Az értesítések kikapcsolása a Chrome-ban a Windows 10 rendszerben

Noha bizonyos esetekben hasznosak, a Google Chrome értesítései gyakran akadályozhatják a tevékenységét, és zavaró tulajdonsággá válhatnak az egyébként stabil webböngészőben. Így kapcsolhatja ki az értesítéseket a Chrome-ban a Windows 10 rendszerben.

Ez az oktatóanyag csak a Windows 10 operációs rendszert futtató felhasználók számára készült.


A Chrome-értesítések letiltása

Ha unja, hogy riasztások jelennek meg a számítógépén, akkor tiltsa le ezeket a lépéseket.

Az összes Chrome-értesítés automatikusan el van rejtve, amikor inkognitómódban böngészik.

  1. Nyissa meg a Chrome böngészőt.

  2. Válassza ki a Menü, amelyet három függőlegesen igazított pont képvisel, és amelyek a böngészőablak jobb felső sarkában találhatók.

  3. Amikor megjelenik a legördülő menü, válassza a lehetőséget beállítások. A menü címe kiválasztása helyett a következőket is beírhatja a Chrome címsorába: chrome: // settings

  4. A Chrome Beállítások kezelőfelülete egy új lapon jelenik meg. Görgessen lefelé, és válassza a lehetőséget Részletes.

  5. Görgessen újra lefelé, és válassza a ikont Adatvédelem és biztonság szakasz. Ezután válassza ki Webhelybeállítások.

  6. választ Értesítések az Engedélyek részben.

  7. A Chrome Értesítések beállításai felületén adjon meg egy részleges vagy teljes URL-t a Keresőmező annak megtekintéséhez, hogy az adott webhely értesítései engedélyezettek vagy blokkoltak-e. Ezeket a megnevezéseket akkor tároljuk, amikor az adott webhely által létrehozott előugró értesítésből kiválaszt egy adott lehetőséget.

  8. Közvetlenül a keresőmező alatt kiválaszthatja a Kérdezzen, mielőtt elküldené váltani. Alapértelmezés szerint engedélyezve van, ez a beállítás szabályozza, hogy a Chrome engedélyt kér-e tőled, amikor egy adott webhely push értesítéseket akar küldeni a böngésződbe.

    Javasoljuk, hogy ezt a beállítást hagyja a jelenlegi állapotában, így a rendszer kéri, amikor egy webhely, amely nem szerepel az Engedélyezés vagy a Letiltás listán, megpróbál push értesítést küldeni a Chrome-nak.

  9. A Blokk szakasz azon webcímek listáját tartalmazza, amelyek nem küldhetnek értesítéseket a böngészőbe. Webhely törléséhez a Blokk listából először válassza a lehetőséget További műveletek, a neve szélétől jobbra található, három függőlegesen igazított ponttal ábrázolva, majd válassza a lehetőséget eltávolít.

    Ha egy bejegyzést eltávolítunk a blokkolási listáról, ismételten arra kérjük, hogy engedélyezze vagy utasítsa el az adott webhelyről érkező leküldéses értesítéseket a Chrome-on keresztül. Ha egyszerűen engedélyezni szeretné az értesítéseket erről a webhelyről anélkül, hogy minden alkalommal engedélyt kérne tőlünk, válassza a lehetőséget Hagyjuk.

  10. Egy harmadik lehetőséget is észrevett a felugró menüben. Válassza a lehetőséget szerkesztése hogy módosítsa az egyes webhelyek URL-jét. Válassza a lehetőséget Megtakarítás miután bármilyen változtatást végrehajtott.

  11. A További műveletek ikon mellett található egy jobbra mutató nyíl, amely kijelöli az adott webhely egyedi engedélyeit. Válassza ki az egyes engedélyeket egyenként, és válassza ki a megfelelő opciókat a jobb oldali menüből.

    Az alapvető értesítési beállítások mellett számos más beállítást is konfigurálhat az egyes webhelyekhez, például azt, hogy hozzáférhetnek-e a kamerájához és a mikrofonjához, vagy engedélyezni szeretné a domainjükről származó automatikus letöltéseket.

    Legyen nagyon körültekintő az egyes webhelyengedélyek módosításakor, különösen azoknál, amelyek a fizetési módokhoz való hozzáférést vagy a Flash vagy JavaScript kód futtatásának lehetőségét jelentik. Ha az alapértelmezett engedélyeket szeretné használni, amelyek általában a legbiztonságosabbak, egyszerűen válassza ki Engedélyek visszaállítása.

  12. Visszatérve az Értesítések fő képernyőjére, ott van egy szakasz is, amely fel van címkézve Hagyjuk. Az Allow fejléc alatt felsorolt ​​webhelyek úgy vannak konfigurálva, hogy push értesítéseket küldjenek a Chrome-nak anélkül, hogy előzetesen meg kellene kérniük az Ön engedélyét. A Blokk szakaszhoz hasonlóan választhatja a bejegyzések bármelyikének szerkesztését vagy eltávolítását, vagy hozzáadhatja a Blokk szakaszhoz. Az előző lépésben leírt módon a jobbra nyíl kiválasztásával módosíthatja az egyes webhelyek más engedélyeit is.

    Az URL-ek mind a Letiltás, mind az Engedély szakaszokhoz kerülnek, amikor az egyedi push értesítésen belül kiválasztja a megfelelő opciót. Kiválaszthatja azonban hozzáad az egyes szakaszok jobb felső sarkában, hogy proaktív módon vegyen fel webhelyeket bármelyik listába.