Másolja a PowerPoint Slide Master programot egy másik prezentációba

Ha van egy meglévő PowerPoint-prezentációja, amelyet egy másik prezentációban használni kívánt tervezősablonnal hoztak létre, az egyszerű folyamat. Csak másolja a Slide Master dizájnt, betűtípusokkal, színekkel és grafikákkal együtt a másik bemutatóra. Ez ugyanolyan egyszerű, mint mindkét PowerPoint fájl megnyitása és egyszerű másolás és beillesztés közöttük.

A cikk utasításai a PowerPoint 2019, a PowerPoint 2016, a PowerPoint 2013 és a PowerPoint for Microsoft 365 rendszerekre vonatkoznak.

  1. Ugrás Megnézem a másolni és kiválasztani kívánt tervezősablont tartalmazó előadásban Slide Master.

  2. Kattintson a jobb gombbal a Slide Master a képernyő bal oldalán található Dia panelen válassza a lehetőséget másolat.

    A Slide Master a Dia panel felső részén található nagy indexkép. Néhány prezentáció egynél több diamestert tartalmaz.

  3. Ugrás Megnézemválassza Váltás a Windows-on, és válassza ki azt a bemutatót, amelybe be akarja illeszteni a Diasablont.

    Ha nem látja a másik PowerPoint-bemutatót ezen a listán, az azt jelenti, hogy a másik fájl nincs megnyitva. Nyissa meg most, és térjen vissza erre a lépésre, hogy kiválassza a listából.

  4. A második előadásban lépjen a következőre: Megnézem és válassza ki a Slide Master megnyitni Slide Master.

  5. Ha be akarja illeszteni a Diadagasztót a másik bemutatóból, kattintson a jobb gombbal a bal oldali Diaablakra, és válassza a lehetőséget Paszta, és tegye a következők egyikét:

    • Válasszon A Cél téma használata megtartani a beillesztett prezentáció témájának színeit, betűtípusait és hatásait.
    • Válasszon Forrás formázása másolni a sablon témájának színeit, betűtípusait és hatásait, amelyekből másol.
  6. választ Zárja be a Mester nézetet.

Az eredeti prezentáció egyes diáin végrehajtott változtatások, például a betűstílusok, nem változtatják meg a prezentáció tervezősablonját. Ezért az egyes diákhoz hozzáadott grafikus objektumok vagy betűtípus-változtatások nem másolódnak át egy új bemutatóba.