállítást.

    Web.

Ha ugyanazokat a felfedezhető beállításokat szeretné elérni Mac számítógépén, akkor nyissa meg az AirDrop-ot a Finderben:

  1. kiválasztása Földre száll egy Finder ablak oldalsávja vagy kiválasztva Földre száll tól Finder Go menüben.

  2. A megnyíló AirDrop Finder ablakban kattintson a megnevezett szövegre Engedje meg, hogy felfedezzék.

  3. Megjelenik egy legördülő menü, amely megjeleníti a három felfedezési beállítást.

Válassza ki, ha problémája van azzal, hogy készülékét mások láthatják; válassza mindenki mint a felfedezési beállítás.


A Wi-Fi és a Bluetooth engedélyezve van?

Az AirDrop a Bluetooth-ra támaszkodik, hogy felismerje a 30 lábon belüli eszközöket, és a Wi-Fi-re is a tényleges adatátvitel végrehajtásához. Ha a Bluetooth vagy a Wi-Fi nincs bekapcsolva, az AirDrop nem fog működni.

IOS-eszközén engedélyezheti a Wi-Fi-t és a Bluetooth-ot is a Megosztás menüben:

  1. Hozzon elő egy elemet a megosztáshoz, például egy fényképet, majd koppintson a ikonra megosztása.

  2. Ha a Wi-Fi vagy a Bluetooth ki van kapcsolva, az AirDrop felajánlja a szükséges hálózati szolgáltatások bekapcsolását. Koppintson a földre száll.

  3. Az AirDrop elérhetővé válik.

    Web.

Mac-en az AirDrop engedélyezheti a Bluetooth-ot, ha le van tiltva.

  1. Nyissa meg a Finder Windows alkalmazást, majd válassza a ikont földre száll elemet az oldalsávon, vagy válassza a lehetőséget földre száll tól Finder Go menüben.

  2. Megnyílik az AirDrop Finder ablak, amely felajánlja a Bluetooth bekapcsolását, ha le van tiltva.

  3. Kattintson az Kapcsolja be a Bluetooth-ot gombot.

  4. A Wi-Fi engedélyezéséhez indítsa el System Preferences tól Dokk vagy válassza a lehetőséget System Preferences tól Apple menü.

  5. Válassza ki a hálózat preferencia panel.

  6. választ Wi-Fi a Hálózat ablaktábla oldalsávjából.

  7. Kattintson az Kapcsolja be a Wi-Fi-t gombot.

Ugyanezt a funkciót a Mac menüsorából is elvégezheti, ha a Hálózati beállítások ablaktáblában kiválasztva van a Wi-Fi állapot megjelenítése a menüsorban.

Még akkor is, ha a Wi-Fi és a Bluetooth engedélyezve van, lehetséges, hogy a Wi-Fi és a Bluetooth ki- és bekapcsolása kiküszöböli az alkalmi problémát, mivel egyetlen eszköz sem jelenik meg az AirDrop hálózatban.

  • IOS-eszközökön a Wi-Fi és a Bluetooth egyaránt be- és kikapcsolható beállítások.
  • Mac-en a Wi-Fi és a Bluetooth külön preferencia panelként érhető el a System Preferences.

Az összes AirDrop eszköz ébren van?

Az AirDrop használatakor talán a leggyakoribb probléma az, hogy egy eszköz nem jelenik meg, mert alszik.

Web.

IOS-eszközökön az AirDrop megköveteli, hogy a kijelző aktív legyen. Mac számítógépen a számítógép nem alhat, bár a kijelző elhomályosítható.

  • IOS-eszközökön nyomja meg a gombot Sleep / Wake gombot az eszköz felébresztéséhez. Ha iOS-eszközén megjelenik a Zárolási képernyő, akkor az AirDrop továbbra is működhet, bár el kell fogadnia minden, a Zárolás képernyőn megjelenő AirDrop-értesítést.
  • Mac számítógépen bármelyik gomb megnyomásával, az egér mozgatásával, a billentyűzet megérintésével vagy a főkapcsoló pillanatnyi megnyomásával ébresztheti a számítógépet.

Használhatja az Energiatakarékos beállítások paneljét a Mac-en is, hogy megakadályozza a számítógép alvását, vagy hosszabb időtartamot állítson be alvás előtt.


Repülőgép üzemmód és a Ne zavarjanak lehetőséget

Az AirDrop problémákat okozó másik gyakori hiba az, ha elfelejti, hogy készüléke Repülőgép módban vagy Ne zavarjanak állapotban van.

A Repülőgépes mód letiltotta az összes vezeték nélküli rádiót, beleértve a Wi-Fi-t és a Bluetooth-ot is, amelyek működésében az AirDrop támaszkodik.

A kiválasztásával ellenőrizheti a repülőgép üzemmódot, és módosíthatja annak beállítását beállítások > Repülő üzemmód. Az AirPlane mód beállításához a Control Panel a képernyő aljától felfelé csúsztatva.

Web. 

A Ne zavarj iOS rendszerű eszközökön és Mac gépen megakadályozhatja az AirDrop megfelelő működését. Mindkét esetben a Ne zavarjon funkció letiltja az értesítések kézbesítését. Ez nem csak megakadályozza, hogy bármilyen AirDrop-kérést lásson, hanem eszközét is felfedezhetetlenné teszi.

Ennek az ellenkezője nem igaz, bár a Ne zavarjanak üzemmódban információkat küldhet az AirDropon keresztül.

  • IOS-eszközökön: Húzza ujját felfelé a képernyő aljától a Középre, majd érintse meg a ikont Ne zavarj ikon (negyed hold) a beállítás váltásához.
  • Mac gépeken: Kattints a Bejelentés menüsor elem hogy megjelenjen az Értesítési panel. Ezután görgessen felfelé (még akkor is, ha már fent van), hogy lássa Ne zavarj beállítások. Szükség esetén kapcsolja be a beállítást.

AirDrop Bluetooth vagy Wi-Fi nélkül

Az AirDrop Mac-en is használható anélkül, hogy Bluetooth-ot vagy Wi-Fi-t kellene használni. Amikor az Apple először kiadta az AirDrop-ot, az csak bizonyos Apple által támogatott Wi-Fi-rádiókra korlátozódott, de kiderült, hogy egy kis csípéssel engedélyezheti az AirDrop-ot más, nem támogatott, Wi-Fi-eszközökön. Használhatja az AirDrop-ot vezetékes Ethernet-en keresztül is. Ez lehetővé teheti sok korábbi (2012-es és régebbi) Mac számára, hogy az AirDrop közösség tagjai lehessenek.